Σκύλος σε διαμέρισμα:Τί ορίζει τελικά η Ελληνική Νομοθεσία; (Ν.3170/2003)



Επειδή πολύς κόσμος-ιδιοκτήτες σκύλου ή άλλων κατοικιδίων αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα με  σπιτονοικοκύρηδες και γείτονες δεχόμενοι απειλές κτλ.,παραθέτουμε συνοπτικά το άρθρο 6/Ν.3170/2003  της Ελληνικής Νομοθεσίας για ότι αφορά στα ζώα συντροφιάς.

Στο ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς...
 Ο νόμος αυτός λοιπόν,στο άρθρο 6 καθιστά σαφές ότι επιτρέπεται η διατήρηση 2 σκύλων ή 2 γατών ή 1 σκύλου και μιας γάτας σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας,ακόμη και άν το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση κατοικίδιων ζώων.Η μόνη προυπόθεση που προβλέπεται είναι τα ζώα να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και όχι στην βεράντα ή κοινόχρηστους χώρους.Αυτά τα ολίγα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν κάποιων ''και καλά-δων'',που απειλούν με μυνήσεις και εξώσεις...

256 σχόλια:

  1. ο νόμος μας καλύπτει και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζουμε αποφασίσει ότι δε θέλει πια το κατοικίδιό μας μέσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti ta thes ta pleximata kai tis fasaries....
      ite thes den thes o skillot soy tha xesikosi oli tin gitonia epidi toy fenete paraxeno na pernai to kounoupi ton 02:30. omos kai esi tha plirosis to marmaro me ena tsoyxtero prostimo se meres krisis pou exume kai tha sou aferethei o skilos .an des na eisai filozoos ksekina zosontas mia xelona pou theli na perasi apenanti ton dromo xoris na tin patiosoun ta ix kai meta iparxyon polles alle filozoike draseis. giati ton mono pu tha se mini einai na se apexthanontai oi geitones sou pou toy enoxleis askopa.

      Διαγραφή
  2. Φυσικά.Είναι ξεκάθαρος.Μπορεί να υποβάλλει μήνυση αν θέλει και να σε πάει σε μια δίκη που θα χάσει σίγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ηθελα να σε ρωτησω αν ισχυει σιγουρα
      π.χ. εγω μενω σε 7οροφη
      θελω να αγορασω σκυλο αλλο πηγα στον διαχειριστη και μου ειπε πως δεν γινεται..λες να το παλεψω???

      Διαγραφή
    2. να "ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ"???

      Διαγραφή
  3. Και για να συμπληρώσω,κανένας σοβαρός δικηγόρος δεν θα προτρέψει τον πελάτη του να πάει σε άσκοπη δίκη όπου αφού ΣΙΓΟΥΡΑ θα χάσει θα πληρώσει ΟΛΑ τα έξοδα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλήθεια ? είμαι λίγο άσχετη από αυτά και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ίσως κάπως να μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο, αν θέλει..
    ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το συμβόλαιο σπάει εις βάρος αυτού που παρανομεί,εν προκειμένω του σπιτονοικοκύρη.Να'σαι καλά,εγώ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια όμως, ποια η άποψή σας για τους σκύλους ( και περισσότερο για τους ιδιοκτήτες τους), που τους αφήνουν να κάνουν ελεύθερα την ανάγκη τους πάνω στα πεζοδρόμια; Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλοι εμείς οι πεζοί να κάνουμε συνεχώς εναλλαγές πορείας ανάλογα με το τι εχει αφήσει κάθε ασυνείδητος (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) να πατήσουμε. Καλά τα δικαιώματα των ζώων αλλά ως ένα σημείο.Έλεος με αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσωπικα εμεις οταν βγαζουμε βολτα το δικο μας εχουμε παντα ενα σακουλακι και μαζευουμε τα περιττωματα

      Διαγραφή
  7. Αν και θεωρώ το σχόλιό σας κάπως άτοπο σε σχέση με την παραπάνω ανάρτηση,θα σας απαντήσω:Ν.3170/2003 Άρθρο 2 Παρ.1.ε) περί υποχρεώσεων ιδιοκτητών σκύλων.Ο ιδιοκτήτης του σκύλου υποχρεούται να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του.
    Αυτή είναι ταυτόχρονα και η άποψή μου,αλλά και η γραμμή που δίνω μέσα από το blog καθώς και στους ιδιοκτήτες των σκύλων που εκπαιδεύω.Ελπίζω να σας κάλυψα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι με καλύψατε πλήρως αλλά δυστυχώς αυτό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν τηρείται με αποτέλεσμα αυτό που προανέφερα.Ναι είναι κάπως άτοπο,απλά επειδή είδα ότι η κυρία πιο πάνω αναζητά το δίκιο της,αναζητώ και εγώ το δικό μας δίκαιο,το δίκαιο των πεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to dikaio twn paizwn les e?den koitas oti ta pezodromia sto 80% ths elladas einai 20 ekatosta kai oloi oi dromoi einai xalia sthn ellada....oxi ta peritwmata twn skulwn mas ftaine kwlozwo

      Διαγραφή
  9. exeis dikio kai simfono..... alla den blepeis olh thn oikona..... eides ena atomo me skyli pou den mazepse tis akatharsies..... tis akatharsies pou kanoun ta adespota den se enoxloun? giati ekei einai h arxh tou problimatos! einai sana briskese se skoupidotopo kai sou leei o allos mhn petas to skoupidi sou sto patoma XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ολα τα σκυλια γαυγιζουν και γενικα δημιουργουν θορυβο εις βαρος των υπολοιπων...και μην κρυβεστε ,οτι ταχα μου ειναι λιγοι αυτοι που ενοχλουν και απαραδεκτοι και οτι οι υπολοιποι ειναι αλλιως...90% αυτων ειναι..ο,τι ναναι.
    απο ποιον νομο θα προστατευτουμε οι υπολοιποι?
    εδω και 1 χρονο μαευτηκαν μεσα σε εκαστοτε διαμερισματα 4 σκυλια σε οικοδομη 6 διαμερισματων.
    εχουμε χασει πλεον την ποιοτητα ζωης μας.
    δεν μπορουμε να κοιμηθουμε,να διαβασουμε τα παιδια μας ,ακομα και να πλενουμε πιατα,αφου μολις ακουσουν θορυβο πιατου αρχιζουν να γαυγιζουν..δεν ειναι εξαιρεση αυτα..ολοι,και οι απεναντι μας τα ιδια εχουν...
    ποιος τελικα θα μας προστατεψει απο αυτους τους ανθρωπους....πες μου εναν νομο...εναν.
    δεν μου επεβαλαν τα ζωα στην ζωη μου? δε ειναι δηκτατορια αυτη?..με ρωτησαν,οταν κοιμαμαι, αν θελω να με ξυπνανε αντι τα κοκκορια ,οι σκυλοι?
    δικαιωματα δεν εχω εγω?
    γιατι το δικαωμα μου να ειναι, να χαλαω την ζωη μου τρεχοντας στην μονη διεξοδο,τα δικαστηρια χωρις δικαωση,αντι τον πρωτο λογο να εχει ο φιλησυχος και οχι ο "φιλοζωος",που εκ των πραγματων θα με ενοχλησει.και το ξερει πολυ καλα πριν παρει το ζωο στο σπιτι..μα πολυ καλα.Απλως ικανοποιοντας τον εγωισμο του απλα δεν υπαρχω γι αυτον.
    αν ειστε δικαιοι λοιπον, καταλαβαινετε αμεσως οτι και μονο η μονομερης μεριμνα του νομου για τους κατοχους ειναι απολυτα δικτατορικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω οτι είστε υπερβολικός ή ότι πέσατε σε απαίσους γείτονες. Είναι κακό να μη σας σέβονται αλλά χειρότεροι είναι οι άνθρωποι εμείς έχουμε γείτονες που το ζωάκιτους κάνει λιγότερη φασαρία απο αυτούς. Με διάλογο και καλή θέληση λύνονται όλα.

      Διαγραφή
    2. και λιγα λες! μπραβο σου! κι εγω αγαπω τα σκυλια και αγαπω αυτους που τα εχουν και τα προσεχουν καθ ολα και σεβονται τους γειτονες. ενω δεν αγαπω τα γαιδουρια που εχουν σκυλους! (τι μου φταινε κ τα γαιδουρακια δηλαδη)

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο. Λοιπόν εμένα προσωπικά μου αρέσουν όλα τα ζώα, σκύλοι/γάτες/ψάρια/ερπετά/πουλιά/αμφίβια/γαιδούρια/άλογα πράσινα και μη. Το θέμα με τα σκυλιά στις πόλεις έχει όμως ξεφύγει. Το 99% των ιδιοκτητών σκυλου είναι ανεύθυνοι ψευτοφιλόζωοι που ταλαιπωρούν τις γειτονιές τους και τους ίδιους τους σκύλους τους, βάζοντας γερμανικούς ποιμενικούς στο 50 τ.μ. διαμέρισμά τους. Δε πα να το πηγαίνεις βόλτα και 4 φορές τη μέρα, η ράτσα αυτή αναπτύχθηκε για εντελώς άλλους σκοπούς, όχι για να το έχει ο κάθε καράβλαχος στο διαμέρισμά του. Ας μη μιλήσω για τις κουράδες/ναρκοπέδια. Επειτα, όση εκπαίδευση και να έχει ο σκύλος (που το 99% δεν έχει) θα γαβγίσει σε περίεργη ώρα. Σαν να μην έφτανε όλη η ηχορύπανση που υπάρχει στις πόλεις.(Δεν εξαιρούνται τα μικρά σκυλιά). Και συ ρε Μπλακ, με κάθε σεβασμό τι άρθρα και διατάξεις ανεβάζεις, εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να βρούμε άκρη με το κράτος σε κρίσιμα ζητήματα, με τα σκυλιά θα βρούμε? Ο πολίτης απλά δεν μπορεί να προστατευτεί απο προβλήματα με σκυλιά. Τυχαίο που υπάρχουν τόσες περιπτώσεις με φόλες? Οσοι *φιλόζωοι* εξίσωσαν το πρόβλημα των σκυλιών με αυτό των παιδιών είναι απλά βλαμμένοι. Είναι σαν να συγκρίνετε τη βλακεία στο κεφάλι σας με τα κόμπλεξ σας. Είναι διαφορετικά προβλήματα που χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Επίσης (άλλο τόπικ) αν κάποιος κομπλεικός έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί με λυμένο πίτμπουλ/μπούλντογκ/αλάνο (γιατί έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση) εγώ πρέπει να έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ με κοντόκανη καραμπίνα αν αυτό αφινιάσει και αποφασίσει να ξεσπάσει πάνω μου (μην ανησυχείτε θα πυροβολήσω και τον ιδιοκτήτη).Λοιπόν συνοψίζουμε: Σκυλιά όχι σε πολυκατοικίες (αν θέλετε κατοικίδιο πάρτε γάτα η χελωνάκι, αν ξέρετε να τα φροντίζετε όμως, ειδικά τα χελωνάκια). Αν αφήσετε περιττώματα σκύλου στο δρόμο θα τα πάρω και θα τα πετάξω στην πόρτα σας(Ξέρω που μένετε). Στείρωση σε όσους επιμένουν να έχουν σκύλο σε πολυκατοικία, για το καλό της ανθρώπινης φυλής. Δεν μετανιώνω για το ειρωνικό ύφος και την σκληρότητα γιατί εσείς οι ψευτοφιλόζωοι δεν σκαμπάζετε απο λογική συζήτηση/επιχειρηματολογια (μάλλον γιατί δεν έχετε τελεώσει καν το γυμνάσιο) και θέλετε απλά φάπες. Μπλακ και πάλι με κάθε σεβασμό ξέρω μπορείς να σβήσεις τη δημοσίευση αυτή αν και δε βλέπω το λόγο, είναι λογική, σαφής προς τις θέσεις της και ελάχιστα *γαλική* :). Αν όμως το κάνεις ξέρω ότι θα σε έχει τσούξει και ζορίζεσαι, και θα είμαι πολύ χαρούμενος.

      Διαγραφή
  11. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    pisteyo pos isxiei kai gia tis polikatoikies ayto......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ισχύει και για πολυκατοικία.Τώρα για τον παραπάνω αναγνώστη που αναφέρει μονομερή μέριμνα του νόμου,δικτατορίες κτλ. ποιά πιστεύει ότι είναι η λύση για να είναι ικανοποιημένος ο δικός του εγωισμός και να μην νιώθει ότι ζεί σε καθεστώς δικτατορίας;Να απαγορευτούν τα κατοικίδια;Και όταν τον ενοχλήσουν τα αυτοκίνητα και οι φωνές στον δρόμο,να εφαρμοστεί και μια απαγόρευση κυκλοφορίας ίσως;Δεν είμαι δικηγόρος κανενός φιλόζωου αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί όταν εκφέρουμε άποψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε εκπαιδευσε κανενα κοπροσκυλο και ασε τους εξυπνακισμους ανορθογραφε και αστοιχειωτε αυτοκλητε σωτηρα των απανταχου κοπροφιλων,,,,

      Διαγραφή
    2. εισαι δικηγορος των γαιδουριων που δεν σεβονται τους συναθρωπους τους! ακου:"Δεν είμαι δικηγόρος κανενός φιλόζωου"αλλα τη μαλακια τη πετας

      Διαγραφή
  13. kalispera kai apo emena.Exo ena kinigoskylo (beagle) to opoio einai 5 xronon kai to opoio exei mathei na zei sto mbalkoni ,logo tis fysis tou,xoris na exoxlei kanenan edo kai pente xronia stin geitonia/polykatokia mas. Exei erthei ena kainourgio zevgalri stin polykatoikia mas pou epeidi tous zitisa poly evgenika na min kanoun fasaria (ora koinis isixias)mou eipan oti an den valo mesa to skyli mou tha mou kanoun minisi. Ti ginetai se aftin tin periptosi? Ego prepei na valo to skili mou mesa sto diamerisma (eno leipo)mono kai mono epeidi o nomos den me kalyptei? h mhpos me kalyptei kai den to gnorizo logo tis fysis tou skyloy mou ? Papepiptontos afto to zevgari exei ena skyli to opoio zei sto diamerisma tous ,kai einai fores pou gavgizei alla pote kanenas mas den tous exei kanei paratirisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κυνηγοσκυλο φιλε δεν ειναι για το μπαλκονι.σοβαρευτειτε και μην κοιτατε την παρτη σας και τα καπριτσια σας.αφηστε τα ζωα στο φυσικο τους περιββαλον (το οποιο σιγουρα δεν ειναι το μπαλκονι) και μην το παιζετε φιλοζωοι ενω δεν ειστε.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα.
    Το μπαλκόνι δεν είναι κοινόχρηστος,είναι δικός σας χώρος και επίσης ο σκύλος δεν ζεί εκεί μόνιμα αλλά όταν λείπετε.Άρα απο την στιγμή που δεν γαυγίζει δεν έχετε κανένα πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να κάνει μύνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και που ξερει αυτος οταν λειπει αν γαυγιζει το σκυλι?παμε καλα?φευγετε κι αφηνετε το σκυλι στο μπαλκονι και δεν σας ενδιαφερει για τους γυρω?χθες κοιμηθηκα στις 4 γιατι η απεναντι κοιμοταν κι ειχε το σκυλι στο μπαλκονι και αυτο δεν σταματησε να γαυγιζει.κι οσες παρατηρησεις κι αν της καναμε, μας εγραψε.να εχουν και λιγη συνειδηση οι ταχα φιλοζωοι. φιλοζωια δεν ειναι να εχω απλα ενα ζωο στο διαμερισμα.ασε που αν εισαι φιλοζωος δεν το αιχμαλωτιζεις εκει μεσα, ουτε κοιμασαι και το εχεις παρατημενο στο μπαλκονι.

      Διαγραφή
  15. kalispera exo ena prvlima me ton diplano mou... nikiazo ena diamerisma ke exo ena skilo 3 minon pou ton vrika se athlia katastasi me spasmena podia klp klp. ton iothetisa ton giatrepsa ke pleon ine melos tis ikogenias mou... logo tis katastasis ton podion tou ton mathame na kani tin anagki tou sto mpalkoni ke tora pou o keros ine kalos otan lipoume tou afinoume ligo anixti tin mpalkonoporta gia na pigenoerxete mesa ekso ke ine toso kalo pedi pou ta kani ekso. Otan epistrefoume spiti apo ti doulia ta mazevoume alla mas tin ipane i diplani exoun to dikeoma lipon na to kanoun afto? (ipane tha fonaksoune to igeonomiko) perimeno mia apantisi giati ta nevra mou ine krosia diladi an ixa moro ke evgaza ta pampers sto mpalkoni (ke oli kseroume pos mirizoun ta pampers) tha fonazane pali to igeonomiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε φιλε γιατι να μην του αρεσει η οσμη απο φρεσκα σκατα, και ουρα, σοβαρος εισαι. Εχετε ξεφυγει εντελως.

      Διαγραφή
  16. Για την συγκεκριμένη περίπτωση συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω και δεν θά'θελα να πώ κάτι αν δεν είμαι απολύτως σίγουρος.Καλύτερα θά'ταν να ρωτήσετε έναν νομικό για να είστε καλυμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ok! efxaristo parolafta! nomizo pantos giati ksekokalisa ti nomothesia oti epitrepete ke oti stis ipoxreosis tou idioktiti (tis dikes mou diladi) ipoxreoute na perisilegi oso pio amesa ginete tis akatharsies tou zoou sintrofias...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TA SKULIA DEN EINAI GLASTRES GIA NA ZOUN SE MPALKONIA AN DEN EXOUN PROSBASH MESA STO SPITI MPOREI NA GINEI MHNUSH STON IDIOKTHTH KAI NA KATASXETHEI TO ZWO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σας... εψαχνα να βρω τι λεει ο νομος για τις ςπισκεψεις με κατοικιδια και μπηκα στη συζητηση... λοιπον εχω αγορασει ενα διαμερισμα και εχω ενα σκυλακι... απο τοτε που εχω παρει το σκυλακι μου εχουν κανει τη ζωη αφορητη... Εντομεταξυ εγω σπουδαζω σε κτηνιατρικη σχολη και εχω παρει όλα τα μετρα μου... παρο ολα αυτα δεχομαι συνεχεια απειλες του τυπου αν αρρωστησουν τα παιδια μας θα ακους το ονομα μας και δεν θα ξερεις που να κρυφτείς... επισης οταν καταλαβαν οτι δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα γιατι εκτος του οτι δεν το απαγορευει το καταστατικο της πολυκατοικίας, μου ανηκει το σπιτι και το σκυλι μου ειναι απολυτα υγιες, τα εβαλαν με την κολητη μου... η οποία έχει και εκείνη σκυλί και εκαναν που λετε συνελευση και ψηφισαν οτι απαγορευονται επισκεψεις με σκυλια ατομων που δεν ανηκουν στη πολυκατοικια.... ειναι αυτο νομιμο??? μπορουν να αποφασιζουν και να φτιαχνουν νομους μονοι τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το έκαναν και κάποιοι άλλοι το 67-74 αλλά δεν τους βγήκε και πολύ σε καλό..Λοιπόν,πέρα απ'τα αστεία,εννοείται ότι δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά.Εφ'όσον ο οποιοσδήποτε απο εμάς είναι νόμιμος σχετικά με την υγειινή,διατάραξη κοινής ησυχίας κτλ,δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.Για την απαγόρευση επισκέψεων που είπες αυτά είναι απλά ΒΛΑΚΕΙΕΣ κάποιων.Αν σε ξαναενοχλήσει κάποιος μίλα του στο ύφος που αρμόζει σε τέτοια άτομα.Μην δέχεστε τις απειλές της κάθε κατίνας μέσα στην οικοδομή.Όπως έχουν αυτοί δικαίωμα για μύνηση (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν),έτσι έχεις και σύ όταν σε ενοχλούν και σε απειλούν.Απλά πραγματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλημερα σας ,
    μενω σε μεζονετα και στην διπλανη μεζονετα(μεσοτοιχια),εχουν ενα σκυλακι το οποιο το εχουν συνεχεια στον κηπο μπροστα απο το μπαλκονι τουσ και τα βραδια σε ωρες κοινησ ησυχιας γαυγιζει- ουρλιαζει διαρκως ,πολυ ευγενικα τουσ παρακαλεσαμε να προσπαθησουν να βρουν μια λυση και η ειρωνικη τους απαντηση ηταν¨εχω χαρτι που μου επιτρεπει να εχω σκυλο και οτι εδω στην εξοχη (νεα μακρη )εχει φασαρια απο σκυλια διοτι εχει αδεσποτα ,
    εκτος απο το να τους προσκομισω το φεκ για τις υποχρεωσεις τους τι αλλη κινηση μπορω να κανω ?μου εχουν πει για περιοριστικα μετρα
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο την στιγμή που οι ίδιοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αδιαφορούν,κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να απευθυνθείτε πρώτα στην αστυνομία για να τους κάνει μια σύσταση, και αν πάλι δεν συμμορφωθούν,να κάνετε ενέργειες μέσω νομικού (ασφαλιστικά-εξώδικο,δεν γνωρίζω ακριβώς)για να φροντίσουν το πρόβλημα με εκπαιδευτή ή και να απομακρύνουν τον σκύλο ενδεχομένως.Ευχαριστώ πάντως για την ευγένεια με την οποία αντιμετωπίζετε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι γινετε στην περιπτωση που καποιοι λερωνουν πετωντας κοπρανα στο ασανσερ της οικοδομης και στον οροφο που μενω και γραφουν σημιωματα στο ασανσερ (ειναι του σκυλου μαζεψτε τα)υπαρχει τροπος να αποδειξω οτι τα κοπρανα δεν ειναι του σκυλου μου?(εχω μαζεψει δειγμα)εχω κρατησει και τον γραφικο χαρακτηρα,(την προηγουμενη μερα ειχα βρει και φολα στην εισοδο της οικοδομης)προφανος αυτος που εγραψε το σημειωμα ειναι ο ιδιος που τα εκενε ολα τα προηγουμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για το άν μπορείτε να αποδείξετε αν είναι του σκύλου σας δεν το γνωρίζω,ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ή σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο.Για την φόλα στην πολυκατοικία πρέπει να ενημερώσετε την αστυνομία και θα σας πούν αυτοί αν γίνεται κάτι σ'αυτή την περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημερα σε ολους ναι μπορεις να αποδειξεις αν ειναι του σκυλου η οχι καταρχην του σκυλου ειναι μονοκοματο κομποειδες και προς το ανηχτο μαυρο ενω του ανθρωπου ειναι ανηχτο καφε και πολλη χοντρα εκτος κι αν εχει διαρια....εκτος απο αυτο μια χημικη εξεταση θα δειξει αν ειναι του σκυλου η ανθρωπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εχω 2 αδεσποτακια της γειτονιας που μεγαλωνω εδω και 6 χρονια. Προσφατα βρηκα 2 πεταμενα κουταβια και θελω να τα κρατησω στο διαμερισμα. Αλλα συχνα επειδη τα αδεσποτα εχουν ατυχηματα αναγκαζομαι να τα φιλοξενω στο σπιτι μεχρι να γινουν καλα. Τι θα συμβει οταν βρεθουν πανω απο 2 σκυλια στο διαμερισμα?Πια ειναι η ποινη ανα ζωο .Γνωριζω ατομα που εχουν πανω απο 2 ζωα .Πως τα φερνουν αυτοι βολτα με τα νομικα . Μπορω να πληρωσω οσο οσο δεν με νοιαζει ,,,μεχρι να κουραστουν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kalispera! otan noikiasa to diamerisma pou menw pote den fantazomoun oti tha apoktisw 2 panemorfa skulakia gia suntrofia! to thema mou omws einai to eksis, to sumvolaio mou apagoreuei ta katoikidia sto diamerisma! par'ola auta egw pira to skulia! to prwto skuli apo tote pou gennithike emene se ena pet shop pou diatirei enas filos mou k kanenas den to epairne! k egw tou xarisa ena spiti! apo ekeini ti stigmi ksekinisan k ta provlimata sti polukatoikia! me apokorufwma to teleutaio. mou apagoreusan na xrisimopoiw to asanser otan eimai me ta skulia. k egw menw ston 3. i apofasi auti parthike se mia suneleusi tis polukatoikias stin opoia egw den pareurethika! ti ginetai se auti ti periptwsi? mporoun oi idioktites na mou kanoun eksosi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όχι,έξωση δεν μπορεί να γίνει.Το ΦΕΚ είναι απολύτως σαφές.Ούτε το συμβόλαιο μπορεί να απαγορέψει την διατήρηση ζώων,ούτε το καταστατικό,ούτε και καμμία συνέλευση.Και το ασανσέρ δεν έχουν δικαίωμα να σας απαγορέψουν να το χρησιμοποιείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ ότι τα ζώα είναι συντροφιά κι επιβάλλεται να επιτρέπεται η διαμονή τους σε διαμερίσματα.
    Τι γίνεται όμως όταν ο ιδιοκτήτης αφήνει το σκύλο του για κάποιες ώρες ολομόναχο κι αυτό λόγω λόγω μοναξιάς γαβγίζει αδιάκοπα? Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν μόνο δικαιώματα οι ζωόφιλοι αλλά έχουν και υποχρεώσεις. Εγώ π.χ. γιατί να ανέχομαι το γάβγισμα του κατοικίδιου γείτονά μου?
    Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι και κατά τις ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας, τα σκυλιά δεν επιτρέπεται να ενοχλούν. Συγκεκριμένα, όταν το γάβγισμα είναι ηχηρό και με διάρκεια, τότε έχουμε οχληρία η οποία απαγορεύεται.
    Το σπίτι είναι το άσυλό μας και δεν έχει δικαίωμα κανείς να διαταράσσει την ηρεμία μας.
    Δηλαδή εγώ ως γείτονας οφείλω να σεβαστώ το νόμο για τα κατοικίδια στις πολυκατοικίες, όμως και ο γείτονάς μου οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμά μου στην ηρεμία. Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης του σκύλου να αφήνει ολομόναχο το ζώο όσο βρίσκεται στη δουλειά του ή όσο πίνει το καφέ του στην καφετέρια κι εγώ να είμαι αναγκασμένη να ακούω το γάβγισμα του δικού του σκύλου.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση ασκείς ασφαλιστικά μέτρα και τα κερδίζεις για οχληρία και διασάλευση της ψυχικής ηρεμίας.
    Τα σκυλιά θέλουν εκπαίδευση!!! Ένα μικρό παιδί όσο είναι μικρό θα κλάψει και θα φωνάξει αλλά όταν μεγαλώσει θα σταματήσει τις κακές του συνήθειες διότι θα αρχίζει να αποκτάει την ανθρώπινη λογική. Ο σκύλος όμως αν δεν εκπαιδευτεί σωστά, δηλαδή να μην γαβγίζει όταν μένει μόνος, θα το κάνει πάντα, είτε είναι κουτάβι είτε είναι ενήλικος.

    Από Lizi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη το κλαμα του μωρου δεν ειναι ηχηρο και με διαρκεια θελετε να μου πειτε???τι να κανουμε σ αυτες τις περιπτωσεις???εγω σαν ιδιοκτιτρια σκυλου δε θα ερθω να σας χτυπησω την πορτα και να σας παραπονεθω για το μωρο σας εσεις γιατι πρεπει να το κανετε τοοοσο θεμα πια????και πιστεψτε με και το σκυλι μολις μεγαλωσει θα σταματησει να γαβγιζει!!εκτος αν ειναι τοοοσο παραμελλημενο πια!

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα μιλας τωρα???? Τι σχεση εχουν τα παιδια με τα σκυκια???? Ειδες κανενα ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ??????????????? ή να κλαιει ολο το βραδυ επειδη το αφησαν μονο του στο σπιτι????????? Τι αστοχο παραδειγμα ειναι αυτο???? ΘΕς ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΗ ΑΞΙΑ???????

      Διαγραφή
    3. Ιση αξια μπορει για σενα να μην εχουν, για αλλον ομως εχουν. Το μονο σιγουρο παντως ειναι πως το μωρο κανει πολυ περισσοτερη φασαρια. Και δεν σκαει, ουτε οταν μεγαλωσει, που αρχιζει τα παρτυ με τους φιλους του.
      Αντε μπραβο γιατι καταντησατε αηδια ολοι οι υποχονδριοιθ, γαυγισε ενας σκυλος και πρεπει να τον κρεμασουμε;;; Για συνελθετε λιγο. Μαζεψτε τα παιδια σας που ουρλιαζουν ολη μερα και αν δουν σκυλι του τραβανε την ουρα και τ αυτια, και μετα μιλατε. Ζωα.

      Διαγραφή
    4. Πρεπει να εισαι λιγο καθυστερημενη για να τα γραφεις ολα αυτα.
      Ειδικα η τελευταια λεξη,δειχνει την ποιοτητα σου,οποτε θα σου μιλησω οπως σου πρεπει.
      Ειμαι σιγουρος οτι εισαι ακριβως η γειτονισα για την οποια γραφονται ολα αυτα,μια καριολα δηλαδη που αδιαφορει για το αν το σκυλι ενοχλει.
      Ενοχλει μωρη γαμιολα,δεν το καταλαβαινεις?
      Και αν σου ριξει καμια φολα κανενας αλλος υπανθρωπος σαν και σενα θα κλαιγεσαι για το σκυλακι αλλα και παλι χαμπαρι δε θα παρεις οτι εφταιγες εσυ καθαρα και κανενας αλλος.
      Παλιογαμιολα.

      Διαγραφή
    5. Παρ ότι ειμαι μιας κάποιας ηλικίας καί δέν θά χρησημοποιούσα τό λεξιλόγιό σου, ομως δυστυχώς ειμαι υποχρεωμένος νά σου πώ ΜΠΡΑΒΟ καί λίγα τίς είπες. Δυστυχώς σήμερα τα σκυλιά ( τά γαυγίσματά τους )είναι μία από τίς πολύ μεγάλες πληγές στή ζωή μας.

      Διαγραφή
    6. Ειναι η παιδεια που συνανταμε καθε μερα στην Ελλαδισταν, θελω σκυλι και βαριεμαι να το προσεχω και να το εκπαιδευσω και στα παπαρια μου αν ενοχλει οταν γαυγιζει ολο το 24αωρο. Δυστιχος δεν φταινε τα σκυλια αλλα μερικοι ηλιθιοι που τα εχουν. Ετσι φολιασαν το σκυλι της γειτονισας γιατι η μαλαλισμενη το αφηνε να χαλαει το κοσμο μερα νυχτα και μας εγραφε οταν της ειπαμε οτι δεν κοιμομασται. Τα πληρωσε το σκυλι και οχι η σκυλα...

      Διαγραφή
  30. Ο Νόμος 3170/2003 ψηφίστηκε διότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ρατσιστικά δεν επιθυμούσαν την παραμονή κατοικίδιων στις πολυκατοικίες. Καλώς λοιπόν ο νομοθέτης επιτρέπει τη διαμονή δύο κατοικιδίων σε κάθε πολυκατοικία ανεξαρτήτως για το τι λέει ο κανονισμός.
    Προσοχή όμως!! Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρεται στο δικαίωμα της διαμονής των ζώων στις πολυκατοικίες και μόνο αυτό. Όταν όμως ο σκύλος ενοχλεί τους περιοίκους λερώνοντας ή γαβγίζοντας (ακόμα και στις ώρες μη κοινής ησυχίας) τότε υπάρχει άλλος νόμος που αναφέρεται στην λεγόμενη "οχληρία" και οι παραβάτες ιδιοκτήτες τιμωρούνται ακόμα και με χρηματικά πρόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Lizi,κανείς δεν είπε το αντίθετο και αν διαβάσεις και τα σχόλια παραπάνω, όλα όσα λές αναφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. euxaristw black gia tin apantisi sou! tha mporousa na mathw to ΦΕΚ giati sigoura tha to xreiastw gia na to tripsw sti mouri tou diaxeiristi tis polukatoikias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Νόμος είναι ο 3170 ΦΕΚ 191/Α/29.7.2003
    Κανείς διαχειριστής δεν μπορεί να σου απαγορέψει να έχεις κατοικίδιο αρκεί να μην ενοχλεί τα γειτονικά διαμερίσματα. Ξέρετε τι είναι να έχεις εξεταστική και ο γείτονας να έχει αφήσει μόνο το σκύλο του για ώρες και αυτός να γαυγίζει σχεδόν ασταμάτητα διότι δεν έχει εκπαιδευτεί να μένει μόνος και βιώνει το stress του αποχωρισμού.
    Αγαπώ πολύ τα ζώα αλλά είμαι παθούσα.
    Η φιλοζωία πάνω απ΄ όλα απαιτεί παιδεία. Ο ιδιοκτήτης ζώου οφείλει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του το ίδιο καλά που γνωρίζει και τα δικαιώματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εχω σκυλο και προσφατα το αγορι μου μετακομισε σε αλλο σπιτι και μερικες φορες θελω να την παιρνω μαζι μου αλλα η σπιτονοικοκυρα του, τις προαλλες του ειπε "ελπιζω να μην φερεις κανενα σκυλο στο σπιτι γιατι αν ειναι ετσι ακυρωνουμε αμεσως το συμβολαιο". Μετα απο ολα οσα διαβασα εδω θα επιχειρησω να την παρω μαζι μου καποια μερα.
    Οσο για τα σκυλια που γαβγιζουν ασταματητα και ενοχλουν τους γειτονες, εκει ειναι σαφως ευθυνη του ιδιοκτητη ο οποιος πρεπει να εκπαιδευσει τον σκυλο του να μην γαβγιζει και γενικοτερα να προσεχει να μην ενοχλει τους γειτονες του. =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. στην ελλαδα ειμασται φιλοζωι αλλα οχι φιλανθρωποι.εχω ενα σκυλο διπλα απο μενα που γαυγιζει ολη την ημερα.εχω αρχισει και μισω τα σκυλια.μου εχουν σπασει τα νευρα,πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τα σκηλια ειναι βομβες θορυβου μεσα στις γειτονιες
    επισης.
    εφοσων θελετε το σκηλο ως ζωο σηντροφιας να το εχετε στο σπιτι και στο κρεβατι σας για να μην σας λειπει.
    γεια εσας φιλισιχοι να καλελειτε παντα την αστηνομια και να κανετε ασφαλιστικα μετρα σε ολους τους γειτονες σας δεν θα γινουν οι πολεις ζουγγλες απο ορισμενους ανευθηνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΡΑΜΑΤΕ/Η ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΕ !!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Να καλέσεις όχι μόνο την αστυνομία,αλλά το στρατό,το ναυτικό και την αεροπορία για να εξολοθρεύσουν αυτά τα σιχαμένα,τριχωτά τετράποδα.Μα τι λες... βρε απαίσιο δίποδο.Σίγουρα στο δικό σου κρεβάτι ούτε άνθρωπος χωράει αφού η παραξενιά σου το γεμίζει.Φιλικά στο λέω,δες κανά ψυχίατρο,τον χρειάζεσαι.

      Διαγραφή
    3. δηλαδη εσενα ρε τρομπα δεν σε ενοχλη το τσομπανοσκυλο που εχει παρει ο μαλακας για να το παιξει φιλοζωος και γαυγιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ τι το περασες ρε στοκε μπας και νομιζεις οτι εισαι σε καμια στρουγκα ρε βλημα αντε γυρνα στο κωλοχωρι σου και παρε και δεκα απο δαυτα να την βρισκεις κιολας

      Διαγραφή
  37. να πανε να γαμηθουνε ολα τα κολοσκυλα και τα αφεντικα τους μαζι εχω μπλεξει με κατι μαλακες σκυλοφα ι δες βρομιαρηδες μονο για σκυλια ειναι ουστ απο δω στα ισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απευθύνομαι στους ΚΛΟΟΥΝ των τριών τελευταίων σχολίων.Δεν θα σβήσω τα όσα γράψατε για να βλέπουν όλοι όσοι μπαίνουν ποιοί είναι απολίτιστοι και κοπρίτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ομως θα τους απαντησω... Εαν υποστηριζεις τοσο θερμα την αποψη σου πες το ονομα σου...

      Διαγραφή
  39. εσυ μπλακ που δεν εισαι κλοουν σαν εμας,και κοπριτες,παρε τα σκυλακια σου και τραβα σε κανα ψυχιατριο να δεις μημπως θες να μεταλαχτης σε σκηλο.αιντε.να σου βαλω ενα σκηλο να γαβγιζει 24ωρο ερχομενος απο 14ωρη δουλεια,και μετα πες μου βλαμενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. μπλακ διεγραψε οσους διαφωνουν μαζι σου.ετσι διχνετε εσεις οι ΄΄φιλοζωοι΄΄ ποσο δημοκρατες ειστε.οσο αφορα τα σκυλια ηρεμα λεω οτι υπαρχει αδιαφορια των κατοχων τους για το αν ενοχλουν τον διπλανο.ετσι ησαστε εσεις,οι ΄΄φιλοζωοι΄΄ μια κακη ρατσα δυστηχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το παραπάνω σχόλιο δεν αναφέρεται σε όποιον έχει διαφορετική άποψη.Αναφέρεται σε όποιον δεν έχει το μυαλό να γράψει την άποψή του ή το παράπονό του στην τελική,ΚΟΣΜΙΑ.Χωρίς να βρίζουν και να λένε ασυναρτησίες.Τόσος κόσμος που μπαίνει εδώ μέσα δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει το βρισίδι του καθενός.Άρα ναί,τέτοιοι τύποι για μένα είναι κλόουν.Η άποψη του καθενός σας είναι σεβαστή,τη θέλω εδώ μέσα αλλά στο μέτρο του ευπρεπούς.Και έχετε παρεξηγήσει κάτι.Το blog αυτό δεν είναι ''Φιλοζωικό'' με την έννοια ότι ασχολείται αποκλειστικά με σκύλους και κυρίως με θέματα εκπαίδευσης.Εγώ δουλεύω με σκυλιά.Και πίστεψέ με ξέρω πολύ καλά πόσο ενοχλητικοί μπορεί να γίνουν κάποιοι ιδιοκτήτες,δεν ζώ σε κανένα άλλο πλανήτη.Δεν τους υποστηρίζω,καταλαβαίνω όποιον έχει πρόβλημα γιατί τού έχουν σπάσει τα νεύρα και προσπαθώ να δώσω γραμμή προς τη σωστή κατεύθυνση.Βοηθείστε και σείς,γράψτε το παράπονό σας,την πρότασή σας αλλά χωρίς να βρίζετε και να προσβάλλετε.Τα σχόλια που έχω σβήσει εδώ μέσα,είναι ελάχιστα και πίστεψέ με δεν θα ένιωθές και πολύ καλά άν τα διάβαζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. black και εσυ απο την μερια σου βοηθησε οσους υποφερουν απο τα κακα δυποδα.τα τετραποδα δεν φταινε σε τιποτα.τα αφεντικα τους ειναι το προβλημα.εχω και εγω περιπτωση που αν και διατηρω 4 ζωα κουνελια,στο σπιτι μου εντουτης ο απο πανω μου εχει ενα beagle που στην κιριολεξια γαβγιζει ολη μερα.αυτους τους φιλοζωους...θα τους τημωρισει κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ε αυτό λέμε ρε παιδιά,προσπαθώ να καταλάβουν όλοι ότι ο σκύλος έχει δικαιώματα,έχει και υποχρεώσεις απέναντι στο γείτονα.Δείτε όλα τα σχόλια και πείτε μου πού πιστεύετε ότι δείχνω αδιαφορία για κάποιον που δημιουργεί πρόβλημα.Ή πού λογόκρινα κάποια άποψη διατυπωμένη κόσμια.Τώρα άν ο άλλος είναι αναίσθητος,τι μπορώ να κάνω εγώ;Να μπώ μές στο κεφάλι του,να του βάλω μυαλό;Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να του εξηγήσω το σωστό και πιστεύω ότι το κάνω.Γράψτε παράπονα,προτάσεις,συζητήστε χωρίς να βρίζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. black εχεις δικιο.απλα η κατασταση στις πολυκατοικιες με τα σκυλια εχει παραγεινη.δεν μας φτανουν τα πρβληματα της συγκατικησης εχουμε καιτα γαβγισματα.ο απο κατω μου εχει ενα ρονβαιλερ.εχω μικρο παιδι.πραγματικα τρεμω οταν με κοιταει το σκυλι...καιοταν γαβγιζει...που γαβγιζει συνεχεια συκωνετε η γειτονια στο ποδι.εχω δωσει ενα σωρο λεφτα για μονωση.δεν εχω κανει τιποτα.πηγα αστυνομια τιποτα.απλα υποφερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Kai re paidia dld ean noikiazete to spiti k o enoikiastis to katastrepsei me ta 2 katikidia p exei pali ean ginei minisi 8a tin plirwsei o idiktitis k oxi o enoikiastis ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ε όχι φυσικά,όταν νοικιάζουμε ξένη ιδιοκτησία είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε φθορά προκαλέσουμε.Αυτά είναι αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλημερα θα ήθελα να εκφρασω τον προβληματισμό μου για όσους κατέχουν νομιμα-παρανομα σκυλιά σε πολυκατοικίες,μονοκατοικίες.Ποιο δικαίωμα εχουν να ενοχλούν τον υπόλοιπο κόσμο σε ώρες κοινης ησυχίας;Ποιος τους διασφαλίζει οτι μονο αυτοι εχουν δικαιώματα (να εχουν σκυλια)και εμεις οι υπολοιποι τιποτα;Στην περιοχή που μένω (ελληνορώσσων) εχουμε 2 σκυλια ολη τη μερα σε πυλωτη και μπαλκονι αντιστοιχα, και σε μονοκατοικια ενα σκυλι σε αυλη.Ολα γαυγιζουν ασταματητα και μαλιστα τα μεσανυχτα γινεται χαμος.Πολλοι απο εμας δεν κοιμομαστε και εννοειται πως η ποιοτητα ζωης μας εχει χαλασει.Δεν μπορουμε να κατσουμε στα σπιτια μας.Σας ρωταω λοιπον τι πρεπει να κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. τιποτα δεν μπορεις να κανεις.απλα υποφερεις τους φιλοζωους,που δεν τους καιγετε καρφι αν εσυ αντεχεις τα γαβγισματα.ακομα και ο νομος κοροιδευει.δεν θεωρουν σοβαρο οτι εχουν πεξει τα νευρα μας απο τα σκυλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν συμφωνώ μαζί σου φίλε,όταν ο σκύλος κάποιου σε ενοχλεί σε ώρες κοινής ησυχίας ή ζεί στην πυλωτή σου,στο μπαλκόνι μονίμως ή κινδυνεύει η υγεία σου εξ'αιτίας του,κινείσαι νομικά (εφ'όσον δεν καταλαβαίνει απο λόγια ο ιδιοκτήτης) και τελειώνει η ιστορία.Ακριβώς όπως θα έκανες για οποιαδήποτε άλλη διαφορά με το γείτονα.Άν ρίξεις μια ματιά σε ολόκληρο το ΦΕΚ,θα δείς ακριβώς τι ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. συμφωνω με τον 8.31 οποιος δεν αντιμετωπιζει το προβλημα δεν καταλαβαινει τι ειναι να ακους γαβγισματα συνεχεια.εχω παρομοια περιπτωση.πηγα στο τμημα.ο αξιοματικος ειρωνικα με ρωτισε...αλλα προβληματα δεν εχεις?!
    στην ελλαδα η ανεστισια περισσευει.πως να εξηγησω οτι το παιδι μου δεν παει καλα στο σχολειο εξαιτιας του σκυλου του απο πανω που παρατιμενο στο μπαλκονι,ενα κυνιγετικο κλαιει ολη μερα?εχουμε γινει ολοι οικογενοιακος ρακος απο το γαβγισμα.σκεφτομαι σοβαρα να πουλισω το σπιτι μου και να φυγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εχουμε τοσα στο κεφαλι μας...τα γαβγισματα σε διαμερισματα μας ελειπαν.ιδια περιπτωση και εγω.τι να πω.σχολαω και δεν παω σπιτι γιατι δεν αντεχω ,τα δεκαδες σκιλια στην γειτονια..τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλησπερα στην παρεα!εχω το εξης προβλημμα μενω στον πεμπτο σε μια γειτονια με φασαρια γενικα,πανω στην εγνατια θεσσαλονικης και οι απο κατω μου μου κανουν παραπονα οτι τους ενοχλει ο σκυλος μου ακουγοντας θοριβο περπατιματος απο κατω.χθες ηρθε η απο κατω στις 22.00 και με εκανε παραπωνα.ο σκυλος δεν γαυγιζει ουτε μια φορα την μερα αντιθετα ο γιος μου που ειναι 17μηνων τα σπαει γενικα σαν αποτελεσμα να την απαντησω αν θελει να δεσουμε το παιδι.με την γυναικα μου δεν ξερουμε τι να κανουμε μεχρι που λεμε να διωξουμε το σκυλι που το εχω 5 χρονια για να μην εχουμε προβλημματα εξωσης.το δυσκολο ειναι οτι εχουμε και το παιδι και δεν θελουμε να το ταλαιπωρισουμε.φυσικα και δεν ξερω ποσο ο νομος ειναι με το μερος μας.βοηθεια please!!!εχω να κοιμηθω δυο μερες με την ιδεα αποχωρησης της Ηρας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. εσυ εχεις να κοιμηθης 2 μερες μονο με την σκεψη.οι απο κατω σου απο τον σκυλο ποσες μερες εχουν να κοιμηθουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. auto katalabes esu re apo auta pou eipe apo panw o anthrwpos!kai sto katw katw opoioi/opoies exete provlhmata me ton upno parte XAPIA.den sas ftaiei o skulos!sas ftaine ola sth zwh sas giati eiste anaphroi!na mathetai na koimaste blhmata

      Διαγραφή
    2. Χάπια να πάρεις εσύ μουνόπανο. Γαμώ τα κωλόσκυλά σας χιμπατζήδες.

      Διαγραφή
  54. εχουμε τσακιστει με την κριση εχουμε και τα γαβγισματα των σκυλιων στα διαμερισματα να δενουν το γλυκο.εγω τα ιδια τραβαω.εκανα μυνηση.εφαγε ο ιδιοκτητης του σκυλου 300ε με αναστολη.και τι εγυνε?τωρα για σπασιμο τωχει και γαβγιζει 24ωρο.εχω βαλει ενοικιαστιρειο.φευγω απο το σπητι μου εξαιτιας,του ελληναρα φιλοζωου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπη σας ολα σας φταινε πια !!! Σας ενοχλουν τα σκυλια ενω οι περισσοτεροι απο σας αφηνετε τα παιδια σας να γκαριζουν ολη μερα!!! δεν εχω σκυλο αλλα τα σκυλια που εχουμε στη γειτονια ειναι πιο ηρεμα απο κατι παιδια που ολη μερα φωναζουνε κι παιζουνε στην οικοδομη, ακομη κι τα μεσημερια. Εμενα ποιος θα με προστατεψει απο αυτο ?? εμ βεβαια σιγα μη κανετε τπτ για τα τεκνα σας.. αισχος

      Διαγραφή
    2. sumfwnw apoluta mazi sou!!! Tous ftaine ta skulia giati einai, aprostateyta kai adynama na stathoun apenanti tous... ta paidia omws, pou paizoun olh mera, trexoun panw katw mesa sto spiti kanontas fasaria, pou xtypane ta paixnidia tous sto patwma petwntas ta katw, pou vgainoun sto mpalkoni kai tsirizoun san trela- eite einai wres koinhs hsyxias, eitw oxi- den kseroun na ta prostatepsoun, na ta uposthriksoun kai na poun to klassiko "ta paidia einai PAIDIA!!!!" kai den einai mono ta paidia, einai kai oi idioi einai anthrwpoi, pou tsakwnontai sta diamerismata tous kai akougontai stous geitones, i idioi oi anthrwpoi pou kanoun fasaria kathimerina, eite perpatwntas, eite katharizontas, eite milwntas sto thlefwno kai xilia dyo alla "EITE".. gi aytous ti???? eseis pou lete gia ta skulia,, ti??? de tha peite tipota gi aytous??? e???? den tha kanete mhnysh kai ekswsh kai foles stis polukatoikies...... mathete na eiste antikeimenikoi, swstoi kai logikoi!!! MHN EISTE EPIFANEIAKOI ANTHRWPOI!!! to skuli einai opws to ekpaideyseis esy.. an to ekpaideyseis swsta den 8a enoxlei kanenan kathws kai o anthrwpos, an ekpaideytei swsta 8a ginei enas kalyteros anthrwpos gia thn koinwnia....

      Διαγραφή
  55. καλημέρα,θέλω να κάνω μια ερώτηση.σήμερα το πρωί που είχα πάει βόλτα τον σκύλο μου βγήκε ένας γείτονας & με απείλησε ότι να μην περάσω ξανά μπροστά από το σπίτι του (από το πεζοδρόμιο δηλαδή) γιατί αν κατουρήσει ξανά ο σκύλος μου δεν ξέρει τι θα μου κάνει είπε.τις ακαθαρσίες φυσικά τις μαζεύω πάντα..& δεν μπορούσε να πει κάτι.Τι μπορώ να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. μακαρι να βγει ενας νομος που να ριχνει ισοβια στους ιδιοκτητες σκηλων διαμερισματων...τα νευρα μας τσαταλια πια.ελεος.ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ρε παιδια τοσα παραπονα...ολοι τρελοι ειναι? η μημπως εχει παραεχει γινει η κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και από εμένα έστω και ετεροχρονιοσμένα .Σαφώς και δεν είναι τρελοί όλοι που κάνουν τόσα παράπονα όμως κανείς δεν έχει αναφέρθεί επώνυμα και αυτό έστω και για λίγο κάπου βρωμάει

      Διαγραφή
  58. μενω σε μια γειτονια που το προβλημα απο τα κοπρανα των σκυλων ειναι απιστευτο.οι ιδιοκτητες τους διαπρατουν σοβαρωτατο αδικημα γιατι απο τα κοπρανα μεταδιδονται ασθενειες πολυ σοβαρες οπως εχινοκοκκος τοξοκαριαση που μπορει να προκαλεσει ακομα και τυφλωση.εχουν σκεφτει οι ηλιθιοι οτι τα μικρα παιδακια μπορουν να ελθουν ευκολα σε επαφη με τα κοπρανα?οι αναπηροι με τα καροτσακια επισης?κανενα ελεος για τους βλαμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. geia sou black,exw ena parathalasio spiti se ena xwrio tis xalkidikis.ekei exoume koinoxristo xwro me alla spitia kai oi idioktites tous den mas epitrepoun na afinoume to skuli mas na paizei se auto,panta vevaia me tin epivlepsi mas.epitrepete na afinoume to skuli mas na paizei?ti ginetai se autin tin periptwsi?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. θέλω να αγοράσω ένα σκύλο συντροφιάς. Πριν το κάνω θα πρέπει να ενημερώσω την πολυκατοικία και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού;
    Ευχαριστώ.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΙΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΕΓΚΥΟΣ,Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 4ΧΡΟΝΩΝ-ΠΕΡΙΠΟΥ 1ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΗΤΑΝ 1,2ΟΜ .ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ,ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ(ΜΕ ΛΟΥΡΙ).ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ? ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ. Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΩΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ-ΓΚΑΖΟΝ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΖΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ,ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ! ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ) ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. paidai thelw na kanw mia erwthsh exw apokthsei ena dashund alla to sumboleo mou den leei oti apagoreuetaia austhra h katoxh katoikidiou mesa sto diamerisma ...tha prepei na mhlisw me thn diaxeiristreia mou? kai ana arnhthei? ti tha kanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ζω στα σύνορα Μαρούσι-Μελίσσια. Πριν 10 χρόνια ήταν μια εξαιρετικά ήσυχη γειτονιά.4 σκυλιά που περνούν πάνω από την μισή μέρα στα μπαλκόνια,ΓΑΥΓΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ
    έχουν κάνει την ζωή κόλαση σε (περίπου) 300-400 ανθρώπους στα γύρω μπλοκς. Όπως φαίνεται, είναι παράλογη απαίτηση να θέλει κανείς ησυχία. Και ακόμη πιο παράλογη η απαίτηση να σέβονται όλοι την ησυχία των γειτόνων τους. Όπως συμβαίνει σε τόσες εκδηλώσεις της νεο-Ελληνικής ζωής μας, ο καθένας κάνει το κέφι του, κι αν κάποιοι ενοχλούνται... πρόβλημά τους. Αδιάφοροι ιδιοκτήτες που λείπουν πολλές ώρες,ανεκπαίδευτα σκυλιά -που συχνά τα λυπάμαι γιατί δεν είναι ζωή αυτή που ζουν σαν φυλακισμένα- δεν έχουν σημασία οι αιτίες, αλλά το αποτέλεσμα. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ενοχλούνται λιγότερο απ'όλους τους άλλους γιατί λείπουν! Τιμωρούν όλους εμάς που δεν φταίμε σε τίποτε. Αν και είμαι φιλόζωος, επέλεξα να μην κλείσω στο διαμέρισμά μου ένα ζώο (ακόμη ;-)) αντ'αυτού φροντίζω για την σίτιση των αδέσποτων γατιών της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. οτι και να λεμε εμεις που τραβαμε τα πανδυνα απο τα κ...οσκυλα,δεν υδρωνει κανενους το κεφαλι.ετσι ειναι ασεβεια παντου.γιατι απλα οπως λεει και το τραγουδι του σαββοπουλου,κολοελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από ορισμένους κατόχους σκύλους, που, προφανώς, μοιάζουν με χαζομαμάδες-χαζομπαμπάδες. Όλα καλώς καμωμένα; Κι εγώ είχα σκύλο (λαμπραντόρ) σ'ένα (μεγάλο) διαμέρισμα, που, όταν αναγκαζόμουν να τον αφήσω μόνο, τουλάχιστον είχα την ευαισθησία να μην τον εγκαταλείπω στο μπαλκόνι, από σεβασμό προς τους γείτονες. Δυστυχώς, δε ζει πια και δεν περνά μέρα που να μην το σκέφτομαι, αν και έφυγε απ'τη ζωή εδώ και δέκα χρόνια. Αυτά για να μη θεωρηθεί ότι δεν αγαπώ τα σκυλιά. Είναι από αγάπη προς αυτά που αυτή τη στιγμή διαμαρτύρομαι και αναζητώ όσο το δυνατόν πιο ήπιους τρόπους για να δώσω στον απέναντί μου να καταλάβει ότι, πραγματικά, με ενοχλεί με δύο τρόπους: 1. λυπάμαι πολύ το σκυλί του που αλυχτά τις νύχτες και τα μεσημέρια που το αφήνει μόνο στο μπαλκόνι, είτε μέσα στο σκοτάδι (τη νύχτα) που σίγουρα τον φοβίζει και γι'αυτό γαυγίζει με τον παραμικρό θόρυβο απ'το δρόμο (μένει σε ημιόροφο), είτε μέσα στο λιοπύρι (μεσημέρι) 2. επειδή δε μας αφήνει να κοιμηθούμε ΠΟΤΕ!!! Είμαστε ένα ζευγάρι που δουλεύουμε κλασικές πρωινές ώρες, όρθιοι από τις 6 το πρωί. Ο σκύλος δε σταματά να γαυγίζει από τις 9-10 το βράδυ έως τις 12.30-1.00 το πρωί. Και λέω "έως" γιατί βγαίνω στο μπαλκόνι μου και του φωνάζω "ΣΣΣΣΣ" και τουλάχιστον μέχρι να με ξαναπάρει ο ύπνος δεν ξαναγαυγίζει. Με φρίκη έχω ακούσει άλλο γείτονα που φωνάζει "φόλαααα" και πραγματικά τρομάζω και στη σκέψη ακόμα. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου μάλλον δουλεύουν νύχτα και δε γνωρίζω το όνομά τους. Άγόρασαν πρόσφατα το διαμέρισμα και αυτό είναι όλο κι όλο που ξέρω γι'αυτούς. Πώς μπορώ να κάνω καταγγελία χωρίς να γνωρίζω όνομα; Γίνεται; Πρώτον, θέλω να τους καταγγείλω για κακοποίηση του ζώου στην ουσία. Όχι ότι δεν το ταϊζουν ή δεν καθαρίζουν το μπαλκόνι, αλλά το σκυλί πιστεύω ότι γαυγίζει από μοναξιά και φόβο. Αυτό δεν είναι στρες για το καϋμένο το ζώο; Και δεύτερον να τους καταγγείλω για διατάραξη της κοινής (και όχι μόνο) ησυχίας. Παρά τη μία και μοναδική φορά που μπόρεσα να πετύχω τον έναν ιδιοκτήτη στο μπαλκόνι και του είπα πολύ ευγενικά ότι ο σκύλος ενοχλεί τα μεσημέρια (ακόμα τότε δεν τον άφηνε έξω και τις νύχτες) κι εκείνος είπε ότι θα τον βάζει μέσα, η υπόσχεσή του τηρήθηκε μόνο για λίγες ημέρες. Ο άντρας μου έχει αναστατωθεί πάρα πολύ. Υποφέρει από τρομερές ημικρανίες και προσπαθεί να μην παίρνει χάπια γι'αυτές γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην υγεία του. Φορά ωτοασπίδες για να μην τον ακούει και να ξεκουράζεται όταν γυρίζει απ'τη δουλειά και το βράδυ για να μπορέσει να σηκωθεί μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο. Αδύνατον! Σηκωνόμαστε στη μέση της νύχτας, μια εκείνος μια εγώ κι επιπλήττουμε το σκυλί. Μα...τους ιδιοκτήτες πρέπει να επιπλήξουμε εν τέλει κι αυτοί δεν είναι ποτέ στο σπίτι σε νορμάλ ώρες...Τι μπορούμε να κάνουμε;;;; Η αστυνομία είπε στον άντρα μου απ'το τηλέφωνο ότι "ωωωωωχχχχ, ξέρετε πόσα τέτοια έχουμε;". Πηγαίνετε στον εισαγγελέα... Μα, καλά, αυτή είναι η σωστή σειρά;;;; Άντε, να του κάνω μερικές ακόμα συστάσεις του τύπου, αφού κάτσω καραούλι στο μπαλκόνι ένα βράδυ ολόκληρο για να τον πετύχω...Έχω εξοργιστεί με όλους και με όλα! Δεν είναι κράτος αυτό που έχουμε, δεν είναι άνθρωποι αυτοί που μας περιβάλλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ντροπη σας ολα σας φταινε πια !!! Σας ενοχλουν τα σκυλια ενω οι περισσοτεροι απο σας αφηνετε τα παιδια σας να γκαριζουν ολη μερα!!! δεν εχω σκυλο αλλα τα σκυλια που εχουμε στη γειτονια ειναι πιο ηρεμα απο κατι παιδια που ολη μερα φωναζουνε κι παιζουνε στην οικοδομη, ακομη κι τα μεσημερια. Εμενα ποιος θα με προστατεψει απο αυτο ?? εμ βεβαια σιγα μη κανετε τπτ για τα τεκνα σας.. αισχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μου κατά την ανανέωση το Γενάρι συμπλήρωσε στο συμβόλαιο χειρόγραφα πριν το υπογράψουμε ότι απάγορεύεται η διαμονή και επίσκεψη κατοικιδίων, οπότε αναγκάστηκα να αφήσω το σκύλο μου στους γονείς μου, μιας και για οικονομικούς λόγους δε με επαιρνε να μετακομίσω. Μήπως οι τελευταίεσ νομοθεσίες με καλύπτουν και μπορώ να τον ξαναπάρω πίσω στο σπίτι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπερα σας...βρηκα το site τυχαια καθως αντιμετωπίζω και εγω ενα προβλημα με το κατοικιδιο μου..προσφατα μετακομισαμε σε ενα καινουριο σπιτι καθως το προηγουμενο δεν μας χωρουσε...Πριν μετακομίσουμε αναφαμε πως εχουμε σκυλο στον μεσιτη μας ο οποιος μας ενημερωσε πως δεν θελουν σκυλο ομως καποιες ωρες αργοτερα μας ξαναπηρε και μας ειπε πως τελικα δεν εχουν προβλημα..εμεις ηρθαμε δυο φορες στο νεο διαμερισμα καθως ο σπιτονοικοκηρης μενει απο κατω για να δωσουμε προκαταβολες...εμεις το αναφεραμε και τις δυο φορες και δεν ειχαν προβλημα...την πρωτη μερα λοιπον ενω ειχαμε ηδη μεταφερει με την μεταφορικη ολα μας τα πραγματα και ημασταν εντελως αναστατωμενοι ο ιδιοκτητης ανεβηκε το πρωι πανω λογο τς ιδιορυθμιας του μπαλκονιου μας που τους επιτρεπει την προσβαση και μας ρωτησε αν χρειΖομαστε κατι...αργοτερα η γυναικα του μας βοηθησε να ανεβασουμε εναν καναπε και ειδε το σκυλο αλλα λογο του φορτου απο το ξεπακεταρισμα δεν ειχα προλαβει να μαζεψω ενα περιττωμα του...και μετα απο εικοσι λεπτα ανεβηκε ο σπιτονοικοκυρης πανω και μας απειλησε να μας δωσει τα λεφτα μας πισω να φυγουμε οσο ειναι νωρις γιατι δεν ξερει αν θα πεταμε τα περιτωματα του σκυλου αποτο μπαλκονι στο δρομο και πως μενουν παιδια απο κατω και να φυγουμε και εφυγε ετσι....αργοτερα εγινε ενας καυγας διοτι αισθανθηκαμε προσβεβλημενοι...απο εκεινη την μερα εχουμε εναν συνεχη πολεμο...αλλα δεν ειναι μονο αυτο...εγω φοβαμαι μηπως κανουν κατι στον ακυλο μου καθως το σπιτι ειναι αυθαιρετο στην ταρατσα και αυτοι εχουν προσβαση και το μπαλκονι ειναι διαχωρισμενο αλλα μπορουν να περασουν...αυτο με καταβαλλει καθως φοβαμαι να φυγω απο το σπιτι...το θεμα υποτιθετε λυθηκε αλλα παλι σημερα το πρωι κατεβηκε το παιδι μας να παει βολτα το σκυλο αυτη ηταν στην πορτα και αρχισε να οριετε επειδη ο σκυλος την πλησιασε...τι μου προτεινετε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχει πλάκα το θέμα! Ο αντίλογος καποιων φιλόζωων είναι οτι υπάρχουν και "παιδάκια" που κάνουν φασαρία!!! και μόνο που τα εξισώνετε αυτα τα 2 δείχνει πόσο άρρωστοι είσαστε.Ξέρουμε πολύ καλά όλοι εδω μέσα οτι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων ΔΕΝ είναι συνεπείς ούτε στο ελάχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πολύ καλό το σχόλιο του adon (23 Απριλίου).Συμπληρώνω μόνο ότι στην χώρα που ζούμε έχουμε κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ζητούμενο & όχι δεδομένο ! Η κοινή ησυχία ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ συνεχώς & ενώ τα παιδιά κάποια στιγμή θα συμμαζευτούν (άν & θα πρεπει οι γονείς τους να μην τα επιτρέπουν να ...εκτροχιάζονται, από τα απαίδευτα σκυλιά , δηλ.από τα ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙ ? Είναιλύση να τρέχουμε σε αστυνομίες , να κάνουμε ασφαλιστικά κλπ ? ΕΛΕΟΣ !!! ( Τελικά μήπως πρέπει να ιδρυθούν & σωματεία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ από τα σκυλιά & ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ?)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕ/ΑΣΑΝΣΕΡ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΑΝΤΑΣ ΤΟΥ . ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΣΚΥΛΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΟΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ..ΕΞΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟ 30 ΣΚΥΛΙΑ!Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΚΥΛΙ 19! ΧΡΟΝΩΝ !ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΝΟΝΟ ΑΝ ΔΟΥΝ ΞΕΝΟ..ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΝΗΣΗ??ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΝΟΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑ! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΚΥΛΙ !!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Παιδιά γεια σας! Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 8 αναφέρει:
    Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες 1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Δεν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα. 2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σηµανθεί και καταχωρισθεί νοµίµως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις µονοκατοικίες µε την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονοµικές διατάξεις και οι αστυνοµικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. 3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η οµόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών. 4. Οι ανωτέρω αριθµητικοί περιορισµοί ισχύουν µόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.
    *Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν στο μισθωτήριο συμβόλαιο για την ενοικίαση σπιτιού ο ιδιοκτήτης γράφει πως απαγορεύονται τα κατοικίδια και το υπογράψαμε πριν το 2012 τωτε μπορεί να μας κανει έξωση??? Η δεν παιζει ρόλο η ημερομηνία? Μπορούμε να κάνουμε κατι??? Μας καλύπτει ο νομος η οχι στην παραπάνω περίπτωσή???
    Έλεος πια με τους ρατσιστές... Δηλαδή αν κάποιος ιδιοκτήτης απεχθάνεται τα παιδιά μπορεί να βάλει ως όρο σε κάποιο ζευγάρι να μην κάνουν παιδί?!!!! :-O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εκνευρίζεσαι? Δικό του είναι το σπίτι και μπορεί να βάλει τους κανόνες που επιθυμεί. Εξάλλου έβαλες την υπογραφή σου το μισθωτήριο... τώρα γιατί δεν το σέβεσαι? Αν δε σου αρέσει... άλλαξε σπίτι. Όσο για το παράδειγμα με το παιδί είναι εντελώς άστοχο και ανόητο. Ντροπή σε όσους εξισορροπούν τα παιδιά με τα κατοικίδια.

      Διαγραφή
  75. ΖΩ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ. ΦΕΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΩΣ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙ . ΟΝΤΩΣ ΜΑΔΑΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ Κ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΚΟΥΡΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΥΧΝΑ!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. να πατε ολοι στον εισαγγελεα οπως εκανα εγω με ενα ιδιοκτητη κολοσκυλου.τον πηγανε στο τμημα,και μετα επιδεκτικα εφερε και αλλο σκγηλι στο μπαλκονι.εφαγε μυνηση απο εμενα για οχληρια.το προστιμο φτανει τα 3000ε.μονο ετσι βαζουν μιαλο οι φιλοζωοι...απο το πληκτρολογιο δεν γινετε τιποτα.επισεις υπαρχει ειδικο μπλοκ,για την περιπτωση.ειναι το oxi skylia.blogspot.gr.οργανωθειτε εναντια στους αναισθυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Το ότι κανείς δε λέει κάτι αρνητικό στο γύφτο που λέει ότι ξεκοκκάλισε τη νομοθεσία για να μπορεί να αφήνει περιττώματα δίπλα στο μπαλκόνι άλλων ανθρώπων δείχνει την ποιότητά σας και την αντίληψη σας για σεβασμό στους γείτονες.
    Όσο για αυτούς που συγκρίνουν σκυλιά με παιδιά, να ψοφήσετε κι εσείς και τα σκυλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι μεγαλο σουργελο...αναφερεσαι για σεβασμο προς τους γειτονες, για ποιοτητα, αντιληψη,αλλα ο δικος σου σεβασμος προς τους ανθρωπους περισσευει. να ψοφησουν λοιπον καραγκιοζη??

      Διαγραφή
  78. Στην περίπτωση που ο σκύλος ενοχλεί σε ώρες κοινής ησυχίας, ο γείτονας που ενοχλείται, έχει δικαίωμα να προσφύγει στον νόμο περί κοινής ησυχίας, οι ώρες κοινής ησυχίας, δεν διαχωρίζουν ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους. Ο ιδιοκτήτης που νοικιάζει, φυσικά και μπορεί να θέσει όρους, μη ξεχνάς οτι το σπίτι που νοικιάζεις ΔΕΝ είναι δικό σου και ότι φθορές πράξεις πρέπει να τις διορθώσεις βάση του νόμου. Τώρα όσοι συγκρίνουν ένα μωρό που κλαίει με ένα σκύλο που γαυγίζει επι 24ώρου, μόνο άνθρωποι δεν λέγονται. Ένα μωρό θα κλάψει ότα θέλει κάτι που θέλουν τα μωρά και για όσο είναι μωρό. Ο σκύλος θα γαυγίζει συνεχώς για τα επόμενα 7 η 10 χρόνια που θα ζήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Βλέποντας τα παραπάνω σχόλια πραγματικά θλιβομαι....
    Θέλω να ενημερώσω πως όπως υπάρχουν "κολοσκυλα" υπάρχουν και κολανθρωποι.... επίσης δεν ειναι δυνατόν να βάζουμε ολους τους φιλόζωους στο ίδιο καζάνι επειδή μερικοί ειναι ανευθηνοι και δεν τους αξίζουν τα ζώα που έχουν άρα και ο τίτλος φιλόζωος. Δηλαδή επειδή ένας άνθρωπος έκλεψε δηλώνει ταυτόχρονα πως ολοι μας είμαστε κλέφτες??? Είμαι εθελοντής σε πολλές φιλοζωηκες οργανώσεις και σε άλλες τόσες βοηθώντας συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Δυστυχώς τέτοια μικροψυχία όπως παραπάνω δεν έχω συναντήσει.... Θα σας συμβουλευα να διαβάσετε το έργο Αιμίλιος του Ρουσο... ίσως καταλάβεται απο εκεί το ποσω σημαντικό ειναι ο άνθρωπος να ζει κοντά στην φύση του.... επισης καλο θα ηταν να καταλάβεται πως οποιδιποτε μορφή ζωής απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό.... πέρα απο τα παραπάνω στους μη φιλόζωους απανταω:
    Τα ζώα είναι αυτά που είναι:
    Καθαρή φύση. Τίμια κοιτάνε,κατάματα. Ο άνθρωπος, έξω
    από την φύση αναζητά.
    Το ζώο είναι. Ο άνθρωπος γίνεται.Αν μπορεί.
    Τελικα πίσω απο τον υπολογιστή μας βγάζουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και την βλακεία μας λέγοντας οτι μας κατέβει.... σας απανταω λοιπόν:
    Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...
    ... και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
    Άλμπερτ Αϊνστάιν
    Μπορεί να δεχτώ πολλα επικρητικα σχόλιά.... το μονο σίγουρο ειναι πώς δεν θα απαντήσω.... οποίος κατάλαβε, κατάλαβε για τους υπολοίπους λυπαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εγώ λυπάμαι για την ορθογραφία σου..
    Δεν είδα να γίνεις εθελοντής να εκπαιδεύσεις κανένα από αυτά τα ζώα που βασανίζουν τους γείτονές τους με τα σκυλιά τους όμως. Και δε νομίζω ότι τα σκυλιά σε πολυκατοικία και τα περιττώματά τους στα μπαλκόνια αποπνέουν σεβασμό. Ούτε προς αυτά ούτε προς τους ανθρώπους.
    Με αυτά που γράφεις νομίζω ότι έχεις περισσότερα κοινά με τα σκυλάκια από ότι με τον Αϊνστάιν.
    Γιατί πραγματικά γράφεις ότι βλακεία σου κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. μενω σε μια πολυκατοικια στο κεντρο της Αθηνας,εδω και καιρο στην ακριβως απεναντι πολυκατοικια,αφηνουν το σκυλο τους στο μπαλκονι απο το πρωι μεχρι το βραδυ,εκτος απο το μεσημερι...
    ο σκυλος λοιπον συνεχεια γαβγιζει,το πρωι με ξυπναει απο τις 8(ειμαι φοιτητης),την υπολοιπη μερα διαβαζω και αυτος γαβγιζει,θελω να βγω στο μπαλκονι να μιλησω στο κινητο γιατι δεν εχει σημα μεσα και γαβγιζει με αποτελεσμα να μην ακουω και να ξαναμπαινω μεσα!!!!
    ειλικρινα δεν εχω κανενα προβλημα με τα ζωα και μαλιστα στην πολυκατοικια μου υπαρχουν αρκετα σκυλακια,μα δε δημιουργουν προβλημα,αλλα με το συγκεκριμενο εχω αγανακτησει(κυριως με τους ιδιοκτητες του...),νιωθω εγκλωβισμενος μεσα στο σπιτι μου...σας παρακαλω πειτε μου τι μπορω να κανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. εσυ που το παιζεις ποιητης και εθελοντης και που συγουρα συνεχισεις και διαβαζεις,παρε ολα τα σκυλια απο τα μπαλκονια τραβα κλεισου σε ψυχιατριο μαζι τους και απολαυσε,επι 24ωρο τα γαβγισματα.αιντε το παιζεις και πολιτισμενος.αν εισουν στην κυπρο η οπουδηποτε αλλου σε πολυτισμενο κρατος,θα ειχες απελαθει μαζι με τον σκυλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΖΩΑ ΔΙΠΟΔΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ. (μάλλον ψιλα γραμματα για εσάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοψε ρε την πρωινη αφου το ξερεις σε πειραζει στον εγκεφαλο αν εχεις δηλαδη φιλοζωε του κωλου πανιβλακα

      Διαγραφή
  84. Τα σκυλια δεν γεννιουνται για να ζουνε στα διαμερισματα .Αν εισασταν σκυλοφιλοι επρεπε να το σεβεστε το ζωον και να μη το φυλακιζετε στα κουτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα... εχεις απόλυτο δίκιο...

      δεν αγαπάς κάποιον όταν του στερείς το φυσικό του περιβάλλον...

      βγάζουν τα απωθημένα τους στα ζώα επειδή δεν ειναι ικανοί να επιβάλλονται στους ανθρώπους...
      τοση μαγκιά...

      Διαγραφή
    2. poio fusiko periballon mwrh loulou.oi perissoteres ratses katoikidiwn skulwn den einai ftiagmena gia na zoun sth fush alla ston kanape tou spitiou sou.mathe na skeftesai prwta kai meta psakse se kana site na grpaseis thn malakia sou.

      Διαγραφή
  85. ΕΣΥ ΤΕΛΕΙΕ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ,ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ? Π.Χ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ? ΜΗΠΩΣ ΈΧΕΙ ΔΥΣΛΕΞΙΑ??? ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 12 ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ TA ELINIKA STA AGLIKA .ΕΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ,ΚΡΑΤΑΤΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μετά το σχόλιο για την ορθογραφία έγραψα κι άλλα πράγματα.. Δε ξέρω αν τα διάβασες (ίσως δε σε βοηθούν τα ελληνικά σου;)
    Α και τα κεφαλαία... όχι και ότι πιο βολικό για τον αναγνώστη.

    Τώρα τι σχέση έχει η αγάπη η αφοσίωση και η τυφλή πίστη με τα σκατά του σκύλου του γείτονα δίπλα στο μπαλκόνι του ανθρώπου πολύ θα ήθελα να μου το εξηγήσεις φίλε/η μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. θα ψυφιζα αυτον που θα καταργουσε τα σκηλια απο τα διαμερισματα με κλειστα ματια.δεν αντεχουμε πια ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. γεμίσαμε μαλάκες ψευτοφιλόζωους...
    που ταχα τα αγαπάνε αλλά τα φορτώνουνε στους γείτονες...
    να χασουμε εμείς τον υπνο μας επειδή το κάθε ψώνιο την είδε να αποκτήσει κατοικίδιο...

    βρειτε σοβαρότερα ενδιαφέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na matheis na koimasai blhma katarameno.ama ksupnas me thn klania tou geitona esu eisai malakas!den sou ftaiei kanena skuli kanena paidi pou pezei katw ap'to spiti sou..blhma mathe na koimasai

      Διαγραφή
    2. θάνατος σε όσους έχουν σκύλους στα μπαλκόνια τους!!!

      Διαγραφή
  89. Ο Χριστός και η Παναγία... σε μία χώρα όπου 24 ωρες το 24ωρο ακούμε στο τέρμα της μουσικές από τα κωλόμπαρα, τον θόρυβο απο της τρύπιες εξατμίσεις, της αγριογκαρίδες του κάθε μαλάκα, το ο,τι ἐχει να φωνάξει από μία ντουντούκα ο κάθε πυροβολημένος, άλλη δουλειά δεν έχουμε από το να ασχολούμεθα με τα σκυλιά. Αυτό σας αγανάκτησε; Δεν έχετε προβλήματα στη ζωή σας και πάτε να τα βάλετε με τα ζώα; Χωρίς ίχνος όχι μόνο της ποιό στοιχειώδους συμπόνιας για τα πτωχά αυτά πλάσματα, ακούω των κάθε βάρβαρο να παραληρεί ότι πάσχει η Ελλάδα, η Ελλάδα που την βλέπουν οι ξένοι και φρίττουν με τα πάνδεινα που υποφέρουν τα ζώα της από τα ζώα τους ιδιοκτήτες τους, η Ελλάδα που ένα βήμα μόνο απέχει από την Μουσουλμανική αντίληψη των σκύλων ως ακαθάρτων, από υπερβολική φιλοζωία; Βρε άνθρωποι θα σας δη και ο Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που να τους πας ολους αυτους τους υποχονδριους σε καμια χωρα που επιτρεπονται οι σκυλοι να καθονται πανω στα τραπεζια των εστιατοριων.
      μου το παιζουν πολιτισμος γιατι δεν θελουν το σκυλο οι γκατζοβλαχοι, που οι ιδιοι βαρανε τα ντεσιμπελ 5 η ωρα το πρωι και κανουν μαγκιες με το φτιαγμενο το αμαξι. Καφροι.

      Διαγραφή
  90. Καλησπερα, εδω και 1,5 μηνα εχω υιοθετησει ενα σκυλακι μικρο τωρα ειναι 3 μηνων. Ειναι πολυ ησυχο το καημενο και δεν γκρινιαζει καθολου περα απο μια δυο γαβ που εχει κανει ενα μιση μηνα τωρα δεν ακουγεται η φωνη του. Η γυναικα του διαχειριστη μου(μενω σε πολυκατοικια)χθεσ αρχισε να λεει διαφορα περι απογορευσησ και απειλουσε με φολεσ αλλα δεν απευθνθηκε ευθεσ σε μενα.. επειδη προβλεπω να συνεχιστει ολο αυτο και απο οτι βλεπω στα παραπανο σχολια με καλυπτει ο νομοσ που μπορω να μπω για να τυπωσω τουσ νομουσ ωστε οταν χρειαστει να με βοηθησει αυτο??Να σημειωσω οτι στην πολυκατοικια μου υπαρχουν αλλεσ δυο οικογενειεσ που εχουν σκυλακι..ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. αντεστο διαολο ολοι σας υποτιθετε φιλοσκυλοι.να μην ενοχλειται τον γιτονα και οτι θελεται καντε.αν και το πιο πιθανο ειναι να σας βολευουν αλλιως τα σκυλια σας,..γιαυτο και τετοιο παθος με αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέστα χρυσόστομε,φτάνει πια με όλους αυτούς,ως εδώ και μη παρέκει,δεν το ανέχομαι, πως το λένε, ώχου πια βρε παιδάκι μου...εσύ με τι βολεύεσαι;

      Διαγραφή
  92. Συγνωμη ρε παιδια οταν ο σκυλος ενοχλει μονο εναν συγκεκριμενα,και αυτο απο εκδικηση γιατι δεν βρισκη τιποτα αλλο και η υπολοιπη γειτονια δεν εχει προβλημα τη γινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. εχω ενα μωρο.ακριβως διπλα υπαρχει ενα μαντροσκυλο που γαβγιζει ολη την ημερα.το μωρο ολο κλαει.ρωταω τους φιλοσκυλους.στην θεση μου τι θα εκαναν?σας μιλαω ηλικρινα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ριξω φολα.οσο τον για 1.06 θα του ελεγα οτι βολευευται ο ανθρωπος με την μανα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως να βρεις ενα τροπο να κανεις το μωρο να σκασει γιατι το ακουει ο μαντροσκυλος και δεν μπορει να ησυχασει;;;;;

      Διαγραφή
  94. ''Ανώνυμος31 Δεκεμβρίου 2012 11:25 π.μ.'' αν σου φταίει κάποιος αυτος ειναι σίγουρα ο ιδιοκτήτης του ζώου και οχι το ανυπεράσπιστο ζώο... δεν υπάρχουν κακά ζώα αλλα κακοί ιδιοκτήτες... οσο για την φόλα να την βαλεις εκεί που ξέρεις.... και σκέψου και το άλλο... μήπως το μωρό ενοχλεί τον σκύλο με το κλάμα του και αυτος με την σειρα του γαυγιζει.... μίλησέ με τον ιδιοκτήτη του σκύλου οσο ποιο ευγενικά γίνεται και προσπαθήστε απο κοινού να βρείτε μια λύση... μην ξεχνάμε πως ο κοσμος δεν περιστρέφεται γύρο απο εμάς ούτε μας ανήκει.... έχουν και τα υπόλοιπα ζωα δικαιώματα έκτος απο εμας τα δυποδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. την φολα πρεπει να την βαλω εκει που σου αρεσει,ξερεις εσυ.θαπρεπαι να ντρεπεσαι που εξωμιωνεις ενα μωρο με ενα σκυλι.αλλα,οπως σε διαβαζω,με αυτα που λες,δεν θαπρεπε να απορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. στην ελλαδα ειμασται φιλοζωοι αλλα οχι φιλανθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Διατάραξη Κοινής Ησυχίας απο γαυγισμα σκυλιών

    Μάθετε τα δικαιώματά σας! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ 24 ΩΡΕΣ το 24ωρο.
    Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012
    Δικαίωση για ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα!
    Πολίτης, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών,«δικαιώθηκε»...
    με την υπ' αρ.191/2012,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων όχι για δανεισμό, αλλά κατά του γείτονα. Ο λόγος; Η ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα. Έτσι, επέτυχε να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων στη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων επικαλούμενος κίνδυνο βλάβης της υγείας του, λόγω των υπερβολικών θορύβων που εκπέμπονταν από την οικία του γείτονα από τα συνεχή γαβγίσματα του λυκόσκυλου του, η οποία:

    1) Υποχρεώνει τον γείτονα να απομακρύνει τον σκύλο του από τον ακάλυπτο (ανοιχτό) χώρο της οικοδομής του.
    2) Υποχρεώνει τον γείτονα να παραλείπει στο μέλλον κάθε διατάραξη της νομής των αιτούντων στο ακίνητο τους, λόγω του θορύβου που προκαλείται από τα γαβγίσματα του σκύλου του.
    3)Απειλεί κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας 20 ημερών, εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω.


    Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γαυγίζει ο σκύλος; Πρόστιμο στον ιδιοκτήτη! http://24wro.blogspot.com/2012/09/blog-post_2420.html#ixzz2AiNHY6uf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Βλαπτική δράση του γαυγίσματος στον άνθρωπο
    Απο την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" - Σεπτέμβριος 2011


    Τα γαυγίσματα είναι η μοναδική ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη πηγή θορύβου που απαντάτε παντού σε πόλεις και επαρχίες μέχρι και την πιο απόμερη γειτονιά. είναι ο κυκλοφοριακός θόρυβος καλύπτει μια έκτη 15-20% σε αστικές περιοχές τα γαυγίσματα το ελάχιστον 60%.

    Τα γενικά χαρακτηριστικά της ηχορύπανσης από γαυγίσματα

    1. Υψηλή ένταση θορύβου της τάξεως 85db

    2. Συναντάται σε κάθε γειτονιά. Μπορείς να επιλέξεις ένα σπίτι που δεν είναι κοντά σε κυκλοφοριακό θόρυβο αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα σπίτι που να μην υπάρχουν ακούγονται γαυγίσματα, ακόμα και σε ξενοδοχεία που υποτίθεται ότι πας για να ξεκουραστείς.

    3. Συχνότητα και διάρκεια εμφάνισης απρόβλεπτη και συνεχείς ανεξάρτητος ωρών κοινής ησυχίας. (υπάρχουν γειτονιές που ακούγονται όλη τη μέρα γαυγίσματα)

    4. Εκπέμπονται συχνότητες 2- 5khz οι οποίες είναι οι πιο ενοχλητικές και επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου συν ότι είναι διαπεραστικές ακόμα και με κλειστά παράθυρα.

    5. Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να βρίσκεται πόλη μεγάλος αριθμός σκύλων και μόλις γαυγίζει ο ένας να ακολούθων και οι υπόλοιποι έτσι χωρίς λόγο.

    6. Ένα και μόνο σύντομο και δυνατό γαύγισμα αρκεί για να προκληθεί ανεπιθύμητη αφύπνιση η να αποσπαστεί η προσοχή κλπ αυτό το χαρακτηριστικό τα καθιστά τα ενοχλητικότερα κατοικίδια.

    7. Σε πυκνοκατοικείς περιοχές δεν μπορείς να εντοπίσεις από πιο σπίτι ακριβώς προέχετε το γαύγισμα διότι γαυγίζει και μέχρι να πας αν μπορείς εκείνη την ώρα έχει σταματήσει και έτσι δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο κάτοχος του. 8. και όλα αυτά κάθε μέρα.

    Επιπτώσεις

    1. Πλήττεται χωρίς λόγο το αναφαίρετο δικαίωμα ώστε να ζούμε σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

    2. Συμφώνα με το παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλά και πολυάριθμες μελέτες σε μεγάλα πανεπιστήμια έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η βλαπτική δράση του θορύβου στον άνθρωπο Ενδεικτικά ο θόρυβος προκαλεί βλάβες στο νευρικό, κυκλοφοριακό, γαστρεντερικό και ενδοκρινικό σύστημα καθώς επίσης και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Επίσης επηρεάζει την η ικανότητα και τον βαθμό αποδοτικότητας των εργαζομένων και φοιτητών, μαθητών στα καθήκοντά τους, προκαλεί σωματική κόπωση, εμφάνιση πονοκεφάλων και ημικρανιών και συναισθημάτων όπως ανησυχία και αβεβαιότητα έκθεση θορύβου μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στην κατάθλιψη. Ακόμα αναφέρονται διαταραχές στην πέψη, τον ύπνο, τη συμπεριφορά, ταχυκαρδία, άγχος, υπερένταση, υπέρταση, εκνευρισμό, και αισθήματα δυσαρέσκειας.

    3. Τρομοκρατούν τα μικρά παιδιά στα πάρκα

    4. Επιτίθεται και μεταδίδουν αρρώστιες σε ανθρώπους

    5. Αφοδεύουν σε κοινοχρήστους χώρους, πάρκα και στις ροδές ΙΧ μας.

    6. Και επειδή οι φιλόζωοι κάτοχοι τους μια μέρα τα πετάνε στο δρόμο σκοτώνονται από τα ix με κίνδυνο να γίνει τροχαίο ατύχημα ή πεθαίνουν από δηλητηρίαση.

    7. Και γενικός κάθε δρόμο να βλέπουμε αηδιαστικά κουφάρια που εκλύουν και δυσοσμία.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από ορισμένους κατόχους σκύλους, που, προφανώς, μοιάζουν με χαζομαμάδες-χαζομπαμπάδες. Όλα καλώς καμωμένα; Κι εγώ είχα σκύλο (λαμπραντόρ) σ'ένα (μεγάλο) διαμέρισμα, που, όταν αναγκαζόμουν να τον αφήσω μόνο, τουλάχιστον είχα την ευαισθησία να μην τον εγκαταλείπω στο μπαλκόνι, από σεβασμό προς τους γείτονες. Δυστυχώς, δε ζει πια και δεν περνά μέρα που να μην το σκέφτομαι, αν και έφυγε απ'τη ζωή εδώ και δέκα χρόνια. Αυτά για να μη θεωρηθεί ότι δεν αγαπώ τα σκυλιά. Είναι από αγάπη προς αυτά που αυτή τη στιγμή διαμαρτύρομαι και αναζητώ όσο το δυνατόν πιο ήπιους τρόπους για να δώσω στον απέναντί μου να καταλάβει ότι, πραγματικά, με ενοχλεί με δύο τρόπους: 1. λυπάμαι πολύ το σκυλί του που αλυχτά τις νύχτες και τα μεσημέρια που το αφήνει μόνο στο μπαλκόνι, είτε μέσα στο σκοτάδι (τη νύχτα) που σίγουρα τον φοβίζει και γι'αυτό γαυγίζει με τον παραμικρό θόρυβο απ'το δρόμο (μένει σε ημιόροφο), είτε μέσα στο λιοπύρι (μεσημέρι) 2. επειδή δε μας αφήνει να κοιμηθούμε ΠΟΤΕ!!! Είμαστε ένα ζευγάρι που δουλεύουμε κλασικές πρωινές ώρες, όρθιοι από τις 6 το πρωί. Ο σκύλος δε σταματά να γαυγίζει από τις 9-10 το βράδυ έως τις 12.30-1.00 το πρωί. Και λέω "έως" γιατί βγαίνω στο μπαλκόνι μου και του φωνάζω "ΣΣΣΣΣ" και τουλάχιστον μέχρι να με ξαναπάρει ο ύπνος δεν ξαναγαυγίζει. Με φρίκη έχω ακούσει άλλο γείτονα που φωνάζει "φόλαααα" και πραγματικά τρομάζω και στη σκέψη ακόμα. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου μάλλον δουλεύουν νύχτα και δε γνωρίζω το όνομά τους. Άγόρασαν πρόσφατα το διαμέρισμα και αυτό είναι όλο κι όλο που ξέρω γι'αυτούς. Πώς μπορώ να κάνω καταγγελία χωρίς να γνωρίζω όνομα; Γίνεται; Πρώτον, θέλω να τους καταγγείλω για κακοποίηση του ζώου στην ουσία. Όχι ότι δεν το ταϊζουν ή δεν καθαρίζουν το μπαλκόνι, αλλά το σκυλί πιστεύω ότι γαυγίζει από μοναξιά και φόβο. Αυτό δεν είναι στρες για το καϋμένο το ζώο; Και δεύτερον να τους καταγγείλω για διατάραξη της κοινής (και όχι μόνο) ησυχίας. Παρά τη μία και μοναδική φορά που μπόρεσα να πετύχω τον έναν ιδιοκτήτη στο μπαλκόνι και του είπα πολύ ευγενικά ότι ο σκύλος ενοχλεί τα μεσημέρια (ακόμα τότε δεν τον άφηνε έξω και τις νύχτες) κι εκείνος είπε ότι θα τον βάζει μέσα, η υπόσχεσή του τηρήθηκε μόνο για λίγες ημέρες. Ο άντρας μου έχει αναστατωθεί πάρα πολύ. Υποφέρει από τρομερές ημικρανίες και προσπαθεί να μην παίρνει χάπια γι'αυτές γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην υγεία του. Φορά ωτοασπίδες για να μην τον ακούει και να ξεκουράζεται όταν γυρίζει απ'τη δουλειά και το βράδυ για να μπορέσει να σηκωθεί μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο. Αδύνατον! Σηκωνόμαστε στη μέση της νύχτας, μια εκείνος μια εγώ κι επιπλήττουμε το σκυλί. Μα...τους ιδιοκτήτες πρέπει να επιπλήξουμε εν τέλει κι αυτοί δεν είναι ποτέ στο σπίτι σε νορμάλ ώρες...Τι μπορούμε να κάνουμε;;;; Η αστυνομία είπε στον άντρα μου απ'το τηλέφωνο ότι "ωωωωωχχχχ, ξέρετε πόσα τέτοια έχουμε;". Πηγαίνετε στον εισαγγελέα... Μα, καλά, αυτή είναι η σωστή σειρά;;;; Άντε, να του κάνω μερικές ακόμα συστάσεις του τύπου, αφού κάτσω καραούλι στο μπαλκόνι ένα βράδυ ολόκληρο για να τον πετύχω...Έχω εξοργιστεί με όλους και με όλα! Δεν είναι κράτος αυτό που έχουμε, δεν είναι άνθρωποι αυτοί που μας περιβάλλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. με τοσα σχολεια κατα των βασανιστων ανθρώπων συγνωμη ιδιοκτητων σκυλων, ηθελα να πω δεν βλεπετε οτι κατι δεν παει καλα με τα σκυλια στα διαμερισματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. δεν ειναι τυχαια η καταντια της ελλαδας...ολοι εχουν απο ενα σκυλο στο μπαλκονι,και δεν πα να κουρευετε ο διπλανος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. το προβλημα με τα σκυλια στις πολυκατοικιες ειναι τεραστιο.και ο νεος νομος ειναι χαδι δυστηχως για τους αναισθητους ιδιοκτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ασ το παρουνε χαμπαρι καποιοι.τα σκυλια δεν ειναι για μπαλκονια.αλλα αν εχουν το βιτσιο να τα βαζουν εκει,τοτε θα υπαρχει αντιδραση απο τους αλλους που δεν φταινε σε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. πρεπει να αλλαξει ο νομος για το γαβγισμα .αν συλαμβανετε ο ιδιοκτητης,να ενοχλει ολη την γειτονια, με τον σκυλο του που γινετε ως συνηθως να πηγαινει το ζωο σε φιλοζωικη και το διποδο ζωο σε ιδρυμα ανιατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πολίτης, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών,«δικαιώθηκε»...
    με την υπ' αρ.191/2012,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων όχι για δανεισμό, αλλά κατά του γείτονα. Ο λόγος; Η ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα. Έτσι, επέτυχε να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων στη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων επικαλούμενος κίνδυνο βλάβης της υγείας του, λόγω των υπερβολικών θορύβων που εκπέμπονταν από την οικία του γείτονα από τα συνεχή γαβγίσματα του λυκόσκυλου του, η οποία:

    1) Υποχρεώνει τον γείτονα να απομακρύνει τον σκύλο του από τον ακάλυπτο (ανοιχτό) χώρο της οικοδομής του.
    2) Υποχρεώνει τον γείτονα να παραλείπει στο μέλλον κάθε διατάραξη της νομής των αιτούντων στο ακίνητο τους, λόγω του θορύβου που προκαλείται από τα γαβγίσματα του σκύλου του.
    3)Απειλεί κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας 20 ημερών, εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω.

    Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γαυγίζει ο σκύλος; Πρόστιμο στον ιδιοκτήτη! http://24wro.blogspot.com/2012/09/blog-post_2420.html#ixzz2HlMsXehN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ολα τα σκυλια γαυγιζουν και γενικα δημιουργουν θορυβο εις βαρος των υπολοιπων...και μην κρυβεστε ,οτι ταχα μου ειναι λιγοι αυτοι που ενοχλουν και απαραδεκτοι και οτι οι υπολοιποι ειναι αλλιως...90% αυτων ειναι..ο,τι ναναι.
    απο ποιον νομο θα προστατευτουμε οι υπολοιποι?
    εδω και 1 χρονο μαευτηκαν μεσα σε εκαστοτε διαμερισματα 4 σκυλια σε οικοδομη 6 διαμερισματων.
    εχουμε χασει πλεον την ποιοτητα ζωης μας.
    δεν μπορουμε να κοιμηθουμε,να διαβασουμε τα παιδια μας ,ακομα και να πλενουμε πιατα,αφου μολις ακουσουν θορυβο πιατου αρχιζουν να γαυγιζουν..δεν ειναι εξαιρεση αυτα..ολοι,και οι απεναντι μας τα ιδια εχουν...
    ποιος τελικα θα μας προστατεψει απο αυτους τους ανθρωπους....πες μου εναν νομο...εναν.
    δεν μου επεβαλαν τα ζωα στην ζωη μου? δε ειναι δηκτατορια αυτη?..με ρωτησαν,οταν κοιμαμαι, αν θελω να με ξυπνανε αντι τα κοκκορια ,οι σκυλοι?
    δικαιωματα δεν εχω εγω?
    γιατι το δικαωμα μου να ειναι, να χαλαω την ζωη μου τρεχοντας στην μονη διεξοδο,τα δικαστηρια χωρις δικαωση,αντι τον πρωτο λογο να εχει ο φιλησυχος και οχι ο "φιλοζωος",που εκ των πραγματων θα με ενοχλησει.και το ξερει πολυ καλα πριν παρει το ζωο στο σπιτι..μα πολυ καλα.Απλως ικανοποιοντας τον εγωισμο του απλα δεν υπαρχω γι αυτον.
    αν ειστε δικαιοι λοιπον, καταλαβαινετε αμεσως οτι και μονο η μονομερης μεριμνα του νομου για τους κατοχους ειναι απολυτα δικτατορικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλα ρε παιδια, μονο τα ζωα ενοχλουν; Οταν διπλα σου εχεις καφε μπαρ και στην πραγματικοτητα ειναι μπουζουκτσιδικο, κλαμπ, φωνες καθε βραδυ απο ολο τον κοσμο σε τι μπορει να σε ενοχλει ενα γαυγισμα;; Μιλαμε για κεντρο πολης... Νομιζω οτι εμεις ειμαστε χειροτεροι απο τα συμπαθητικα τετραποδα.. Πρωτα να μαθουμε να σεβομαστε τον διπλανο μας και μετα δεχομαι και συζητηση για ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτος που εχει δηλαδη παρατημενο το ζωο στο μπαλκονι και ενοχλει την γειτονια σεβεται τον διπλανο του? μα και τα μπουζουκτσιδικα και τα κλαμπ ειναι ενοχλητικα. ο οποιοσδηποτε προσβαλλει την ησυχια σου ειδικα τις ωρες κοινης ησυχιας ειναι ανευθυνος.

      Διαγραφή
  108. ελα ρεεε εκει μεινατε ολοι... εδω οι ωρες ησυχιας εχουν καταργηθει πληρως! τι μεσημερι τι νυχτα τα σκυλαδικα και τα χοροπηδαδικα πανε συννεφο απο τα "θυματα." τα σκυλια σας πειραξανε... βρηκαμε παπα και θαβουμε αιιιντεεεεεε...και συμφωνω απολυτα με τον παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. geia sas exoume metakomisei k emeis se mia polukatoikia k exoume ena skuli 3on mhnwn k exoume para ma para polla provlhmata me thn apo panw!to skuli mas den gavgizei k den enoxlei!otan den eimaste sto spiti to skuli paramenei sto mpalkoni enw otan eimaste spiti einai mazi mas mesa!h kuria apo panw thelei na kalesei ugionomiko,dhmous,astunomies k ta loipa giati leei oti den kanei na to exoume eksw sto mpalkoni!isxuei kati tetoio?entometaksu stis arxes eixame thema giati evgaine sto mpalkoni ths k evlepe to klouvi tou skuliou pragma pou den to hthele,etsi k emeis to valame se allh gwnia k to krupsame!twra exei mathei na kanei ta kaka tou eksw sthn volta alla gia ta tsisa tou akoma den mporei na ta eleksei k kammia fora ta kanei k eksw sto mpalkoni k amesws ta plenoume k giauto exoume twra provlhma!poses wres to skuli epitrepetai na einai sto mpalkoni?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. οσο αφορα τα σκυλαδικα φερε την αστυνομια.στα σκυλια τι να κανεις? να τα πας αυτοφορο?.αηδια η κατασταση.ειναι το νο.1 προβλημα τα σκηλια στα σπητια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. τωρα που γραφω ειναι 4.30 τα ξημερωματα.αλλο ενα βραδυ με το σκηλι διπλα να λισαει...και εγω αλλο ενα βραδυ τα νευρα μου τσαταλια...αυριο στην δουλεια παλι κομματια...συνχαριτηρια φιλοζωοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. καπου ακουσα οτι θα φορολογησουν τα σκυλια στα διαμερισματα.το λεω αληθεια.αν γινει αυτο πολλοι απο εδω θα χρωστουν αιωνια ευγνωμοσυνη στην τροικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Σας γράφω μόνο και μόνο για να παρηγορήσω τον εαυτο μου από το συνεχόμενο κλαμα/γαυγισμα του συμπαθητικου κατα τα αλλα 4ποδου που κατοικει απο κατω μας.Ειναι ενα ΜΑΡΤΥΡΙΟ διχως τελος.Οταν λοιπουν οι ιδιοκτητες εκτος οικειας το δυσμοιρο αρχιζει το κλαμα. Τολμησα να κατεβω να το συζητησουμε και η απαντηση που πηρα ειναι οτι ''μονο εσενα ενοχλει'' κι οτι εχθες στις 11:00 το πρωι ενοχλησα κι εγω γιατι ''ποιος ηταν αυτος που επαιζε με κερματα'' (μου επεσαν τα κερματα απο το παντελονι μου...!)Φυσικα η συζητηση κατεληξε σε καυγα οπως γινεται στις περισσοτερες των περιπτωσεων του Ελληνικου Γενους. Το σκυλακι ζει εδω και 4 χρονια περιπου-οταν τα παιδια του γειτονα αποχωρησαν απο το σπιτι ως φοιτητες- οποτε δε τιθεται θεμα συμπεριφορας λογω μικρης ηλικιας του ζωντανου, αλλα λογω κακης εκπαιδευσης και παραμελησης κατα την απουσια των ιδιοκτητη.Ποσο θα ηθελα κι εγω και τα παιδια μου ενα σκυλο, αλλα γνωριζω οτι λειπω απο το σπιτι και θα το κανω δυστυχισμενο αυτο και τους όποιους γείτονες.Στην επαρχια που ζουσα καποτε ειχα 3 μεγαλοσωμα να τρεχουν πανω κατω μεσα σε περιφραξη...Ουφ τα εγραψα και ξαλάφρωσα λιγακι μεχρι το ...επομενο μαρτυριο.
    υ.γ. Παρατηρησα πως ενω ξεκινησε το νημα με αναφορες υπερ των κατοικιδιων στα διαμερισματα υπηρξε στροφη 180 ο', τυχαιο??





    0



    ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. μενω σε μια γειτονια της πατρας και καθε ημερα εξω απο το σπιτι μου στο πεζοδρομιο αλλα και στο δρομο υπαρχουν κοπρανα απο σκυλους.φυσικα τα εχουν πατησει καποιοι και καποια αυτοκινητα και ο τοπος ειναι μολυσμενος απο λυωμενα σκατα που εχουν διασπορα.το προβλημα ειναι σοβαρο και εγκυμονει μεγαλο κινδυνο για την δημοσια υγεια.μεταδιδονται ασθενειες οπως εχινικκοκος η τοξοκαριαση που ειναι πολυ σοβαρες θελουν εγχειρηση και μακροχρονια θεραπεια με ισχυρα φαρμακα.και ρωτω.ποιος εχει το δικαιωμα να παιζει με την υγεια μου και την υγεια των παιδιων μου?????το προβλημα δεν λυνεται με κανενα τροπο.ολοι λενε οτι το κανουν αλλοι.λοιπον τωρα τι θα γινει???.ο απολυτος φασισμος και σχιζοφρενεια των υπανθρωπων που θετουν σε κινδυνο τους αλλους ανθρωπους για να κανουν το κεφι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. επιτελους να γινει πιο υσχυροι οι νομοθεσια για τα σκηλια στα σπητια.αν τρωνε καμια 10ρια χρονια φυλακη να δω τους φιλοζωους μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αυτό που πρέπει να γίνει με τους φιλόσκυλους είναι επιτέλους να αρχίσουν να αγαπάνε και τους συνανθρώπους τους, έμπρακτα.Στην Ελλάδα της άδικης φορολογίας ακόμη και για τα παιδιά που έχουμε ,καιρός οι κάτοχοι των σκύλων να αρχίσουν να πληρώνουν δημοτικούς φόρους,πρόστιμα για ρύπανση των δένδρων από τις ακαθαρσίες των ζώων τους,πρόστιμα για ηχορύπανση των συμπολιτών τους που δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν,πρόστιμα αν αφήνουν τα σκυλιά τους μόνα στα μπαλκόνια και τις αυλές.Από ότι φαίνεται λεφτά έχουν για κορδελίτσες , οδοντοβουρτσίτσες ,πετ-ταχι,πετ ξενοδοχεία,πετ κοιμητήρια ,πανούλες για τα κακάκια, συνολάκια και ντυσιματάκια. Καιρός και για καμία φορολογιούλα .Σίγουρα θα την πληρώνουν με χαρά.Άντε μπας και συνέλθουν αυτοί και ησυχάσουμε όλοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. 6.26 μολις ξυπνισα αποτομα απο το κολοσκυλο διπλα.λισσαει για αλλη μια φορα...ξημερωμα κυριακης,και αντι να κοιμηθω λιγο παραπανω ορθιος,λογο των φιλοζωων...αναθεμα σας.αυτο εχω μονο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Πρόστιμο 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που λερώνουν τα πεζοδρόμια

    05.04.2013 08:21 Σχόλια
    -A+A


    Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις, από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

    Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.

    Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. ''Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους''.

    Καταγγελίες

    Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.

    Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».

    Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.

    Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος.

    Αυστηρές ποινές και στα pet shops

    Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.

    Οι δημότες εκφράζουν παράπονα για την καταστροφή χώρων πρασίνου καθώς και για περιπτώσεις ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε κοινόχρηστους χώρους κι έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ηλικιωμένους, λέει ο κ. Αντωνόπουλος.

    «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί. Και μπορούμε. Αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε το πράσινο», επισημαίνει.

    Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, «αν και δεν είμαστε υπέρ της καταστολής, αλλά της αλλαγής της νοοτροπίας», επισημαίνει.

    «Θεωρούμε ότι η αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης, η απόκτηση φιλοζωικής κουλτούρας θα επιτευχθεί εν καιρώ και μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση, όμως και η εφαρμογή του νόμου βοηθάει», τονίζει και καλεί τις αρχές «να μη μείνουν στα πρόστιμα για τον καθαρισμό των περιττωμάτων των ζώων, που ασφαλώς είναι απαραίτητος, αλλά να δουν με την ίδια ζέση και τα θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    Πηγή: Πρόστιμο 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που λερώνουν τα πεζοδρόμια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/98560#ixzz2PZFmECZY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Τι ισχύει για κάποιον που στην αυλή του έχει μαζέψει άπειρες γάτες που βρωμάνε και νιαουρίζουν μέσα στη νύχτα ?
    Ο ζωόφιλος γείτονας δεν πρέπει να τις βάλει μέσα στο σπίτι του αν θέλει τοσο πολύ να ζει μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. να απευμφηθης στην αστυνομια και στον εισαγγελέα για τα περετερω.αν υπηρχε φιλότιμο δεν θα το εκανε η φιλοζωη αυτο..οτι δεν λυνετε κόβεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Είναι πολύ αστεία κάποια από τα σχόλια εδώ, 'Να πεθάνουν τα σκυλιά και οι ιδιοκτήτες.' Λες και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς το γάβγισμα η τα καθαρά πεζοδρόμια. Δεν λέω, να καθαρίζουμε όλοι εμείς οι 'φιλόζωοι' τα κόπρανα των κατοικίδιων μας και να μην τα αφήνουμε να κάνουν φασαρία τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά σοβαρά; Να πεθάνουν; Ο κόσμος δεν είναι ούτε ήσυχο ούτε καθαρό μέρος, πόσοι από εσάς δεν βάζετε την μουσική διαπασών η δεν οδηγείται μηχανάκια ή δεν έχετε πετάξει σκουπίδια στον δρόμο; Ποιόν κοροϊδεύεται; Ο κόσμος αυτός δεν ανήκει μόνο στο ανθρώπινο είδος. Μάθετε να σέβεστε όχι μόνο τον "άνθρωπο" αλλά και το κάθε ζωντανό ον αλλιώς είστε το πολύ κατώτερα όντα από τα 'κοπρόσκυλα'. Σας έδωσε ο θεός σώμα ανθρώπινο και νομίζετε πως είστε πιο σημαντικοί και πως κυβερνάτε όλο το σύμπαν... Ζήτε σε έναν κόσμο και τον μοιράζεστε με άλλα όντα τα οποία έχουν δικαίωμα και να κάνουν θόρυβο και να βρωμίσουν, το ίδιο κάνουμε και εμείς οι άνθρωποι άλλωστε επί αιώνες, γιατί δεν παραπονιέστε για αυτό; Υποκριτές. Αν δεν αντέχετε, αδύναμα εγωιστικά ανθρωπάκια, να ζήτε σε έναν μη-τέλειο κόσμο η αλλάξτε πλανήτη ή αυτοκτονήστε, η Γη, σας πέφτει πάρα πολύ για μυαλά και καρδιές σαν τις δικές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ωραιος! Εχεις αυτο το υφακι του υπερανω.χαχαχα. Ευτυχως σχετικα λιγοι σκεφτονται σαν εσενα. (Αυτοι με τα μηχανακια, (με τις εξατμισεις καλυτερα), αυτοι που βαζουν τερμα μουσικη, που πετανε σκουπιδια οπου βρουνε, αυτοι που παρατανε τα σκυλια στα μπαλκονια να γαβγιζουν ολοι μερα). Για κατι τετοιους σαν και εσενα γραφουμε αυτα που διαβαζεις

      Διαγραφή
    2. δηλαδη επειδη δεν θελω να γαυγιζουν τα σκυλια στα μπαλκονια στις 4 το πρωι, δεν σεβομαι τα ζωντανα και δεν μπορω να μοιραστω τον πλανητη?για κουνα το κεφαλι σου. τις ωρες κοινης ησυχιας τις ξερεις?? ποσο φιλοζωος ειναι καποιος που φυλακιζει ενα ζωο στο διαμερισμα,λοιποι 15 ωρες απο το σπιτι και το εχει παρατημενο στο μπαλκονι,κι οταν γειτονες του ζητανε να σεβαστει τις ωρες κοινης ησυχιας, απαντα υπερωπτικα οτι ειναι φιλοζωος κι εμεις οχι.ε τετοιοι φιλοζωοι να πανε να χεστουνε.

      Διαγραφή
  122. pseytofilozooi malakes pswnares me ta skylia sas mesa stis oikodomes ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. εσυ με τα αστεια σχολια σου εισαι πολυ κομπλεξαρας τελικα.το δικαίωμα ολου του ζωικου Βασιλείου σταματα εκει που ο ενας ενοχλει τον αλλο.ναι δεν γουσταρω να μπαινει ο σκυλος στο σπίτι μου με το γαβγισμα του επειδη ο ιδιοκτητης ειναι φιλόζωος sik!.ειναι δικαίωμα μου να εχω την ησυχία μου στο σπιτι μου.επειδη ομως κατι τυποι σαν και εσενα ειναι στον κοσμο τους,γιαυτο και τετοιο κραξιμο εδω μεσα στους υποτιθεμενους φιλόζωους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Εσεις οι οι (φιλοζωοι) αν δεν ησασταν τοσο ΜΑΛΑΚΕΣ ισως και να βρισκοταν κανενας ανθρωπος να σας αγαπησει και να μην ειχατε την αναγκη ενος ταλαιπωρου ζωου.Ο καθε ηλιθιος και κενος αθρωπος μαζευοντας κανα δυο σκυλια γινεται κατι,γινεται φιλοζωος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά ο Νόμος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν όλη την ημέρα και την νύχτα τα σκυλιά τους στις αυλές, στα μπαλκόνια και στις ταράτσες παραβιάζοντας έτσι τον Νόμο προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρή ενόχληση στους γείτονες. Δεν είναι αποδεκτό να μην μπορεί κανείς να ηρεμήσει στο σπίτι του εξαιτίας της επιλογής άλλων. Σεβασμός στα δικαιώματα του γείτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. να μου εξηγησει καποιος παρακαλω, τι ειναι η φιλοζωια, γιατι εχουμε μπερδεψει τα μπουτια μας.χθες κοιμηθηκα στις 4 το πρωι γιατι το σκυλι της απεναντι φιλοζωης ηταν ολο το βραδυ στο μπαλκονι και γαυγιζε. βγηκα,της ειπα να το παρει μεσα,αλλα με εγραψε.... καθε βραδυ ειναι στο μπαλκονι και γαυγιζει. γιαυτο τα παιρνετε τα σκυλια εσεις οι φιλοζωοι? να λειπετε ολη μερα στη δουλεια και να το παρατατε στο μπαλκονι?το φυλακιζετε ρε το ζωο,για να κανετε το καπριτσιο σας και να λετε οτι εχετε κατοικιδιο. σε διαμερισμα το βαλατε.οχι στο μικρο σπιτι στο λειβαδι. επιτρεπεται να γαυγιζει ολο το βραδυ και να μην κοιμομαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Καλησπερα!
    θα ηθελα σας πααρκαλω να μου πει καποιος τι λεει η νομοθεσια
    για σκυλους που βρισκονται σε τουριστικες περιοχες αν γνωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Το θέμα είναι ότι έλαχιστοι ιδιοκτήτες έχουν τους σκύλους τους μέσα στο διαμέρισμα. Οι περισσότεροι παρατάνε το σκυλί τους στην αυλή, το μπαλκόνι, την ταράτσα ακόμη και στις ώρες κοινής ησυχίας πράγμα. Πίστευω ότι ο Νόμος θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός και όποιος εντοπίζεται απο την αστυνομία να έχει τον σκύλο του σε εξωτερικό χώρο μετά από μια σύσταση να του αφαιρείται το δικαιώμα να κατέχει σκύλο. Δικαιώματα δεν έχουν μόνοι οι σκύλοι αλλά και οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Καποια κυρια απο πανω που απειλει με φολες, καλα θα κανει να μαθει πως μπορει ανετα να την κλεισει μεσα καποιος με αυτο που εγραψε, ετσι;;;;
    Γυφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. ασε μεγαλε... μημπως γυφτοι ειναι αυτοι που βασανιζουν την γειτονια με τα γαβγισματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. οταν ολος ο κοσμος σας λεει να πατε να γαμηθητε εσεις οι φιλοσκυλοι μην το παιρνετε στραβα, δοκιμαστε να βαλετε στη ζωη σας
    το σεξ και θα δειτε οτι θα σας περασει η ορεξη να επιδεικνυετε τα σκυλια σας με περηφανεια.Επειδη ειστε ηλιθια ατομα και κανεις δεν σας ανεχεται δοκιμαστε μεταξι σας.ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Σαν Ερασιτεχνης Εκπαιδευτης Σκυλων Ερευνας - Διασωσης μπορω να πω οτι δεν υπαρχουν Καλοι και Κακοι Σκυλοι... Μονο Καλα και Κακα Αφεντικα... Οσοι γουσταρουν τα ζωα καλως... Οσοι δεν τα γουσταρουν παλι καλως... Μην τα απαξιωνεται... Αυτα συμπεριφερονται και βοηθουν τους ανθρωπους καλυτερα και απο συναδελφους ανθρωπους... Το να ασχολεισται με τα κακα του σκυλου ειναι καθαρα θεμα παιδειας οπως και να αφηνουμε τον σκυλο δεμενο στο μπαλκονι, στην ταρατσα και να γαβγιζει... Ειναι θεμα παιδειας οχι του αφεντικου αλλα του ανθρωπου γενικοτερα... Προς τους σκυλους και προς τα ζωα... Και οσοι βριζουν τους σκυλους, τα ζωα και του ιδιοκτητες και λενε οτι θα βαλουν φολες κ.λ.π.... Οταν θα βρεθουν πλακωμενοι απο το σπιτι τους λογω σεισμου και τους ανακαλυψει ο σκυλος μου και να ζουνε χαρις σε αυτο το γεγονος παλι θα βριζουν τους σκυλους... Αν ο ανθρωπος δεν θελει να αλλαξει απο μονος του... Δεν μπορω εγω να τον αλλαξω... Ειτε τον χτυπησω, τον βρισω, του προσφερω πλουτη, ευτυχια... Παλι κακος θα ειναι... Στο κατω κατω τα ζωα τα ευλογεισαι ο Θεος, για αυτους που πιστευυον... Και μετα ευλογεισαι και τον ανθρωπο... Αν εξαφανιστουν τα ζωα θα εξφανιστει και ο ανθρωπος... Για αυτο αν δεν τα αγαπατε μην ασχολειστε... Υπαρχουν και Καλυτεροι Ανθρωποι για αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καλησπερα σας! Εψαχνα να βρω καποιον νομο περι μονοκατοικιας και σκυλων δεν τα καταφερα! Πιο συγκεκριμενα εδω και 10 χρονια εχω μια θηλυκια αγνωστης ρατσας καθως ειναι διασταυρωση και ηταν αδεσποτη οταν την πηρα σπιτι. Ειναι σε διαστασεις μικρου λυκοσκυλου και φερνει λιγο προς αυτο. Επειδη τον περισσοτερο χρονο το σκυλι τον περναει σε μια μεγαλη αυλη λιγο πιο διπλα απο το σπιτι μας, στην επιχειρηση μας οπου βρισκομαστε κι εμεις την περισσοτερη ωρα της ημερας, τις αναγκες του τις κανει εννοειται καπου εξω με την αμεση συλλογη απο εμας. Οταν επιστρεφουμε σπιτι ομως ( μονοκατοικια με με μπαλκονι και ταρατσα) και παραστει αναγκη να κανει την αναγκη του ( την νυχτα την ωρα που κοιμομαστε συνηθως) και δεν μπορουμε εκεινη την στιγμη να το συνοδευσουμε εξω, πηγαινει στην ταρατσα απο μονο του και κανει την αναγκη του. Εχω λοιπον μια καλοθελητρια γειτονισα απο το πισω μερος του σπιτιου μου που το πισω μπαλκονι-αποθηκη της βγαζει μοναδικη θεα την ταρατσα μου, κι εκει αρχιζει το θεμα μου! Αυτη την στιγμη με απειλησε οτι θα κανει μηνυση για τα κοπρανα (by the way οπως ειπα και πριν μαζευονται κατευθειαν την επομενη μερα και καθαριζεται ολη η ταρατσα με νερα απορρυπαντικα κλπ) και οτι το προστιμο ειναι κιολας 1.500 ευροπουλα. Και οτι δεν υπηρχε νομος γι αυτο πριν και οτι τωρα υπαρχει και οτι ειναι ενα τηλεφωνημα γι αυτην κλπ κλπ! Υπαρχει οντως τετοιος νομος? Και αν ναι υπαρχει καποιος που να καλυπτει εμενα? Γιατι ποτε ξανα δεν ειχαμε προβλημα στα τοσα χρονια με κανεναν στην γειτονια παρολο που η πλειοψηφια ΔΕΝ ειναι φιλοζωοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Όλοι οι νόμοι που βγαίνουν είναι για να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό. Και ο σκοπός αυτός είναι η ομαλή συμβίωση εκείνων που έχουν ζώα με εκείνους που δεν έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι νόμοι αυτοί δεν καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια. Άρα θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε μόνοι μας την ευθύνη των πράξεων μας και να μην περιμένομε τον νόμο να μας επιβάλλει την τάξη. Είμαστε τόσο βλάκες που χρειαζόμαστε έναν νόμο για να είμαστε σωστοί ανθρώποι; Η συνείδηση του ανθρώπου στο σύνολό της έχει προχωρίσει αρκετά ώστε τουλάχιστον κάποια πράγματα θα πρέπει είναι αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν ούτε ο φιλόζωος να μην κατανοεί την θέση εκείνων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα από ζώα, αλλά ούτε και εκείνοι που δεν κατέχουν ζώα να έχουν συμπεριφορά μη φιλόζωου και να μην σέβονται ούτε εκείνους που προσπαθούν. Τουλάχιστον θα πρέπει να εκτιμήσουμε όλοι ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι κάνουν οτιδήποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα στους συνανθρώπους τους και υπάρχουν επίσης και άνθρωποι που δεν κατέχουν κατοικίδιο και εκτιμούν αυτήν την συμπεριφορά και την ενθαρύνουν. Αφού τόσα άτομα έχουν γράψει εδώ την γνώμη τους σημαίνει ότι ο καθένας μας έχει κάποιο λόγο που γράφει εδώ και ο λόγος αυτός θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι η καταπολέμηση του προβλήματος. Ας μην βλέπουμε μονόπλευρα λοιπόν τα πράγματα και ας κοιτάξουμε την δική μας συμπεριφορά. Εμέις είμαστε σωστοί; Κάνουμε αυτό που θα έπρεπε ως ιδιοκτήτες ζώων ή μη; Έχουμε κατανόηση; Εκτιμούμε και σεβόμαστε τον δίπλα; Εκτιμούμε την προσπάθεια του άλλου; (την ώρα που τα έγραφα αυτά, τα έγραφα για να τα μάθω και εγώ, γιατί έτσι όπως φαίνεται αν δεν καταλάβουμε ότι όλα είναι στο χέρι μας, ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του και δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Egw exw ena Germaniko Poimeniko 3 mhnwn k s 1 xrono tha paw na spoudasw...kai tha to parw mazi mou..vevaiaa dn exw tn politelia na agorasw monokatikiaaa h na nikiasw opote anagkastika tha meinw s polikatikiaaa...kai tha parw t skulo mou mazi mou..
    oloi eseiss pou exetee aytaaa t terastia provlimataaa gia ts akatharsies tn skulwn sta pezodromia dn koitate ta xalia sass?oloi h ellada einaii gemato skoupidiaaa apo edw k apo keii..k exetee provlimaa me ta skuliaa?kanetee oti kaneteee m ts minisiss k ol ta sxetika al rixnetee kai folesss...ayto tha peii apanthroposs..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Αν και παρακολούθησα πολλές από της παραπάνω συζητήσεις, θα ήθελα έχοντες και μη έχοντες σκύλους να μου πείτε τη δική σας γνώμη τι να κάνω.
    Κατ' αρχήν όποιος έχει σκύλο δεν θεωρείται φιλόζωος, ούτε όποιος δεν τα επιθυμεί στην οικοδομή είναι εχθρός των ζώων.
    Μένω σε πολυκατοικία με 12 διαμερίσματα και αυτή τη στιγμή οι 4 ιδιοκτήτες αυτών έχουν 9 σκυλιά στο σύνολο. Εκτός αυτού στην πηλωτή μαζεύονται συνέχεια αδέσποτα, έχει γίνει στέκι πλέον, διότι αφήνουν τροφή για αυτά. Επίσης μία εκ των 4 ιδιοκτητών μαζεύει και περιθάλπτει αδέσποτα, στο κλειστό χώρο που έχει για γκαραζ. Φυσικά και έχουν πρόσβαση έξω 24/7. Παραδόξως το μόνο που δεν είναι ενοχλητικό είναι τα γαυγίσματα, μιας και όλοι είμαστε ένοικοι της φασαρίας. Το πρόβλημά μου είναι ότι με τόσα σκυλιά η οικοδομή είναι συνέχεια μέσα στην τρίχα και στα κατουρλιά, που φυσικά κανείς "φιλόζωος" ιδιοκτήτης δε καθαρίζει. Επίσης η μυρωδιά μέσα στο ασανσέρ είναι αφόρητη. Εκτός αυτού μόλις πας να βγεις έξω από την πόρτα της οικοδομής πάντα θα υπάρχει ένας σκύλος, μικρός ή μεγάλος. Πείτε μου σας παρακαλώ ποια είναι τα δικά μου δικαιώματα μέσα στην οικοδομή? Πως με καλύπτει ο νόμος έτσι ώστε να μην υποχρεώνομαι να υπομένω τις ακαθαρισίες και τις μυρωδιές στην πολυκατοικία? Σχετικά με τα αδέσποτα σκέφτομαι τη λύση να καλέσω το δήμο να τα μαζέψει. Το πρόβλημά μου όμως είναι με τα "ζώα" εντός!! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Έχω και εγώ ένα πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας. Έχω ένα σκυλάκι 1 χρόνου, από μικρό που το 'χω έχει μάθει να μένει μόνο του (σε λογικά πλαίσια πάντα) και να μην κάνει φασαρία. Και αυτό προκύπτει απ' το ότι έχω αλλάξει 2 σπίτια και ποτέ δεν υπήρχαν παράπονα ότι γαβγίζει. Λόγω κάποιων καταστάσεων ψάχνω πάλι για σπίτι, αλλά το πρόβλημα είναι πως σε όποιο σπιτονοικοκύρη και αν λέω πως έχω σκύλο μου λέει πως δεν το επιτρέπουν. Έχω ακούσει ό,τι πιο γελοία δικαιολογία υπάρχει... Πλέον δεν ξέρω τι να κάνω και πρέπει να φύγω άμεσα από το σπίτι γιατί η παραπάνω διαμονή θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας σε όλους μας. Είμαι λίγο περιορισμένη στις περιοχές και στα χρήματα και αυτό κάνει την αναζήτηση πιο δύσκολη. Καμιά ιδέα κανείς για το τι να κάνω? Επιτρέπεται να μου λένε έτσι όχι, απλά και μόνο επειδή δεν τα θέλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψη μου είναι όταν είναι να κλέισεις το σπίτι να μην κάνεις αναφορά για το σκυλάκι σου.Αλλώστε βάσει του καινούργιου νόμου δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να έχεις το ζώο στο σπίτι.Λεγοντας τους γι αυτό τους δίνεις το δικαίωμα να σου αρνηθούν το σπίτι εξ αρχής.Αφού το νοικιάσεις όμως και δουν ότι έχεις σκύλο και πάλι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα ακόμη κι αν το συμβόλαιο σου το απαγορεύει.Εχε υπόψιν σου ότι κάθε συμβόλαιο σπιτιού ισχύει το ελάχιστο για 3 χρόνια και δεν μπορούν να σε βγάλουν έξω.Διάβασε λίγο και το νόμο του '12 περί κατοικίδιων ζώων.Θα σε διαφωτήσει.

      Διαγραφή
  138. Ολα ειναι θεμα παιδιας.Συμφωνο οτι δεν φταίνε τα ζωα οταν γαβγιζουν ολοι την ημερα αλλα οι ιδιοκτητες.Για μενα ο νεος νομος ειναι χαδι.Δεχομαι να εχει καποιος ενα ζωο στην κατοχη του αλλα να δεχτει και εκεινος να μην ενοχλει τους διπλα.Δυστιχως οσον αφορα τα σκυλια απο την φυση τους αυτο δεν γυνετε.
    αρα απλα δεν θα επρεπε να επιτρέπεται η κατοχη σκυλιων στα διαμερισματα.Ετσι απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ρε φίλε τότε να απαγορεύονται και τα γατιά και τα ψάρια και τα ιγκουάνα και τα πουλιά και τα μωρά και γενικά τα παιδιά και οι σκούπες και τα μπλέντερ και το περπάτημα με τακούνια και οι απορροφητήρες και το καζανάκι. Γιατί να υπάρχουν όλα αυτά αφού κάνουν φασαρία? ΕΛΕΟΣ!!! Λίγο λογική σκέψη δεν βλάπτει... Ο νόμος προβλέπει και για τους υπόλοιπους, αφού λέει ξεκάθαρα πως τα ζώα δεν πρέπει να κάνουν φασαρία καμία ώρα της ημέρας... Επίσης αν με το πρώτο γάβγισμα σου πονάνε τα αυτάκια δεν φταίει το σκυλί. Όπως ο άλλος θα κάνει υπομονή με κάτι δικό σου που θα κάνει φασαρία, έτσι κ εσύ θα πρέπει να κάνεις υπομονή με το ζωάκι. Εννοείτε όμως πως δεν είναι σωστό να γίνεται φασαρία 24 ώρες το 24ωρο, σε αυτό μαζί σου είμαι.Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια και επειδή ένα κάνει φασαρία δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε όλα να ζουν σε ένα σπίτι, αντί για το δρόμο.

      Διαγραφή
  139. γεια σας ..μενω σε διπλοκατοικια και οι απο πανω εχουν ενα σκυλι το οποιο εχουν δεμενο στον καναπε με αλυσιδα και ακουμε συνεχεια εκτος απο το γαυγησμα και το συρσυμο της αλυσιδας!!!!!!ελεος...κριμα το ζωο!!!!!δεν μπορουμε να υσηχασουμε μερα κ νυχτα!!!και αν το λυνουν το κυνιγανε τρεχωντας μες στο σπιτι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. τα γατιά και τα χρυσόψαρα δεν γαβγίζουν φίλτατε,αρα δεν ενοχλουν. Οσο για τα τακούνια κτλ συμφωνώ,ολα ενοχλούν,δεν ειμασται υπερβολικοί πιστευω,δεν ζητάμε να ζουμε στο βουνο. Αλλα τα σκυλιά απλα δεν ξέρουν απο κοινή ησυχία που στις μερες μας που παιζουν τα νευρα τοσο πολυ εχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Με έκπληξη άκουσα να μου λέει κομμώτρια που ήρθε από Γερμανία,ότι εκεί πληρώνουν φόρο για την κατοχή σκύλων .Εκείνο όμως που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν όταν μου είπε,ότι και να τη ζητούσαν για το σκύλο της και 2000 και 3000 ευρώ θα τα έδινε.
    Για σκεφθείτε με τόσα εκατομμύρια ιδιοκτήτες σκύλων , θα λύναμε το πρόβλημα μας.
    Επίσης αν όλοι οι υπόλοιποι σε καθημερινή βάση ,ζητώντας την ησυχία μας καλούσαμε την Αστυνομία και ζητούσαμε εφαρμογή του νόμου 4039/12(δε μας κοστίζει τίποτα ένα τηλέφωνο)
    για σκύλους που διαβιούν μόνιμα σε αυλές και μπαλκόνια 300 ευρώ πρόστιμο ,
    για οχληρία 300 ευρώ πρόστιμο,
    για δημοσίευση αγγελίας για δωρεά ζώου 300 ευρώ πρόστιμο,
    μη τήρηση κανόνων ευζωίας 300 ευρώ,
    για τη μη τήρηση κανόνων για τον ασφαλή περίπατο 300 ευρώ.
    παράλειψη στο Δήμο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ
    Επειδή όλα τα παραπάνω έχουν θεσπιστεί και μένει μόνο η φορολογία καιρός να γίνει και αυτή .
    Άντε Συνέλληνες ,απλά πράγματα για την ΕΛΛΆΔΑ ΡΕ ....
    Σας γράφει άλλος ένας Έλληνας που δεν κοιμήθηκε από τα νυχτερινά γαυγίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Η αλυσίδα έχει πρόστιμο αυτόφωρο 30.000 ευρώ γιατί θεωρείται κακοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Kαλησπέρα!! Σε αυτό το blog έχουν όλοι δίκιο. Είμαι κάτοχος σκύλου εδώ και 8 χρονια 9τον όποίο έσωσα από το δρόμο όταν ήταν 20 ημερών γιατί κάποιος το πέταξε)και επειδή σέβομαι κ το σκύλο και τους γείτονες και συνανθρώπους όχι μόνο δεν έχω δεχτεί παράπονα, αλλά και οι πιο περίεργοι αγάπησαν το σκυλί μου και το έχω πάρει κ σε ξενοδοχείο. Κάνει μπανιο τακτικα, δε γαβγίζει (κ όμως ούτε όταν λείπω), όταν λερώνει τα μαζεύω και κυκλόφορεί με λουρί ανάμεσα σε κόσμο, εμβολιασμένο βέβαια. Αλλά αγανακτώ και εγώ με όσους με κρατάνε ξύπνια τα βράδια επειδή παρατάνε τα σκυλιά στα μπαλκόνια λες κ είναι διακοσμητικά, όταν τα αμολάνε και τα κάνουν παντού και όταν συμπεριφέρονται βάναυσα.
    Επίσης στη Γερμανία επιβάλουν φόρο μεν, αλλά υπάρχουν κ ασφάλειες για τα ζώα (που καλύπτουν κτηνιατρικά έξοδα κ.τ.λ.) όπως και επιδόματα. Ας μην τα βάζουμε λοιπόν με τα καημένα τα ζωντανά, ούτε με τους πραγματικά φιλόζωους αλλά με τα δίποδα ζώα που κακομεταχειρίζονται τα τετράποδα νομίζοντας ότι τα φροντίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. λοιπον ξερετε αν λεει τίποτα για το μέγεθος του σκύλου; εχω μια σκυλιτσα 50 κιλα ημιαιμη και νοικιαζω διαμερισμα διπλα σε μια η οποια εχει 3 μικροσωμα, ειχε 5 τα 2 της ψοφισαν απο αρρψστιεσ σε μικρη ηλικια, όταν ο σπιτονοικοκυρης ειδε το χαος στην αυλη απο τα σκυλια (το δικο μου ηταν μεσα και τα δικα της 5 κουταβια εξω φανταζεστε τι ειδε ο ανθρωπος)της ειπε οτι την διωχνει αν δεν καθαριστουν ολα και αυτη με την δικιολογια του μεγαλοσωμου καταφερε να τον στρεψει εναντιον μου οποτε εδιωξα το σκυλι μου στην μονιμη κατοικια μου αναγκαστικα. μπορω να το φερω πισω θελουν δεν θελουν; ποια ειναι τα δικαιοματα μου πανω στο οτι ο τυπος δεν θελει σκυλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ζω σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Ο διπλανός μου εδώ και δυο χρόνια έχει ένα πολύ μεγαλόσωμο pit bull το οποίο διαμένει μόνιμα μέρα/νύχτα στο μπαλκόνι. Ο “φιλόζωος” διπλανός μου βγάζει τον σκύλο για την ανάγκη του κ παιχνίδι από καμία έως δυο φορές την εβδομάδα η ‘οπότε έχει ελεύθερο χρόνο όπως φαίνεται. Εμφανισιακά το σκυλί δείχνει μαραζωμένο και όταν βλέπει άλλα σκυλιά να περνάνε παρέα με τον ιδιοκτήτη τους και να παίζουν γαυγίζει σαν τρελό από την χαρά του.
    Το πρόβλημα μου είναι πως το μπαλκόνι έχει μόνιμα μεγάλο όγκο από κουράδες και κατρουλιά του σκύλου, καθώς ο “φιλόζωος” ιδιοκτήτης του καθαρίζει οπότε του καπνίσει. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το μπαλκόνι έχει να καθαριστεί και τρεις μέρες (προφανώς ο ιδιοκτήτης λείπει) με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο κουράδες και κάτουρα και σκύλος να περιφέρεται μέσα σ αυτά, θαύμα!
    Αλλά ακόμη και σε σπάνιες περιόδους που μπορεί να καθαρίζει καθημερινά , το μπαλκόνι πάλι μυρίζει, καθώς το σκυλί μόνιμος κατουράει και αφοδεύει εκεί! Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η δυσοσμία λόγο ζέστης είναι έντονη και ανυπόφορη! Δεν μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα μου να αεριστεί το σπίτι καθώς μπαίνει μέσα όλη η δυσοσμία!
    Του έχω εξηγήσει ότι δεν αντέχετε η κατάσταση και μου λέει ότι έχω δίκιο και προσπαθεί να καθαρίζει πιο τακτικά αλλά και πάλι η βρωμά, βρωμά. Βεβαία ούτε λόγος να γίνεται για την ψυχική και σωματική υγεία του ζώου, αυτός είμαι σίγουρος πως πιστεύει ότι απέναντι στον σκύλο του είναι τύπος και υπογραμμός!

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόσφατα έφερε και ένα δεύτερο μικρόσωμο σκυλάκι τύπου Τσιουάουα και τώρα η βρώμα και η ταλαιπωρία για τα σκυλιά είναι εις διπλούν. Άσε που την προηγουμένη εβδομάδα με τα κρύα, κάθε πρωί που ξύπναγα έβλεπα το μικρό σκυλάκι κυριολεκτικά να τρέμει λες και του έκαναν ηλεκτροσόκ!

    Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θέλω τα σκυλιά να φύγουν άμεσα από το μπαλκόνι. Αν είναι ικανός ας τα κρατήσει μέσα στο σπίτι του, έχει καλώς, διαφορετικά στο καλό και ας πρόσεχες.

    Διάβασα στο blog σας ότι ο νόμος απαγορεύει την μόνιμη κατοικία των σκύλων στο μπαλκόνι. Ποιους πρέπει να καλέσω για την απομάκρυνση των σκυλιών από το μπαλκόνι? αστυνομία η δημοτική αστυνομία καθώς
    Διάβασα και αλλού ότι πρέπει πρώτα να καλέσω την δημοτική αστυνομία για να του κόψει διοικητικό πρόστιμο και αμέσως μετά την αστυνομία για ποινικές κυρώσεις.
    Βέβαια δεν με ενδιαφέρει να φάει κάποιο πρόστιμο, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκυλιών από το μπαλκόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Να του μιλήσεις.Αν δεν καταλαβει να πας στην αστυνομια.Αυτη με την σειρά της θα σε στήλη στον εισαγγελέα σχολη ευελπιδων γραφείο 16.Μετα θα παει περιπολικό στο σπίτι θα του επίδοσή την παρατήρηση.Αν το συνεχίσει τοτε θα πρεπει να του κανεις μήνυση.Απλα θα καταδικαστεί σίγουρα μιας και εχει εμπλακεί ο εισαγγελέας με πρόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίάβασα ένα ένα όλα τα post. Πρώτ'απ'όλα έχει φοβερό ενδιαφέρον ο νόμος περί ΖΩΩΝ. Η "πολιτεία" έχει καταφέρει μη σεβόμενη για πολλοστή φορά τον πολίτη και λειτουργώντας ελλειμματικά να κάνει εχθρούς τους γείτονες μεταξύ τους. Δεν μπορω να φανταστώ οτι νομοθετώντας κάποιος ένα τέτοιο νόμο που δίνει δικαίωμα ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ και σε όποιον να'ναι, να διατηρεί ζώα σε διαμέρισμα και οτι δεν έλαβε υπόψιν οτι αφορά ζώα που πολύ πιθανώς να φιλοξενηθούν από ζώα. Αν υπολογίσει κανείς οτι ελάχιστα των αυτονοήτων διατηρούνται πλέον στον κόσμο λόγω της παρακμής των ανθρωπινων εγκεφάλων σε βαθμό κακουργήματος,ο νόμος τείνει να γίνει δολοφονικός αφαιρώντας το δικαίωμα στον απλό πολίτη να προστατευτεί παρά μόνο καταφευγοντας στα δικαστήρια και ταλαιπωρούμενος,ενω ο ....σκυλόζωος είναι στο απυρόβλητο, να γλυτώνει με ένα πρόστιμο αλλά ποτέ με αφαίρεση του ζώου ή με έξωση. Ημουν και γω θύμα σε τετοιον βαθμό που αναγκάστηκα με καινούριο σπίτι 6 ετων σε δάνειο να το πουλήσω για να σωθώ. Επομένως έχασα μεσω κρίσης 50.000 διότι οι τιμές έπεσαν τόσο πολύ. Αντίθετα, αν έμενα,μπορεί να χρειαζόμουν τα διπλάσια για θεραπευθω από την απόλυτη ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε σε μένα και την οικογένειά μου. Αλλά τι λέω!!! ....είμαι υπερβολικός,υποχόνδριος,μίζερος,γκρινιάρης και φυσικά δεν αγαπώ τα ζώα,την φύση και τόσα άλλα που μπορεί να μου προσάψει ένας νοήμον-(κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις) "φιλόζωος". Η υπερβολή μου φτάνει στο σημείο που θα μπορουσα να πω οτι σε 10 διαμερίσματα είχαν όλοι τους 100 σκυλιά. Η πραγματικότητα ηταν οτι είχαν 7 στα μπαλκόνια και στα διαμερίσματα εναλλάξ και ένα τεράστιο δεμένο στην ταράτσα στους αεραγωγους των απορροφητήρων,ετσι για να μην ξεχνάμε και τι θόρυβο κάνει το γαυγισμα επι 20 ωρες το 24ωρο πέραν των άλλων σκυλιων που γαυγιζαν επίσης με το πέταγμα της μύγας. Να βγείς στο μπαλκόνι να μιλήσεις με τους επισκέπτες σου?...δεν το συζητώ. Επαναλάμβανα 3 φορές τα ιδια για να με καταλάβει ο συνομιλητής μου. Η απάντηση των "φιλόζωων"???? "Λες ψέματα ή έτυχε σε σένα να είναι αυτοι έτσι απαραδεκτοι....δεν είναι όλοι ετσι." Απαντήσεις και εξισώσεις παιδιών με σκυλια, ή 'δεν έχεσε-δεν γαυγισε,δεν έσκουζε-δεν κατούρισε στην είσοδο το δικό μου,δεν αθωώνονται λόγο βλακείας. Κυρίως αυτη η άρνηση αποδοχής ευθυνών από τους ιδιοκτήτες ζωων δείχνει και με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Οταν τόλμησε ψυχολόγος να μιλήσει έστω και σε ιδιωτική κουβέντα (γιατι μονο εκεί θα το έκανε) ,ήταν σαφής για την ψυχολογία του 80-90%% αυτών που διατηρούν ζώα. Εχουν θέματα και γι αυτό όταν έρχεται η ώρα της κρίσης τους σε σχεση με το ζώο τους, είναι επιθετικοί και δεν δέχονται οτι δημιουργούν πρόβλημα. Περί νόμου....ο νόμος που τους προστατεύει είναι απόλυτα δικτατορικός όπως ειπώθηκε,αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσαν να ασκήσουν τόση ψυχολογική πίεση στο κοινωνικό σύνολο που ήδη βάλεται από παντού. Αρχίζω να πιστεύω μάλιστα οτι υπάρχει και δόλος που έχει προεκτάσεις κονωνικές. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μάιστα συνοδεύεται από μια μεγάλη καμπάνια και προτροπή στην υιοθεσία ζώων και ας μην κρυβόμαστε.Το πρόβλημα είναι οι σκύλοι. Οι ...φιλόζωοι ποτέ δεν δέχονται κριτική ακόμα και καλοπροαίρετη και είναι πάντα έτοιμοι να σε δαγκώσουν. Είναι όλοι τους εριστικοί και θα σου τεντώσουν τα νεύρα λέγοντάς σε υπερβολικό και απάνθρωπο.

      Διαγραφή
  148. ...........Να ξέρετε όλοι ένα πράγμα όμως. Οσοι ασχολούνται "δυναμικά" με τέτοια ...χόμπι αγάπης, ακόμα και με την θρησκεία είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να έχεις δίπλα σου. Μακριά από τέτοιους ανθρωπους. Επιχειρήματα δεν έχουν,μόνο ειρωνεία και ασέβεια βάζοντας την ζωή του ζώου πάνω από την ανθρώπινη. Η αυτοκριτική δεν υπάρχει για αυτούς αφού εκτελούν θεάρεστο έργο....έτσι το λένε. Ειναι αυτοί που έφεραν τα Xάσκι και τόσες άλλες ράτσες στην ζεστή Ελλάδα για να καμαρώνουν τις βόλτες τους.Είναι αυτοί που με την κλίκα τους στήριξαν και στηρίζουν το λαθρ-εμπόριο αθώων,άγριων ζώων πάρα πολλές φορές μη συμβατών με τις ιδιαιτερότητες των κλιμάτων. Είναι αυτοί που επεμβαίνοντας στην φύση τα στειρώνουν για το δημόσιο ή μη καλό ή τα φυλακίζουν στην εγωΙστική αγάπη τους για να καλύψουν την ανασφάλειά τους επειδή δεν ξέρουν να αγαπούν ανθρώπους και να αγαπιούνται. Είναι αυτοί, που ενώ εσύ τόλμησες να έχεις άνθρώπινο μωρό 2 μηνών σπίτι και ψάχνεις από την κούραση όλης της ημέρας μεγαλώνοντάς το να το κοιμήσεις για να ξαπωστάσεις έστω 2 ωρες γιατι σε περιμένει πιθανώς ξενύχτι,δεν τους νοιάζει αν γαυγίζει το δικό τους όλη μέρα-νύχτα γιατί παράδοξα και απάνθρωπα έχουν "βαφτίσει"το ζώο μωρό τους.Είναι αυτοί που είναι αυτοί και εσύ ο οποιοσδήποτε.Είναι η νέα ανερχόμενη επιδημία απαξίωσης του ανθρώπου και των φυσικών δικαιωμάτων του. Μιλάμε για τόσα εκατομμύρια ανθρώπων στις πόλεις που είναι δέσμιοι μιας τραγικής μειοψηφίας που προστατεύονται απο έναν φονικό νόμο για τους άλλους, χωρίς καν να κουραστουν να τον διεκδικήσουν. Και μην πείτε οτι είναι νόμος του κράτους γιατι και τα μνημόνια νόμοι του κράτους είναι αλλά μας πηδάνε όλους άψογα. Το τραγικότερο είναι οτι αυξάνεστε και πληθύνεστε τόσο γοργά που ακόμα και στο νέο μου σπίτι μεσα σε 2 χρόνια εκεί που δεν ειχαν, τώρα εχουν 4 σκυλιά και φυσικά τώρα που "καλοκαίριασε" είναι στα μπαλκόνια. Είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ οι νέοι ιδιοκτήτες ζωων στις εξαιρέσεις των κακών ιδιοκτητών όπως συνηθίζετε να πιπιλίζετε δικαιολογούμενοι για τους υπόλοιπους όμοιούς σας. Δεν θα σας βρίσω, υποκριτές. Το έκαναν καλά άλλοι πρίν. Στα όνειρά μου όμως έστω, εύχομαι να βγεί νόμος που να νομιμοποιεί μια τίγρη σε κάθε οικοδομή και να την έχω εγώ και η μόνο η νέα κλίκα ανωμάλων που θα δημιουργήσω. Μπορεί να σας φάνε αλλά τουλάχιστον πριν, δεν θα σας πρήξουν γαυγίζοντας,οπότε θα εχω δίκιο. Αυτά, στα όνειρά μου, για να σας δείξω σε τι σημείο φτάνετε να κάνετε εναν απλό άνθρωπο να σκέφτεται άσχημα, γιατι στην πραγματικότητα δεν είμαι εσείς και ούτε ποτέ θα διανοούμουν οτι θα γίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικο αρθρο-γνωμη.Μπραβο στον συντακτη.

      Διαγραφή
  149. Σε περιπτωση που το σκυλι κατουραει σε ενα οικοπεδο η σε ενα πεζοδρομιο τι γινεται? Μπορουν να σου κανουν κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή