Cane Corso:Σκύλος βαρέων βαρών...

   














Τα χαρακτηριστικά του Cane Corso
Μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκύλος, δυνατός αλλά κομψός, μυώδης. Εκφράζει δύναμη, ευκινησία, αντοχή. Δομή σώματος μεσομορφική, με το σώμα να είναι μακρύτερο από το ύψος των ώμων (withers)....




Κρανίο: Όταν παρατηρούμε το κρανίο από εμπρός, είναι πλατύ και ελαφρώς καμπύλο – πλευρικά δείχνει σαν ανώμαλη καμπύλη, τονισμένη στην υποπεριοχή του μετώπου. Όταν το κοιτάμε από πάνω, δείχνει τετράγωνο λόγω των ζυγωματικών τόξων και των δυνατών μυών. Παρατηρώντας το κρανίο βλέπουμε το έντονο stop που δημιουργείται (34%) σε σχέση με το υπόλοιπο κρανίο (66%) του κρανίου.
Μύτη: Όταν την παρατηρούμε από πλάγια δεν πρέπει να εξέχει από το πρόσθιο (μετωπιαίο) κάθετο των χειλιών αλλά να είναι ευθυγραμμισμένη (στην ίδια κάθετη γραμμή) με την μουσούδα. Πρέπει να είναι ογκώδης, μάλλον επίπεδη στην κορυφή, με πλατιά ρουθούνια, ανοιχτά και κινούμενα, υγρά και δροσερά. Ο χρωματισμός είναι μαύρος.
Μουσούδα: Ευρία και Βαθιά Χείλη: Μάλλον σφιχτά. Κοιτάζοντάς τα από εμπρός τα άνω χείλη σχηματίζουν ένα ανάποδο “U”, ενώ κοιτάζοντάς τα από το πλάϊ, κρέμονται ελαφρώς.
Σιαγόνες: Πολύ πλατειές, δυνατές και παχιές. Η επάνω σιαγόνα ελαφρώς κοντύτερη, με συνέπεια να εμφανίζεται ένας ελαφρύς προγναθισμός (undershot mouth).
Δόντια: Λευκά, μεγάλα, ολοκληρωμένα όσον αφορά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στον αριθμό. Τα ψαλίδια, της κάτω σιαγόνας ξεπερνούν μόνο ελαφρώς περίπου (0,3-0,5 mm) τα αντίστοιχά τους στο άνω τόξο, έτσι ώστε το δάγκωμα να είναι προγναθικό. Επιτρεπτό δάγκωμα είναι και το επίπεδο (Level).
Μάτια : Μεσαίου μεγέθους σε σχέση με το μέγεθος του σκύλου, με καλό διάστημα μεταξύ τους. Η ίριδα είναι όσο το δυνατόν πιο σκούρα αναλογικά με το χρώμα του τριχώματος. Δείχνουν έξυπνα και σε επαγρύπνηση.
Αυτιά : Μεσαίου μεγέθους σε σχέση με τον όγκο της κεφαλής και το μέγεθος του σκύλου. Τριγωνικά σε σχήμα, καλύπτονται με κοντό τρίχωμα.
Λαιμός:Κορυφογραμμή ελαφρώς τοξοειδής.
Σχήμα: Οβάλ τομή (section). Δυνατός, ιδιαίτερα μυώδης.
Πλάτη: Πλατιά, πολύ μυώδης, όπως όλη η επάνω γραμμή του κορμού, ελαφρώς ανερχόμενη από τα πίσω προς τα εμπρός. Καταλήγει σε δυνατά πίσω άκρα τα οποία πρέπει να σχηματίζουν με το έδαφος ορθή γωνία 900, ενώ τα αντίστοιχα μπροστινά 700 .
Στήθος: Φαρδύ με καλά ανεπτυγμένους μύες.
Σώμα: Συμπαγές, δυνατό και ιδιαίτερα μυώδες.
Κίνηση: Μακρυσκελής και άνετη κίνηση.
Μανδύας: Κοντός διπλός μανδύας αλλά όχι σκληρός. Τον χειμώνα για προστασία τείνει να γίνει πιο παχύς. Επιτρέπεται λευκός μανδύας περίπου 10% επί του συνόλου. Επιτρεπτά σημεία είναι στην περιοχή του στήθους και των ποδιών (άκρα). Αποδεκτά χρώματα μανδύα : Μαύρο – Γκρί, Ανοιχτό Καφέ , και συνδυασμοί αυτών σε τιγρέ.
Βάρος-ύψος: Για τα Αρσενικά το βάρος κυμαίνεται μεταξύ 45-50 κιλών και το ύψος στα 64-68 cm. Για τα θηλυκά το βάρος κυμαίνεται μεταξύ 40-45 κιλά και το ύψος στα 60-64 cm

Το Cane Corso σήμερα
Το γεγονός ότι προέρχεται από την αρχαία ρωμαϊκή φυλή (Canis Pugnax) που χρησιμοποιούσε ο Μέγας Αλέξανδρος στις εκστρατείες του (στην Ιταλία βρέθηκαν αρκετές τοιχογραφίες σχετικά με αυτό το σκύλο) αποδεικνύει τον αρχέγονο δυνατό χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο αυτής της υπέροχης φυλής. Η φυλή σώθηκε και αναπτύχθηκε στη Νότιο Ιταλία και ιδιαίτερα στις περιοχές Πούλια (Puglia)– Καλαβρία (Calabria)-Σικελία (Sicilia). Χρησιμοποιήθηκε σαν φύλακας χώρου-σωματοφύλακας και συνοδός κοπαδιών.
Η ράτσα είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τον διεθνή κυνολογικό όμιλο FCI (αριθμός #343) από το 1996.
Αναγνωρίζονται μορφολογικές διαφορές μεταξύ των δειγμάτων. Η τελική επιλογή σχετικά με τον τύπο του Cane Corso λαμβάνεται από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη που θα πρέπει να επιλέξει με βάση το πρότυπο που θέλει να αντιπροσωπεύει ο σκύλος του.

Η συμπεριφορά του Cane Corso

Έξυπνος, ενεργητικός και λογικός, είναι ασυναγώνιστος παρατηρητής και φύλακας. Γλυκός και αγαπησιάρικος με τον ιδιοκτήτη του, δείχνει αγάπη στα παιδιά και την οικογένεια, αλλά αν χρειαστεί γίνεται ένας τρομερός και γενναίος υπερασπιστής των ανθρώπων, του σπιτιού και της ιδιοκτησίας. Εύκολα εκπαιδεύσιμος.
Το Cane Corso είναι ένας σκύλος συναισθηματικός αλλά πολύ σκληροτράχηλος και αδίστακτος όταν οι καταστάσεις το απαιτήσουν. Αυτό το γεγονός κάνει το Cane Corso να παρουσιάζει αντοχή στον πόνο και στο συνεχόμενο στρες (ανήκει στην κατηγορία των σκύλων μαχητών) με αποτέλεσμα να λειτουργεί πολύ μεθοδικά στην εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουμε αναθέσει.
Το Cane Corso είναι ένας ατρόμητος φύλακας αλλά συγχρόνως πολύ τρυφερός με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά. Δεν έχει τίποτα σε υπερβολικό βαθμό και αυτό το κάνει, αν και ανήκει στην κατηγορία των μολοσσοειδών φυλών, να μπορεί να ζει ακόμα και στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, αρκεί ο ιδιοκτήτης του να φροντίζει για την υγεία του σκύλου του και να του διαθέτει χρόνο για τις απαραίτητες βόλτες σε συνδυασμό με τις οικογενειακές δραστηριότητες.
Δεν θα το ακούσει κανείς να γαβγίζει αν δεν υπάρχει λόγος. Οι αντιδράσεις του δεν είναι νευρικές. Ωστόσο αν χρειασθεί να αντιδράσει θα εκπλαγεί κανείς από την αλτικότητα, το μένος, την ιδιαίτερα τρομακτική έκφραση που παίρνει το πρόσωπό του και το ‘Στήσιμό του’ απέναντι στην κατάσταση που εξελίσσεται. Σπάνιο είναι να δει κάποιος ένα Cane Corso να βρίσκεται πίσω από τον φράχτη ή την πόρτα και να γαβγίζει ή να τρέχει ασταμάτητα πάνω κάτω (δεν ανήκει στην κατηγορία των ποιμενικών σκύλων). Παρατηρεί από μακριά και ενεργεί όταν χρειασθεί ακόμα και χωρίς εντολή. Το ισορροπημένο Cane Corso θα επιτρέψει την είσοδο σε ξένο πάντα όμως με την παρουσία του ιδιοκτήτη. Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο ο εισβολέας.
Προσοχή για τους ιδιοκτήτες που έχουν την δυνατότητα κήπου ή κτήματος. Σε καμιά περίπτωση το Cane Corso δεν θα πρέπει να καταλήγει να είναι δεμένο στην αλυσίδα. Αυτό είναι ενάντια στην φύση του και το κάνει ιδιαίτερα νευρικό. Ένα Kennel 6m2 (2 × 3 ) με σωστές προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας είναι η καλύτερη λύση.

http://www.valoroso.gr/

49 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ cane corso 18 MHNΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΦΥΛΑΞΗ ΧΩΡΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ.Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΑΛΛΑ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΧΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ (ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ)ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καντονά να σε εμπιστευθεί τέρμα και πίστεψέ με δε χρειάζεται πέρα από τη βασική εκπαίδευση τπτ άλλο...

      Διαγραφή
  2. ο καθε σκυλος εχει αλλο χαρακτηρα οπος ο ανθροπος δεν προκητε οτι και να κανη ο δασκαλος να εχεις τον σκυλο που θες μονο λεφτα θα δηνης γιαφτο αλαξε σκθλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας εγώ έχω cane corso θηλυκό ,είναι 8 μηνων και μου έχουν πει ότι μου έχει πάρει τον αέρα, συνέχεια δαγκώνει τα παπούτσια μου και τα μανίκια από τις μπλούζες μου, μου λένε ότι με αυτά που κάνει ούτε φύλακας θα γίνει, εγώ δεν το πιστεύω αυτό.Εσεις τη γνώμη έχετε για αυτό; Και ότι δεν με ακουει ο σκύλος καθολου

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα.ημουν παθουσα.εχω κ εγω ενα κανε κορσο ειναι 1.5 τωρα.μου εκανε ακριβως τα ιδια πραγματα.δεν υπακουε σε εντολες.ενας εκπαιδευτης μου ειπε οτι πρεπει να του φερθω οπως κ αυτο σε μενα.αυτη η ρατσα θελει να απιβαλεται.κ μονος τροπος ειναι να επιβληθεις.για να καταλαβει ποιος ειναι το αφεντικο

      Διαγραφή
  3. καλημερα σας.Μου εκαναν δωρο ενα cane corso μιας κ ημουν/ειμαι τρελη γι αυτη την ρατσα αλλα δεν αγορασθηκε απο εκτροφειο. Ειναι 2 μηνων κ ειναι περιπου στα 3 κιλα. Αυτος που το ειχε δεν το ταιζε σωστα. Μπορειτε να μου πειτε ποσα κιλα θα επρεπε να ειναι κ αν ειναι λιγοτερα σωνεται η κατασταση με σωστη διατροφη? Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έχω ένα αρσενικό τριών μηνών 9 κιλά.μερικά αναπτύσσονται γρήγορα και άλλα ποιο αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego exo ena 8iliko kai einai 3 minon simera..!! einai 14 kg ..!! re pedia sigoura ta taizete..??i aderfulla tis einia 17.5 kg ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω θηλυκό και 2 μηνών ήταν 10 κιλά. Τώτα είναι 4,5 και έχει φτάσει 25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pote 8a bgalei fulaxh.einai 16 mhnwn??thiliko cane corso.ti dika sas ta megalhtera pws einai me tous xenous??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ta cane corso einai panta filika ama vlepoun sinexia xenous sto telos den dinoun kai polu simasia

      Διαγραφή
    2. Όταν θα νιώσουν απειλή τότε θα αντιδράσουν..

      Διαγραφή
  8. kalhspera,endiaferomai na agoraso thyluko an exei kapoios as mou pei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. as moy steilei sto kostakis1987@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγω εχω ενα θηλυκο αλλα δε στο δινω κωστακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα εχω θηλυκο kane corso 16 μηνων τωρα, της εδινα royal canin jiant junior alla eixe πολλα και μαλακα κοπρανα.Αλλαξα σε barf τωρα εχει σφιχτα και λιγα κοπρανα αλλα ειναι μονο 32 κιλα,και σκεφτομαι να αλλαξω παλι σε ξηρα τροφη.ποια προτεινεται? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω προτείνω acana dog large breed. Έχω ένα μεγαλόσωμο λαμπραντορ (48 κιλα) και είναι μυώδεις, χωρίς λίπος. Θα παρει λίγο καιρό να τη συνηθίσει αλλά είναι πολύ καλή. Πιστεύω και στο cane corso θα κάτσει πολύ καλά και θα φτάσει τα σωστά κιλά για το σκελετό του.

      Διαγραφή
    2. Η σκυλα σου δεν εχει τελειοποιηθει ακομα μορφολογικα σκεψου οτι επδ τα κανε κορσο ειναι μεγαλοσωμη φυλη εχει πληρη αναπτυξη στους 24μηνες.Επισης το βαρος των θηλυκων κανε κορσο πρεπει ιδανικα να ειναι 45-50 κιλα.Προσεχε ομως γιατι τα θηλυκα λογω ορμονων ειναι περισσοτερο λαιμαργα και με τασεις παχυσαρκιας.Το ιδανικο στην εμφανιση τους ειναι να καλυπτονται τα πλευρα τους ισα ισα και να μην διαφαινονται.ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΘΩΡΑΚΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ Η ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥ ΖΩΟΥ.ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΙΤΗΣΗΣ ΕΝΩ ΑΝ ΧΑΝΕΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΩΜΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΩΜΑ Κ ΚΑΥΧΟΝΤΑΙ Κ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ Κ ΔΕ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ.ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΗΚΕ ΑΠ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΤΡΟΦΗ.

      Διαγραφή
  12. kalispera ki apo mena .. egw exw 2 mhnwn 8hlyko kai einai 5,5 kg .. auta pou diavazw pio panw gia 14+kg 2 kai 3 mhnwn den ta exw ksanakousei pou8ena .. morfologika i diki mou fainetai oti 8a exei megali anapti3i padws . en pasei periptwsi 8elw na kanw mia erwthsh se autous pou exoun 5+ mhnwn skylakia: sas gaugizei ki an nai poli i ligo ? giati i dikia mou gaugizei poly . euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ ΤΩΡΑ 5.5 ΜΗΝΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 25-30ΚΙΛΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 3.5ΜΗΝΩΝ ΗΤΑΝ 16 ΚΙΛΑ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ...Κ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΑ ??ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΕ Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΡΗΤΑ ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΔΥΣΠΛΑΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2 Cosequin την ημέρα απο 5 εως 14 μηνών μαζί με Hi Premium τροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ψάχνω να αγοράσω κάνε κορσο στη Ρόδο. Όποιος ξέρει ας μου απαντησει. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψάχνω κάνε κορσο θηλυκό! Ας μου στείλει οποιος θέλει στο stavrossofr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπερα
    εχω ενα θηλυκο 14 μηνων αλλα ειναι 32 κιλα.θεωρειται φυσιολογικο βαρος για την ηληκια του; γιατι παραπανω διαβασα για το ιδιο βαρος σε 5-6 μηνων.παρουσιασε πριν 2 μηνες κολιτιδα και την αντιμετωπισα με τροφη w/d.συνεπεια της τροφης μαλλον ειναι εντονη τριχωπτωση.αλλαξα τροφη και ευτυχως προσ το παρων φαινεται να ξεπεραστηκε το προβλημα της κολιτιδας αλλα οχι της τριχοπτωσης.εχει κανεις να προτινει κατι σχετικα με την τροφη/αναλογια βαρους/ηληκιας και τροφης.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για σας έχω ένα κάνε κορσο 12 μηνον και είναι 50 είναι καλά για την ηλικία του;επίσεις μπορείτε να μου προτινετε μια τροφή για να τον κανό λίγο στιβαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για σας έχω ένα κάνε κορσο 12 μηνον και είναι 50 είναι καλά για την ηλικία του;επίσεις μπορείτε να μου προτινετε μια τροφή για να τον κανό λίγο στιβαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ψαχνω κανε κορσο στην ροδο.ξερει καποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. exo arseniko einai 3 minon 25 kila i kaliteri trofi einai mparf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα.εχω ενα κανε κορσο δυο μηνων και πεντε ημερων.τα κιλατης ειναι 8.300 ειναι οκ??? Θελω τη γνωμησας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα.εχω μια θυληκια κανε κορσο 3 μηνων 19 κιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το δικο μου ειναι 11μηνων ειναι 45 κιλα. Ειναι καλος τι λετε;και κατι αλλο ματια του ειναι κοκκινα ειναι φισιολογικο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχω κανε κορσο αρσενικο 4 μηνών .τ πρόβλημα μας είναι ότι τ χουμε πάρει στρώμα γ ν κοιμάται .κ κάνει τσισα στ στρώμα του.τι ν κάνω γ ν μπορέσω ν τ αποτρέψω.πρωι κ βράδυ βγαίνει βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παιδιά εχω kane corso 3 μηνών μέχρι στιγμής του δίνω ξηρά τροφή
    Λέω να το ξεκινήσω με barf. Γνωρίζει κανείς αν θα κάνω σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θελω πραγματικά να παρω ενα τετοιο σκυλακι...ενα γνωριζετε κάποιον που χαριζει θα το εκτιμήσω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχω ενα αρσενικο κανε κορσο 8 μηνων 40 κιλα είναι φυσιολογικα τα κιλα του του δινω την ownat πολυ ευχαριστημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Re paidia 3 mino kai 15kg me 20kg ? Paxisarkous tha tous kanete kai exoun provlima stous agkones apto varos !! 3 minon mexri ta 10kg prepi na einai .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχω ένα αρσενικό 4 μηνών και 10 ημερών 26 κιλά είναι λίγα Πιστεύετε για την ηλικία του ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημερα εχω αρσενικο 2,5 μηνων 8 κιλα ειναι σωστά τα κιλα του
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα λαμπραντόρ και είναι 12 ετών. Μου αρέσουν απίστευτα τα kane korso και ενδιαφέρομαι να πάρω. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με την τρίχα. Χάνουν πολύ; Είναι ανεκτό για περιπτώσεις που μένει μέσα στο σπίτι; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή