Σκύλοι φύλαξης:Θέλω τον σκύλο μου ''ΔΟΛΟΦΟΝΟ''!!!




Αφορμή γι'αυτό το άρθρο στάθηκε η συνάντησή μου μ'ένα παλληκάρι πριν λίγο καιρό,καθώς έβγαζα τον σκύλο μου βόλτα.Το παλληκάρι αυτό λοιπόν,είχε ένα ντόπερμαν 5 μήνών περίπου και καθώς τα σκυλιά μας ξεκίνησαν τα συνηθισμένα παιχνίδια μεταξύ τους,πιάσαμε την κουβέντα.Μου ανέφερε πόσα χρήματα πλήρωσε για τον σκύλο του,για τους γονείς πρωταθλητές  και ότι τον προορίζει για σκύλο φύλακα.Μιας και τυχαίνει το αντικείμενό μου να είναι οι σκύλοι φύλαξης,του έκανα κάποιες ερωτήσεις ...


όπως γιατί θέλει έναν σκύλο φύλακα,αν έχει προηγούμενη εμπειρία με σκύλους,πού σκέφτεται να τον εκπαιδεύσει,αν γνωρίζει τις επιπλέον υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ενός τέτοιου σκύλου κτλ.Για να μην τα πολυλογώ,αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο πρώτος σκύλος του παιδιού και πίστευε ότι ο σκύλος φύλαξης,είναι το ''σκυλάκι'' μας που όταν χρειαστεί θα του δώσουμε την εντολή ''πάρ'τον αγόρι μου'' ,αυτός θα κάνει την δουλειά του και όταν ο κίνδυνος περάσει θα ξαναγίνει το ήσυχο,γλυκό σκυλί μας.
    Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα παιδιά...Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτή την ιδέα που ίσως έχουν (δικαιολογημένα αφού δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να έρθουν σ'επαφή με τέτοιο σκύλο) κάποιοι απο εσάς.Στην πραγματικότητα το να είσαι ιδιοκτήτης ενός σκύλου ασφαλείας επισύρει τεράστια ευθύνη.Πρέπει καταρχήν ο χειριστής του να είναι έμπειρος (θεωρώ αδιανόητο κάποιος που για λίγο καιρό μόνο έχει σκύλο,να τον πάει για το συγκεκριμένο είδος εκπαίδευσης),να είναι δυναμικός,να μην φοβάται έναν άγριο σκύλο,να έχει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά,να γνωρίζει την γλώσσα του σώματος,τί σημαίνει κυριαρχία,πώς λειτουργούν οι σκύλοι στην αγέλη,πώς αντιλαμβανεται ο σκύλος τις κινήσεις μας και το πιο σημαντικό:Να είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ σχετικά με την επιλογή του,ώστε να μπορέσει να προστατέψει τον εαυτό του,την οικογένειά του,τους γύρω του,τα ζώα των γύρω του από ενδεχόμενη επίθεση που θα επισύρει και τις ανάλογες συνέπειες (Ηθικές και Ποινικές).Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος-φύλακας, είναι ΟΠΛΟ στα χέρια σας και μπορεί ανα πάσα στιγμή να ''εκπυρσοκροτήσει'' κατά λάθος...
    Η επιλογή ενός σκύλου ξεκινάει ουσιαστικά από την μέρα που γεννιέται,από ανθρώπους έμπειρους που ''διαβάζουν'' τα κουτάβια.Σε κάθε γέννα υπάρχουν κάποια κουτάβια κυριαρχικού χαρακτήρα,κάποια πιο μέτριου χαρακτήρα,και κάποια υποτακτικού χαρακτήρα.Από αυτά,τα πρώτα προορίζονται για σκύλοι φύλαξης ενώ τα υπόλοιπα για άλλου είδους εργασίες,υιοθέτηση από οικογένειες κτλ.Πώς αναγνωρίζουμε τα κατάλληλα κουτάβια:Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν την επιλογή,τα παρατηρούν συνεχώς και καταγράφουν την συμπεριφορά τους στην αγέλη.Π.χ:Το κουτάβι που θα θηλάσει πρώτο (συνήθως το εντοπίζουμε να θηλάζει στην κάτω σειρά μαστών),αυτό που είναι πιο μεγαλόσωμο από τα υπόλοιπα,αυτό που θα κυνηγήσει το μπαλάκι που θα πετάξουμε,αυτό που θα δαγκώσει το πανί που θα του δώσουμε και θα το διεκδικήσει από εμάς,αυτό που δεν σηκώνει ''πολλά-πολλά'' από τ'αδελφάκια του,αυτό που όταν το γυρίσουμε ανάποδα δεν θα παραδοθεί αμαχητί αλλά θα παλέψει γρυλλίζοντας και ίσως δαγκώνοντας.Ολα αυτά τα κουτάβια ειναι υποψήφιοι φύλακες.Μ'αυτά λοιπόν θα ασχοληθούν οι εκπαιδευτές,θα ενισχύσουν τον χαρακτήρα τους,θα τους δώσουν εμπειρίες με δαγκώματα (με την μορφή παιχνιδιού αρχικά και αργότερα με σενάρια απειλής) και για να μην σας κουράζω περισσότερο,θα ''χτίσουν'' σκύλους δυνατούς,πολύ δυναμικού-κυριαρχικού χαρακτήρα,με ισχυρή αυτοπεποίθηση,ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ.¨Ενα τέτοιο σκυλί δεν θα κάνει πίσω πουθενά γιατί γνωρίζει πόσο δυνατό είναι και ποιές είναι οι δυνατότητές του.Φυσικά κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους..
    Έχετε λοιπόν έναν τέτοιο σκύλο και καθώς περπατάτε στον δρόμο,ένας άγνωστος πλησιάζει τον σκύλο από εμπρός,με γρήγορες κινήσεις,κοιτάζοντάς τον στα μάτια για να τον χαϊδέψει.Και τα τρία αυτά στοιχεία συνιστούν για τον σκύλο μετωπική επίθεση,οπότε αμυνόμενος (όπως νομίζει) θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα:Να δαγκώνει.Και το δάγκωμα από τέτοιο σκύλο πιστέψτε με είναι επώδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες,έως και θάνατο (αν ο σκύλος επιτεθεί ελεύθερος και δαγκώσει στον αυχένα).¨Ενα παιδάκι προσπαθεί ν'αγκαλιάσει τον σκύλο:Και αυτή η κίνηση εκλαμβάνεται απ΄τον σκύλο σαν απειλή με τα γνωστά αποτελέσματα..Είμαι σίγουρος ότι και σείς οι ίδιοι έχετε ακούσει άπειρες ιστορίες ατυχημάτων.Πιστέψτε με ότι σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν έφταιγε ο σκύλος,η ράτσα του ή το θύμα.ΠΑΝΤΑ φταίει ο χειριστής που είναι πλημμελής στα μέτρα ασφαλείας.Ακούω για το Pitbull,αυτό τον γεννημένο ''φονιά'' κτλ.Όλα τα Pitbull είναι απίστευτα γλυκά,τρυφερά,χαρούμενα ζώα που η φύση τα προίκισε με δύναμη και τόλμη,και δυστυχώς κάποια από αυτά έπεσαν σε λάθος χέρια...Και για να διευκρινήσουμε και έναν άλλο μύθο που λέει ότι τα σκυλιά φύλακες επιτίθενται και ακούν μόνο σε εντολές.Ναι παιδιά,ακούν σε εντολές όμως τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι σκύλοι που κοστίζουν 2.000-3.000 ευρώ,τα καλύτερα αίμματα,οι καλύτεροι χαρακτήρες, έχουν δουλευτεί απο ανθρώπους που είναι άριστοι στο αντικείμενο και  οι χειριστές τους θα αντιδράσουν άμμεσα σε ενδεχόμενη λάθος εκτίμηση του σκύλου.Ξεχνάμε ότι πάνω απ'όλα είναι ΖΩΑ και δεν μπορούν να ξέρουν τις προθέσεις του καθενός,ούτε λειτουργούν με τσιπάκι φυτεμένο στον εγκέφαλό τους.
    Η συμβουλές μου είναι απλές:Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας για καθήκοντα ασφαλείας μόνο αν αυτό κρίνεται απαραίτητο και όχι για να τον επιδεικνύετε σε φίλους και γνωστούς.Διαλέξτε προσεκτικά εκπαιδευτή και ενημερωθείτε.Πώς θα ξέρετε ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι σωστός επαγγελματίας;Από όλα τα παραπάνω ζητήματα και ερωτήματα που θα σας θέσει και ο ίδιος.Κανένας σοβαρός εκπαιδευτής δεν θα αναλάβει τον σκύλο σας,αν δεν σιγουρευτεί πρώτα ότι είστε ικανοί ν'ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις του και γνωρίζετε τί συνεπάγεται αυτό το είδος εκπαίδευσης.Σκεφτείτε το με την ησυχία σας και αποφασίστε πάνω απ'όλα με σύνεση.
   Για οποιαδήποτε απορία,μην διστάσετε να επικοινωνήσετε,θα χαρώ να βοηθήσω όπου μπορώ!

179 σχόλια:

  1. Θελω ενα σκυλο φυλακα για να μολις φευγω στην δουλεια να μην μπορει να κλεψει κανενας τιποτα ποιος ειναι ο καλυτερος φυλακας??
    Οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι τα γερμανικα ποιμενικα (λυκοσκυλα) αλλα ακουσα και απο 2 οτι ειναι τα rottweiler.
    εσεις τι προτινεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλυτερο σκυλι ειναι ο ελληνικος ποιμενικος.θα με θυμηθεις.

      Διαγραφή
    2. Doperman πανέξυπνα σκυλια. Πανέμορφα και τρυφερά οταν πρεπει ειναι άριστοι φυλακές. Αναμφισβήτητα σου προτείνω αυτο

      Διαγραφή
    3. πρεσα καναριο αριστος φυλακας και καλος χαραχτηρας.η αντιλιψη ειναι αυτη που τον κανει ξεχωριστο.ψαστο μονος σου και παρε αυτο που σου αρεσει αρκει να το εχει και ο σκυλος στη φυση του ..

      Διαγραφή
    4. file , panw sthn filaksi xwrou t rottweiler einai ena epipedo panw apo ts lukous, st lew me bebaiothta , gt eixa tn tuxh n asxoli8o kai me ts duo kathgories skulwn,twra oti epilekshs , dikh s apofash..!

      Διαγραφή
    5. Koita file an to exeis stin avli oti kai na pareis oti ekapidefsi kai na tou kaneis apla tha parei enan ypnako 2-3 wres an to exeis mesa sto spiti oti skili kai na exeis einai apotreptikos kalos paragontas

      Διαγραφή
    6. Μαλινουα πιστευω

      Διαγραφή
  2. Οι δυο πιο αγαπημένες μου φυλές για φύλαξη είναι το Groenendael και το Mallinois.Είναι και οι δύο Βέλγικες.Μάλιστα δεν είναι τυχαίο που το Mallinois το χρησιμοποιούμε πλέον περισσότερο απ'όλα στον στρατό,αστυνομία κτλ.Βέβαια η εκπαίδευση αυτού του είδους είναι χρονοβόρα και πανάκριβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω προσωπική εμπειρία σε αυτά τα θέματα. Όμως πιστεύω ότι με μία καλή εκπαίδευση ο κάθε Μεσαίου μεγέθους (έως και μεγάλου) σκύλος μπορεί να γίνει ένας σωστός φύλακας. Σας παρακαλώ διαψεύστε με αν κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε δίκιο στο ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν στα καθήκοντα φύλαξης.Κάποιες φυλές όμως υπερτερούν (κατα την γνώμη μου πάντα),έναντι άλλων.Τί εννοώ:Το rottweiler π.χ είναι ένα σκυλί πολύ δυνατό μέν,αλλά κοντόσωμο και πολύ βαρύ.Άρα και δυσκίνητο.Επομένως μας κάνει για προσωποπροστασία αλλά όχι για φύλαξη χώρου.Η παρουσία του και μόνο βέβαια λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά ''επιχειρησιακά'' υστερεί.Το Mallinois που προανέφερα απ'την άλλη,αναπτύσσει απίστευτους δεσμούς με το αφεντικό του άρα είναι πολύ πιο πρόθυμο και πολύ πιο ελεγχόμενο μέσω εντολών πράγμα πολύ σημαντικό σ'αυτά τα σκυλιά.Επίσης η σωματοδομή του είναι τέτοια που το κάνει πάρα πολύ ταχύ και ευέλικτο.Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχει επιτόπιο άλμα περίπου 2 μέτρα.Επίσης έχει πάρα πολύ καλή αίσθηση της όσφρησης.Άρα ο σκύλος αυτός συγκεντρώνει πολλά περισσότερα επιθυμητά χαρακτηριστικά έναντι άλλων,για την συγκεκριμένη δουλειά.Άν κάνετε μια αναζήτηση στο u tube με τίτλο schutzhund training σε διάφορες φυλές,θα σχηματίσετε πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. black δεν εχεις δικιο σε αυτο το παρα δειγμα για το ροτβαιλερ,αν ψαξεις σε βιντεο στο youtube σε πληροφορω οτι ενα καλο ροτβαιλερ(καλο με την αποψη οτι δεν εχει γινει ενα βαριεστημενο σκυλι,λογο αφεντικου) ειναι πιο γρηγορο ακομα κι'απο ενα ποιμενικο!!δεν υστερει πουθενα...γρηγοραδα,τρομακτικη εμφανιση,δυνατα σαγονια,μεγαλη ευστροφια στο μυαλο!!σιγουρα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο ενα μαλινουνα...το μαλινουα ειναι φερραρι δεν το συζηταμε καν...ομως δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο κανενα σκυλι!!οπως κι'εσυ..ετσι κι'εγω γνωμη μου παντα!!!

      Διαγραφή
    2. Και εγω ροτβαιλερ εχω και συμφωνω με εσας..ειναι ενα απο τα καλυτερα σκυλια φυλακες και κανεις δεν το αμφισβητει αυτο.Τι παει να πει οτι δεν ειναι ικανο για την φυλαξη χωρου?Ο δικος μου ειναι 5 μηνων και το μονο πραγμα που του σπαει κυριολεκτικα τα νευρα ειναι να περναει καποιος στο διπλανο οικοπεδο.Μια χαρα φυλακες ειναι...Δεν συμφωνω με εσας black..Ειναι σαν να μου λετε οτι αν ερθετε σπιτι μου το ροτβαιλερ μου θα σας κουνησει την ουρα του και δεν θα σας φαει..Μην τρελαθουμε τωρα..Αν δεν ξερετε παρακαλω μην μιλατε!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ο άνθρωπος μια γενική άποψη ειπε μην τον φάτε κιόλας

      Διαγραφή
  5. to dogo canario einai enas daimonas me sagonia san arkoudas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταρχην συμφωνω στο οτι ολοι οι σκυλοι μεσαιου+ μεγεθους μπορουν να εκπαιδευτουν για φυλαξη...αλλα και συμφωνω απολυτα και στο οτι μια ρατσα εχει πιθανοτητες παντα να υπερτερει σε αυτον τον τομεα απο καποια αλλη...Συνεπως δεν ειναι κανονας οτι ενα dobi( οι αδυναμιες δν κριβονται) μπορει να ειναι πρακτικα και καλυτερο σε αυτο το θεμα απο ενα αδεσποτο(και ομως δεν ισοπεδωνο το θεμα...),καθως σημαντικο ρολο εχει να κανει το γενναιολογικο δεντρο του σκυλιου και ο χαρακτηρας που δειχνει κυριως απο μικρη ηλικια...κατι που το διαχωριζει απο τα pet...εχω δει pitbull οπου για πολους θεωρειται "αιμοβορο" σκυλι κατι απου απεχει κατα πολυ απο την πραγματικοτητα(τα θεωρω πολυ γλυκα σκυλια αν εχουν τα σωστα αφεντικα) να ειναι πιο Pet απο οποιοδηποτε αλλο μεσαιου μεγεθους σκυλι πχ haskey...και εχω δει haskey να ειναι πολλυ τρομαγμενο,μη κοινοκοποιημενο συνεπως και πιο επιθετικο απο την αντστοιχη αλλη ρατσα(σπουδαιο ρολο το "αφεντικο")....Εγω σαν βασικο κριτηριο θα εβαζα το γεγονος το ποσο εμπειρος ειναι ο καθε μελλοντικος και συνηδητοποιημενος ιδοκτητης του σκυλιου...Αν δεν εχει ασχοληθει ποτε με σκυλια μια καλη αρχη ειναι ενας γερμανικος ποιμενικος,φιλικο σκυλι,πιστο,εξυπνο,εφκολεκπαιδευτο και γενικα εχει μια καλη συμβιωση με το αφεντικο του και με τους γυρο του χωρις αυτο να σημαινει οτι δν θα ειναι ενας αξιος φυλακας για το σπιτι και οχι μονο...την θεωρω τιμια ρατσα....Τωρα αν καποιος εχει περασει το σταδιο αυτο και γενικα εχει το θαρος και τον "τζαμπουκα" αλλα και την αγαπη και το χρονο για να χτισει μια σωστη σχεση αναμεσα σε αυτον και το/τη "φιλο-η" του,ενα σκυλη που με την κτιτικοτητα του,την δυναμη του,την ευφυια του,την ταχυτητα του,την επιβλητικοτητα του και φυσικα την επιβλητικη του οψη...δεν βρισκω πιο τιμια αγορα απο ενα σωστο ντομπι...παντα απο εκτροφεα και με κασε 2000-3000 ευρο για το κουταβι...αλλα πραγματικα να ξερει κανεις το τι μπορει να μεγαλωσει και οχι το τι θα ηθελε να εχει...υπαρχουν πολλα σκυλια που μπορουν να μας παρεχουν αυτα που ζηταμε απο ενα σκυλο και ταιριαζουν οι χαρακτηρες μας πολυ περισοτερο απο αυτο που θα θελαμε να εχουμε....Μην ψαχνεται το απολυτο γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει!Ο σκυλος ειναι πρωτα απο ολα ενα μελος της οικογεννιας μας- ο φιλος μας και μετα ο φυλακας μας...Συνηθως τα κτιτηκα σκυλια εχουν την ταση να ειναι και καλυτερη φυλακες αλλα και την ταση το να μπορουν να γινουν ανεξελεκτα αν το αφεντικο τους δεν τους ορισει απο νωρις τα "συνορα" τους και το πιος ειναι ο "αρχηγος" της παρεας-αγελης....Αγαπηστε τα σκυλια,φερθειτε τους με αγαπη,εκπαιδευτετα σωστα και αυτα θα σας το ανταποδωσουν οταν και οποτε χρειαστει...φιλικα Γουλιελμος (δν ηξερα πως μπορω να γραφτω :-P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χάσκι δεν κάνουν για φύλακες.Παρά την ψαρωτική τους εμφάνιση,είναι εξαιρετικά φιλικά με τους ανθρώπους,ακόμα και με άγνωστους.
      Είναι στην φύση τους γεννετικά,οι κάτοικοι Τάτσκι της Σιβηρίας που τα ανέθρεψαν αρχικά τα χρησιμοποιούσαν για άλλες δουλειές.
      Έχω χάσκι και είναι από τα πιο γλυκά και όμορφα σκυλιά που υπάρχουν,αλλά δεν έχει νόημα.Καλό είναι κάποιος να το ψάχνει πρίν πάρει έναν σκύλο αν κάνει για φύλακας,γιατλι μετά έχουμε άλλα θλιβερά φαινόμενα

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑς ΣΕ ΕΝΑ ,ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΩ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ BOXER ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ,ΣΕ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ. ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΔΕΜΕΝΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΒΙΑ(ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ), ΕΝΑ ΘΥΛΗΚΟ BOXER ΣΗΜΕΡΑ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΘΥΛΗΚΟ 4 ΜΗΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ ΤΑ ΠΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ BOXER AYTO ΠOY ME ANHSYXEI ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΙ Η ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΩ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΥΓΙΖΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΓΑΥΒΓΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΤΗΤΙΚΟ. ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ BOXER? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΗΚΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ? ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ BOXER(ΑΡΣΕΝΙΚΟ) ΕΞΗ ΜΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,καταρχήν να αναφερθώ στον φίλο τον Γουλιέλμο και να πώ οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Σκέφτεται το θέμα πολύ σωστά.Τώρα για το Boxer του Στέλιου.Επειδή η εκπαίδευση στην φύλαξη είναι πολυσύνθετη και εξαρτάται απο πάρα πολλούς παράγοντες,είναι λίγο δύσκολο να σου δώσω μια σαφή απάντηση.Όπως θα διάβασες στο άρθρο,όλα τα κουτάβια δεν κάνουν για φύλαξη.Υπάρχουν κάποια πιο κυριαρχικού και κάποια πιο υποτακτικού χαρακτήρα.Επιπλέον το Boxer είναι από την φύση του ένας σκύλος φιλικός και χαρούμενος,αν και όταν κινδυνέψει πραγματικά αυτό και η οικογένειά του,κάνει στροφή 180 μοιρών και γίνεται ανελέητο.Τα θηλυκά επίσης είναι πιο ήπιοι χαρακτήρες,όταν όμως ενηλικιώθούν και αναπτύξουν το μητρικό ένστικτο γίνονται πιό προστατευτικά.Η ηλικία που ένα σκυλί θα εκπαιδευτεί στην φύλαξη είναι απο 1,5 έτους και πάνω.Μέχρι τότε όμως γίνεται μια προεργασία για να ''χτίσουμε'' τον χαρακτήρα του σκύλου που είναι πολύ δύσκολη για να στην εξηγήσω μέσα απο ένα άρθρο.Μέρος αυτής είναι και τα παιχνίδια με τα πανιά που ανέφερες,αλλά με κανόνες και προυποθέσεις.Επειδή τα κουτάβια είναι ανώριμα και δεν έχουν ολοκληρώσει την συγκρότηση του χαρακτήρα τους,ένα πολύ μικρό λάθος κατα την διάρκεια της εκπαίδευσης μπορεί να μας χαλάσει τον σκύλο.Ένα λάθος κοίταγμα στα μάτια μπορεί κυριολεκτικά να χαλάσει όλη την εκπαίδευση και να φοβίσει τον σκύλο.Γι'αυτό και ο ρόλος του υποτιθέμενου ''κακού'' που χρησιμοποιούμε στην εκπαίδευση φύλαξης,είναι πάρα πολύ σημαντικός,πιο σημαντικός και απο τον ρόλο του χειριστή ακόμα.Συνεπώς το να σου δώσω κάποιες συμβουλές χωρίς να έχω δεί τον σκύλο, θα ήταν επιπόλαιο εκ μέρους μου γιατί αν δεν εφαρμοστούν σωστά, μπορεί να δημιουργήσουν έναν προβληματικό ή και επικίνδυνο ακόμα σκύλο,που φυσικά θα δημιουργεί συνεχώς πρόβλημα σε σένα.Αυτό που μπορώ να σου πώ πάντως είναι ότι μεγαλώνοντας,ο χαρακτήρας της θ'αλλάξει πολύ,και όταν χρειαστεί να σε προστατέψει θα το κάνει με όλες τις δυνάμεις της.Λύπάμαι αν δεν σου έλυσα τις απορίες σου,αλλά σου εξήγησα την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. geia sas, exw parei enan arseniko germaniko poimeniko 2.5 minwn kai thelw na mou dwsete plirofories sxetika me to ti prepei na kanw gia na bgei kalos fulakas...pros to paron to mono pou gnwrizw einai to paixnidi me to pani kai exw episis akousei oti dn prepei na to xaideuw para poly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα.
    Το αν θα τον χαιδεύεις,δεν παίζει κανένα ρόλο στο τί φύλακας θα γίνει.Το πανάκι είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η εκπαίδευση στην φύλαξη,αλλά χρειάζεσαι κάποιον που θα δεί τον σκύλο και εσένα,θα τον αξιολογήσει και θα σου πεί τί πρέπει να κάνεις και πώς.Να ξέρεις ότι είναι κάτι που παίρνει χρόνο,δεν είναι υπόθεση ενός μηνός.Καλό θα είναι να βρείς κάποιον συνάδελφο στην περιοχή σου για να σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα, χρειαζομαι την βοηθεια σας στην επιλογη καποιας απο τις τρεις παρα κατω φυλες γερμανικο ποιμενικο, ροτβαιλερ και μπουλμαστιφ. Αρχικα θεωρω πως πρεπει να σας πω πως ζω μονος μου σε μια σχετικα μικρη μονοκατοικια με αρκετα μεγαλη περιφραγμενη αυλη και αποφασισα να παρω καποιο σκυλο ο οποιος ομως θελω να εχει και την ικανοτητα της φυλαξης διοτι εχουν παρουσιαστει πολλες κλοπες στην περιοχη την οποια ζω, θελω να προσθεσω πως ο σκυλος θα εχει την δυνατοτητα να κοιμαται μεσα στο σπιτι ( λογικο γεγονος για την αποτελεσματικη φυλαξη ),και πως μπορω να του αφιερωσω αρκετες ωρες τοσο για την ασκηση οσο και για την περιποιηση του. Οσον αφορα την εμπειρια μου με σκυλους , ο πρωτος μου σκυλος ηταν ενα λαμπραντορ και επειτα περασαν απο τα χερια μου ενας βελγικος ποιμενικος (γκρενενταλ) και ενα ημιαιμο. Ο λογος που δεν επελεξα παλι γκρενενταλ ειναι οτι ενω την θεωρω μια πραγματικα υπεροχη φυλη δεν μπορω να της παρεχω την τοσο εντόνη ασκηση που απαιτει για να εκτονωθει. Τωρα οσον αφορα τις τρεις φυλες απο τις οποιες εχω σκοπο να επιλεξω εχω ενημερωθει αρκετα και ενω επικοινωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *επικοινωνησα με εκτροφεις ο καθενας επαινει την δικη του φυλη και δεν με βοηθησε να καταληξω ακομη.Θα ηθελα να ακουσω την προσωπικη σας αποψη για τις φυλες αυτες...(με συγχωρειται για την αποκοπη του μυνηματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσωπικά θα απέκλεια το Γερμανικό,όχι γιατί δεν γίνεται καλός φύλακας αλλά γιατί σε σχέση με τις άλλες ράτσες είναι επιρρεπής σε ασθένειες και πιό ήπιου χαρακτήρα.Οι άλλες δύο είναι φυλές πολύ δυνατές που κατα τη γνώμη μου, καλύπτουν τις μέσες απαιτήσεις για ένα σκύλο φύλαξης σε σπίτι.Άρα θα έλεγα σε καλύπτουν και οι δύο.Αυτό που θα προσέξεις είναι να ζητήσεις απ'τον εκτροφέα ένα κουτάβι για φύλαξη,ώστε βάσει χαρακτήρα να σου δώσει κάποιο κατάλληλο.Σίγουρα θα χρειαστείς εκπαιδευτή και προσωπική εργασία με το σκύλο.Για μένα να ξέρεις εκτός του χαρακτήρα που είναι βασικό στοιχείο αυτής της εκπαίδευσης,όλοι οι σκύλοι που μορφολογικά έχουν τα προσόντα, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί φύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kalimera me lene gianni exw ena cane corso 8 minwn eksw einai epifilaktikos kai fobatai aytokinita kai entonoys thoriboys mixanes eksatmiseis ktl.mesa sto spiti kai sto xoro toy exei poli kala enstikta filaka gaygizei otan dei kati kai tentonetai olws prepei na kanw kati? ton bgazw dyo fores tin mera kai genika ton exw mazi moy sto spiti arketes wres eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου Γιάννη.
    Το σκυλάκι απλώς δεν έχει εξοικειωθεί με τους έντονους θορύβους και τ'αυτοκίνητα.Απλή η λύση.Μεγάλες βόλτες σε σημεία με πολλά αυτοκίνητα και θόρυβο.Θα επιδιώκεις να βρίσκεις μέρη που έχουν συνδυασμό όλων αυτών.Μαζί σου θα έχεις αρκετή ποσότητα από λιχουδιές.Μόλις δείς ότι πλησιάζει κάτι που ξέρεις ότι θα τον φοβίσει,του αποσπάς την προσοχή με τροφούλα αρκετή.ΠΡΟΣΟΧΗ στο εξής:Δίνεις τροφή ΠΡΙΝ τρομάξει ώστε την ώρα του θορύβου να είναι ήδη απασχολημένος.Αν δεν προλάβεις του δίνεις τροφή ΑΦΟΥ ηρεμήσει.Αν την δώσεις τη στιγμή που βρίσκεται σε σύγχυση,ίσως να ενθαρρύνεις την συμπεριφορά αυτή.Στο σπίτι απ'ότι μου περιγράφεις δεν έχει κάποιο πρόβλημα.Δοκίμασε αυτό που σου προτείνω και αναλόγως με το αποτέλεσμα,το ξαναβλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γεια σας , ζω σε ενα διαμερισμα και θελω να αγορασω ενα σκυλο συναγερμο πιστευετε οτι τα τσοου τσοου ειναι αποτελεσματικα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν με τον όρο συναγερμός εννοείς το να γαυγίσει άν κάποιος προσπαθήσει να μπεί στο σπίτι,τότε ναί,όλα τα σκυλιά είναι αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ. Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΥΚΑΣΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΑ 80 ΚΙΛΑ)ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ. ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ 2 ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ, Η ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ, Η ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΩ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημήτρη καλησπέρα.
    Εγώ θα σου πρότεινα (αν θέλεις τους σκύλους αποκλειστικά για ασφάλεια) να πάρεις ένα σκύλο αποκλειστικά γι'αυτή τη δουλειά.Δηλαδή να πάς σε μια σχολή που ασχολείται με εκπαίδευση φύλαξης ή κάποιον εκτροφέα και να πάρεις ένα σκύλο γεννημένο κι εκπαιδευμένο γι'αυτό.Κοίταξε πώς το σκέφτομαι:Δύο Ελ.Ποιμενικοί ή Καυκάσου,θα σου κοστίσουν πολλά χρήματα για την αγορά αλλά και τη φροντίδα τους (τροφή,εμβόλια,αποπαρασιτώσεις κτλ).Με τα ίδια ή λίγο περισσότερα χρήματα θα αγοράσεις ένα σκύλο που τηρεί όλες τις σωματικές προδιαγραφές για φύλακας και λόγω εκπαίδευσης είναι πλήρως ελεγχόμενος και κάνει σωστά τη δουλειά του.Φαντάσου σενάριο με τους Ελ.Ποιμενικούς:Είναι αγριεμένοι αλλά παρόλα αυτά κάποιος αποφασίζει να μπεί στο σπίτι σου.Του επιτίθενται και τον κομματιάζουν μέχρι να καταλάβεις τί γίνεται.Και έστω ότι πρόλαβες.Πώς θα ελέγξεις δύο σκυλιά 90 κιλών τα οποία βρίσκονται σε υπερδιέγερση;Με λίγα λόγια πάς φυλακή.Επιπλέον για να συντηρήσεις ένα σκύλο του μισού βάρους από αυτά,χρειάζεσαι το 1/4 των χρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ποιοι ειναι πιο αποτελεσματικοι φυλακες τα ροτβαιλερ,τα ποιμενικα καυκασου η τα ντογκο αρτζεντινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ποιμενικα καυκασου

      Διαγραφή
    2. ρ φιλε εξαρταται τι θες να προστατεψεις πλακα μας κανεις αν θες για προβατα παρε τα καυκασια τα ντογκο ειναι απιστευτα πολυ δυνατα σκυλια-δολοφονοι θα χρειαστει σιγουρα να τα πας σε εκπαιδευτη το ιδιο και τα ροτβαιλερ

      Διαγραφή
    3. ελληνικο ποιμενικο ειναι φυλακας αλλα οχι οποιον νανε φοιλικος συντροφικος οταν χρειαστει φυλακας γαυγηζει οποιον δηποτε ητε για κακο ητε για καλο λογο σχεδον ολο το σοι μου εχουμε ελληνικα πημενικα το καλητερο σκυλι που μπορεις να βρεις...

      Διαγραφή
  21. kalispera eimai o giannis me to cane corso poy eixe thema me ta aytokinita!kala pame se genikes grames exoyme akoma kapio anxos ala pisteyw na ta pame kala.thelw na moy peis tin gnwmi soy gia swmatofilaki kai fylaksi xoroy.rwtisa dyo ekpedeytes o enas moy eipe na ton arxisw apo twra (9 minwn)kai o alos na ton arxisw 18 minwn giati an to ksekinisoyme apo twra tha ton kapsw ti na kanw? eyxaristw! kai kales giortes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τον προηγούμενο φίλο:Και οι τρείς ράτσες κάνουν για φύλαξη χώρου.Καθαρά δικό σου θέμα ποιά απ'όλες προτιμάς ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννη,η εκπαίδευση όπως θα δείς αποτελείται απο δύο στάδια.Στο πρώτο ανεβάζουμε τον χαρακτήρα και μαθαίνουμε το σκύλο να διεκδικεί,με τη μορφή παιχνιδιού.Αυτό έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει ή έστω να ξεκινήσει τώρα.Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό που βάζουμε το σκύλο σε ''πραγματικά'' σενάρια,δηλαδή το σκυλί πραγματικά πιστεύει ότι απειλείται απο κάποιον υποτιθέμενο κακό.Αυτό το στάδιο ξεκινάει από 15 μηνών το ΕΛΑΧΙΣΤΟ.18 μηνών είναι πιστεύω καλή ηλικία,οπότε θα συμφωνήσω με το δεύτερο εκπαιδευτή.Εκτός και αν ο πρώτος αναφερόταν στο πρώτο στάδιο που ανέφερα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέχασα:Καλές γιορτές και σε σένα και σε όλους τους φίλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ Η ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ Η ΜΑΛΙΝΟΥΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από τα τρία που ανέφερες θα έλεγα το Mallinois.Αλλά ψάξε και το Groenendael,κατά τη γνώμη μου είναι πολύ απίστευτο σκυλί και κοντά σε αυτά που μου ανέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. geia sas thelw tin apopsi sas sxetika me thn emfuti epi8etikothta twn groenendael dioti endiaferomai na apokthsw alla epeidi o diplanos mou geitonas exei enan arseniko 2 xronwn o opoios fobatai ta panta fobamai mhpws bre8w ki egw me ena fobiko groenendael

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. To Groenendael δεν έχει έμφυτη επιθετικότητα αλλά είναι ένα σκυλί με βαθύ ένστικτο φύλαξης.Έχει χαρακτήρα ανεξάρτητο και δεν μπορείς να το αναγκάσεις να κάνει κάτι που δεν θέλει.Επειδή έχω Groenendael φύλακα μπορώ να σου πώ τα εξής:Θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να σ'εμπιστευτεί και να δεθεί μαζί σου αλλά όταν αυτό γίνει,θα δώσει και τη ζωή του για σένα.Είναι πανέξυπνο και δεν φοβάται κανένα και τίποτα.Άν και έχω κι άλλο σκύλο και τον αγαπώ το ίδιο,δεν συγκρίνεται με το Groenendael.Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για το σκυλί αυτό.Και γνωρίζω και άλλη περίπτωση με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.Για μένα είναι σκύλος εγγύηση αλλά χρειάζεται υπομονή,επιμονή και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλισπέρα και καλι χρονια, μια ερωτηση μόνο, δεν είχα στο παρελθόν ποτε σκύλο και ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ενα cane corso. Το σκύλο το χρειάζομαι καθαρα για παρέα. Η ερώτηση είναι αν θα αντιμετωπισω πρόβλημα στο να διαχειριστώ την συγκεκριμένη ράτσα η όχι. Μήπως για πρώτο σκύλο ενδεικνεται να επιλέξω μια ράτσα πιο ευκολη στην διαχείριση , πχ boxer, pls advice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναί σωστά το σκέφτεσαι,καλό θα ήταν να πάς σε κάποια πιό εύκολη ράτσα αφού δεν έχεις εμπειρία.Αν το boxer σου αρέσει,είναι καλή επιλογή.Με τα δικά της χαρακτηριστικά πάντα,έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστώ για την απάντηση, εσεις ποια ράτσα μου προτείνεται. Χαρακτηριστικά που επιθυμω στη ράτσα είναι:ισορροπημένος χαρακτήρας, μαγαλόσωμα, αθλητικά να έχουν ενστικτα φυλαξης.
    Επιπλέον ο σκύλος μου θα ζεί σε μεγαλο σπίτι στην Αθήνα (ρετιρε με μπαλκόνι 80 τμ και θα μπορώ να τον εχω μαζί μου σε διαφορες δραστήριοτητες (Outdoor) πχ πεζοπορείες στο δασος.

    Ευχαριστω εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και γώ το boxer θα σου πρότεινα,έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σύν το ότι είναι απίστευτος χαρακτήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρονια πολλα και καλη χρονια. Εδω και λίγες μέρες ειμαι ιδιοκτητης ενος cane corso 2,5 μηνων. Αν και ζω σε μονοκατοικία, μεχρι στιγμης και για κανα μηνα ελπιζω, θα τον έχω σε μια μεγαλη μου βεράντα. Αν και μικρος καταλαβαινει καποιες εντολές. Βεβαια κάθε βραδυ γινεται χαμος γιατι θέλει να μπει μεσα στο σπιτι. Να τονισω ότι ειναι το πρωτο μου σκυλι και δε ξερω αν ηταν καλη επιλογη ενας μεγαλόσωμος σκυλος αν και μου αρεσει απιστευτα. Καθε πρωι μεχρι το απογευμα απουσιάζω λογω δουλειας και δε ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να εκπαιδευσω σωστα αυτον το σκυλο. Το πρωι βεβαια το σκυλι εχει συντροφια τα παιδακια μου (5,5 και 1,5 ετων) και εντωμεταξυ ακουει οτι του λένε. Αυτο που θα ήθελα να ρωτησω είναι μηπως επειδη το σκυλί ακουει εντολες απο πολλα ατομα υπάρχει κάποια συγχυση απο μέρους του;(αν και βλεπω ότι μαζι με το σκυλι εκπαιδευονται και τα παιδακια) και από ποια ηλικια μπορει να αρχισει τις μεγαλες βόλτες και τα τρεξιματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλή χρονιά και σε σένα.Λοιπόν.Οι εντολές από πολλά άτομα δεν επηρεάζουν την εκπαίδευση με την προυπόθεση όμως να δίνουν όλοι την ίδια εντολή,με τον ίδιο τόνο-ύφος,για το ίδιο πράγμα ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο σκύλο.Και επίσης αυτό που απαγορεύεται, απαγορεύεται απ'όλους.Βέβαια,αφού τα παιδάκια σου είναι μικρά (να τα χαίρεσαι κι όλας) θα δυσκολευτείς λίγο παραπάνω αλλά μην αγχώνεσαι,θα τα καταφέρεις.Οι μεγάλες βόλτες και γενικώς οι δραστηριότητες δεν έχουν κάποια στάνταρ ηλικία.Όσο βλέπεις ότι οι δυνάμεις του το επιτρέπουν,θ'ανεβάζεις τον πήχη (εξαιρούνται τα άλματα και λοιπές δραστηριότητες που μπορούν να βλάψουν τα κόκαλα όσο είναι στην ανάπτυξη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστώ παρα πολυ για τις χρησιμες συμβουλες και θα ηθελα να ρωτήσω , το ότι λειπω πολλες ωρες και ουσιαστικα τις καθημερινες ειμαι μονο μια ωρα μαζί του, αν επηρεαζει την εκπαιδευση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γεια σας , εχω ενα ημιαιμο αρσενικο ελληνικο ποιμενικο με ποιμενικο καυκασου το οποιο ειναι 1,5 χρονων προς το παρον ειναι αρκετα επιθετικο με τα αλλα σκυλια , αλλα με τους ανθρωπους ειναι απολυτος φιλικος...μπορει να γινει φυλακας η ειναι πλεον αργα?? Και αν μπορει ποια ειναι τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα μπορούσα να ρωτήσω τη γνώμη σου για τα Presa Canario? έχω θεωρητικές γνώσεις για τα σκυλιά,αλλά δεν δεν είχα ποτέ ένα..Μ έναν καλό εκπαιδευτή θα μπορούσα να μεγαλώσω ένα τέτοιο σκυλί,περιορίζοντας τις όποιες επιθετικές τάσεις θα μπορούσε να έχει λόγω χαρακτηριστικών φυλής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Bald,το ότι λείπεις ναι επηρρεάζει αλλά άν αυτή την ώρα την εκμεταλλευτείς σωστά,η δουλειά σου θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για τον Ελληνικό ποιμενικό,1,5 έτους είναι η ηλικία που ξεκινάει η εκπαίδευση αλλά δεν θα σου πρότεινα τέτοια εκπαίδευση,έχεις διαλέξει λάθος ράτσα.Ένας σκύλος 70 κιλών,δεν θα δαγκώσει απλώς,θα σκοτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για το Canario:Δεν έχω ιδιαίτερη πείρα με τη συγκεκριμένη ράτσα φίλε μου,αλλά σίγουρα ξέρω να σου πώ ότι η επιθετικότητα του 99% των περιπτώσεων οποιασδήποτε ράτσας οφείλεται στο αφεντικό και όχι στο σκύλο.Άρα ναί,πιστεύω ότι με σωστή εκπαίδευση και δουλειά,δεν θά'χεις προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Black σε ευχαριστω πάρα πολυ και μεχρι στιγμής όλες οι συμβουλές σου με έχουν βοηθήσει αρκετά πολύ.Δεν περίμενα ποτέ οτι μερικά πράγματα θα ήταν τόσο εύκολα αρκεί να χησιμοποιείς μερικές αρχές που ήδη τις έχεις αναφέρει. Πιστεύω ότι το blog σου είναι ένας πραγματικός οδηγός για κάποιον που μόλις απόκτησε σκύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 8elw ena rottweiller gia filaksi..kai 8a protimousa 8iliko pistebete pws prepei na parw arseniko gt 8a isterei sti filaksi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όχι δεν υστερεί καθόλου.Για να μην σου πώ ότι κάποιες φορές (π.χ προσωποφύλαξη) είναι και καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. gia sou exw ena pitbulla 2 minwn kai dn xerw an prepei na to xidevw kai oos na tou ferome wste na ginei agrio mporeis na me voithiseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φυσικά και πρέπει να το χαιδεύεις.Για το πώς θα το αγριέψεις χρειάζεσαι εκπαιδευτή για τον εξής λόγο:Εκτός του ότι είναι δύσκολο όπως έχω ξαναπεί,όταν αγριεύουμε ένα σκυλί δεν το αγριεύουμε απέναντι σε όλους και όλα,αλλιώς δημιουργούμε ένα σκυλί επικύνδυνο.Το αγριεύεις απέναντι σε πολύ συγκεκριμένους στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. geia sou black..katarxin mpravo sou gia thn wra pou afieroneis gia na apantas, kai genikos pou asxolise toso! exw ena koutavi 7 minon, einai 20 kila kai autos pou mou ton edwse mou eipe oti einai diastaurosi pitbull me boxer, zw sto eksoxiko mou sto xwrio kai parolo pou to skuli den exei epafes me anthropous para mono me tous dikos mou einai polu filiko an tuxei k perasei kapoios ksenos, den zitaw polla, toulaxiston na gaugizei gia na me proidopiei an mpei kaneis ston perivalonta xwro, mporw na kanw kati gia na ginei pio ktitiko? ginetai kati apo edw k pera h prepei na ton paw se ekpedeuth? mhpos ftaiei pou ton exw konta me enan mikroswmo thiliko skulo(10 xronwn) o opoios einai aristos fulakas? giwrgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. kalyspera legome pavlos eimai apo nisi kai meno arketa xiliometra apo ti poli..thelo na valo stin oikogenia mou akoma ena atomo..tin gnomisas enan filaka skylo na prostatevi mikra paidia,den me endiaferi to poso na prostatevei tin oikogenia,ime naytikos kai i diarixeis stin pairioximoy arketais...an mporitai dostai mou mia gnomi s eyxaristo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. File to minima sou einai to 2012 egw to stelno tora ala an den pires akoma pare ena pitbull apo mikro na ma8i tin oikogenia sou kai 8a pe8ani gia sena an exis kindino . Gia na pe8ani o pitbull sou prepi na to pirobolisoune

      Διαγραφή
  48. καταρχην να σου πω οτι ειναι ομορφο να βλεπεις ανθρωπους να ασχολουνται τοσο πολυ με τους τετραποδους φιλους μας,ηθελα πολυ και εγω να κανω ερωτησεις γενικοτερα αν και νομιζω οτι καλυφθηκα απο οτι διαβασα μεχρι τωρα,μενω σε μονοκατοικια και εγω με την γυναικα μου και ηθελα πολυ ενα σκυλο φυλακα αλλα μετα απο μια ζημια που παθαμε με την δουλεια μας δυστυχως δεν μπορω να δωσω μεγαλο ποσο για ενα σκυλι φυλακα που ειναι το παθος μου οπως rott η doperman η γερμανικο,ελπιζω καποια στιγμη στο μελλον να τα καταφερω η αν καποιος χαριζει καποιο θυληκο θα ηταν οτι καλυτερο,αν φιλε μου black ακουσεις κατι θα ηθελα να με εχεις υποψιν,δεν θελω να αρχισω να λεω ποσο αγαπω τα σκυλια κτλ,απλα τα λατρευω..ευχαριστω και συνεχισε την καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Gia eimai o Nikos thathela na rotiso kati.. exw ena american pitbull 3minwn to pira gia fila3h xwrafiou einai kalos filakas.?(giati meriki lene nai meriki oxi)apantiste an exete xrono Euxaristw! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. kalhmera kai apo mena kai se euxaristoume gia oles tis symboules sou..skeftomaste na paroume poimeniko kentrikhs asias gia filaksh xwrafiou. Einai konta sto spiti mas fysika kanena 10 lepto,opote tha exei olh thn aparethth prosoxh kai frontida pou xriazete.Tha hthela (an mporeis fysika) na mou peis kai esy th gnwmh sou.tha symfonisw mazi sou se oti exei na kanei me ta Groenendael exoume sto spiti enan kouklo 2 eton kai einai pragmatika apisteutos.eimai perifanos gi'auton!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σας, θα ηθελα να σας ρωτησω ποια ειναι η ποιο καταλληλη ηλικια για να αποχωριστει το σκυλι την μητερα του και να το υοθετησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπερα!!! Ενας φιλος μου εχει ενα cane corso το οποιο γενησε πριν 4μηνες κουταβια θελω να παρω ενα ειναι καλη ηλικια να το παρω η μηπως ειναι αργα? εχει αναγνωρισει σαν αφεντικο τον φιλο μου και σε εμενα οταν το παρω δεν θα μου συμπαιριφερεται σωστα? Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΘΥΛΗΚΟ 18 ΜΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ , ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ , ΕΦΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΑΥΓΙΖΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΔΑΓΚΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟ ΜΥΡΙΖΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΕ , Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΕΨΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Geia sou man! eixa mia kanadeza lykaina alla efyge nwris... menw monos mou stin eparxia se monokatoikia k thelw ena skylo prostati k fylaka.... exw skeftei to kane corso... exeis kapia alli epilogi na mou prwtineis.. protimw ta thilika... exoun kapoio meionektima... euxaristw polly tzovani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα. Κατα τύχη έπεσα πάνω στο blog σου , και Πραγματικα μου άρεσε το άρθρο σου.Θα ηθελα και γω να σου κανω μια ερωτηση , που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό. Εχω ενα πυρηναιων , 5 μηνων.. Πανεξυπνη... διεκδικει τα παιχνιδια της , υπερκινητικη, όλα τελεια. Ομως οταν παει να την πλησιασει καποιος περαν της οικογενειας... οπισθοχωρει... γαυγιζει μεν αν παει να μπει καποιος στο σπιτι, χαλαει τον κοσμο.. αλλα η οπισθοχωριση... οπισθοχωριση. Πως μπορω να της διωξω τον φοβο;;;; ειναι κατι το οποιο θα αλλαξει μεγαλωνοντας;; Εννοειται οτι δεν την εχει τρομαξει ποτε τιποτα κ κανενας.. οποτε δεν ειναι κατι που της εχει μεινει.. αν μπορεις.. απαντησε μου σε παρακαλω. Σ ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. mou dosan ena skilo pou ine 18 minon k arnite kathe entoli fobate na figi gia ena lepto makria kai vazi tin oura kato apo ta skelia ine germaniko pimeniko gnisio makrotrixo pos mporo na tou anaktiso to ithiko tou malon to exoun xtipisi otan eitan mikro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλησπερα εχουμε ενα λυκοσκιλο με διασταυρωση καυκασου. εναι 6 μηνων 28 κιλα. σημερα που των βγαλαμε μια βολτα ηταν αγριος και γαυγιζε τους περαστικους πως μπορουμε να τον κανουμε να μην γαυγιζει και αγριευει χωρις να υπαρχει λογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα, πείρα bitbull και θέλω να του μάθω κυριότετα το 'ελα' πως μπορώ να το κάνω?

    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. χαιρετώ και μπράβο για τον χρόνο που διαθέτεις κάνοντας μας καλύτερους ιδιοκτήτες. Να κάνω και εγω μια ερώτηση. Εαν στης βόλτες που κανω με τον σκύλο μου (cane corso 4 μηνών) την χαϊδεύουν ξένοι-άγνωστοι, θα υπάρξει πρόβλημα μεγαλώνοντας με την φύλαξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όχι,κάθε άλλο,για μένα είναι καλό το να εξοικειώνεται ο κάθε σκύλος με τον κόσμο.Πρέπει να ξέρει τη δουλειά του και ότι δεν είναι όλοι εχθροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. geia sas thathena na rotiso exo ena pitbul kai ena mikro paidi tous exo ferei se epafi alla den ksero an tha prepei na tis exo empistosini me to paidi ti les kai ti mporo na kano??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. για σου φιλε και σε συνχερω για ολες τισ συμβουλες που εχεις δωσει και βοηθας τον κοσμο !ειμαι 16 χρονων και εχω χρονο !απο μικρος ειχα τρελα με τα σκυλα και γενικα με τα ζωα !οταν ημουν μικρος ειχαμε ενα γερμανικο ποιμενικο σπιτι αλλα δυστηχως πεθανε απο γεραματα !μετα επιδη ο πατερας μου ασχολειτε με κυνηγι ειχαμε παρει δυο αγγλικα σεττερ τα ειχαμε 6 χρονια περιπου πολυ εξυπνα και καλα σκυλια αλλα ενας γειτονας τους εδωσε φολα και απογοητευτικα πολυ !αλλα πιστευω πως ηρθε ο καιρος να ξαναπαρω εναν σκυλο και εχω τρελα με τα χασκι σιβηριας !εχω διαβασει και καλα και κακα για αυτα τα σκυλια και καταλαβα οτι θελει πολλη δουλεια και επιμονη !ηθελα να μαθω αν γινοταν να τον κανω φυλακα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. BLACK καλησπέρα φίλε μου και συγχαρητήρια για την δουλειά σου. Στο δια ταυτα όμως σκοπεύω στο αμεσο μέλλον να πάρω έναν American Staffordshire Terrier , ποιά είναι η γνώμη σου για την συγκεκριμένη φυλή? Σε ευχαριστώ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου.Απ'τις αγαπημένες μου ράτσες.Μόνο καλά λόγια έχω να πώ.Πολύ καλοί χαρακτήρες πρώτα απ'όλα,υπάκουα,εξαιρετικοί φύλακες.Με σωστή και συνεπή εκπαίδευση εννοείται.Η κακή φήμη τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ασυνεπή ή αδιάφορα αφεντικά.Στα σωστά χέρια είναι απίστευτα σκυλιά.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πραγματικά και εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα και πολύ περισσότερο από κάποιους σοβαρούς εκτροφείς που μιλάω! Θα ήθελα επίσης την γνώμη σου φίλε μου για την δικιά μου αδυναμία που δεν είναι άλλη από τα Dogo Argentino. Σύντομα θα γίνω "μπαμπάς" και θα ήθελα να ξέρω την γνώμη σου... Και πάλι σ'ευχαριστώ! :))

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι που θα σ'απογοητεύσω αλλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία μ'αυτά τα σκυλιά κι έτσι δε θα ρισκάρω να σου πώ κάποια γνώμη..

      Διαγραφή
    4. για τα χασκυ σιβηριας ξερεις κατι ?πιθανους εκτροφεις και γενικα για την ρατσα ?

      Διαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. BLACK επίσης θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας την γνώμη σου για τα Doberman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. εγω προσωπικα εχω ενα ροτβάιλερ 13 μηνών . απο μικρος ήταν διεκδηκητικος , ετρωγε παντα 1ος και περισσοτερο απο τα αδερφια του, και τωρα ειναι ενα τερατακι 50 κιλων . παρολα αυτα δεν ειναι δραστηριος παρα μονο οταν τον πηγαινω βολτα .μεχρι τωρα ειχα αλλα 2 σκυλια , τα οποια δεν ηταν αγρια . αυτον ομως τον πηρα περισσοτερο για να εχω ενα φυλακα στο σπιτι . θα ηθελα να με βοηθησεις αν μπορουσες στο τι θα μπορουσα να κανω για να τον αγριεψω λιγακι (μεσα σε επιτρεπτα πλαισια) και για να τον κανω να καταλαβει πως η αυλη ειναι ο χωρος του και να μην επιτρεπει σε κανεναν να μπαινει(ζηταω πολλα ; ) ; το σπιτι ειναι καπως απομονωμενο οποτε εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να επιτεθει σε καποιον περαστικο ή κατι τετοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. εγω προσωπικα εχω ενα ροτβάιλερ 13 μηνών . απο μικρος ήταν διεκδηκητικος , ετρωγε παντα 1ος και περισσοτερο απο τα αδερφια του, και τωρα ειναι ενα τερατακι 50 κιλων . παρολα αυτα δεν ειναι δραστηριος παρα μονο οταν τον πηγαινω βολτα .μεχρι τωρα ειχα αλλα 2 σκυλια , τα οποια δεν ηταν αγρια . αυτον ομως τον πηρα περισσοτερο για να εχω ενα φυλακα στο σπιτι . θα ηθελα να με βοηθησεις αν μπορουσες στο τι θα μπορουσα να κανω για να τον αγριεψω λιγακι (μεσα σε επιτρεπτα πλαισια) και για να τον κανω να καταλαβει πως η αυλη ειναι ο χωρος του και να μην επιτρεπει σε κανεναν να μπαινει(ζηταω πολλα;) ; το σπιτι ειναι καπως απομονωμενο οποτε εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να επιτεθει σε καποιον περαστικο ή κατι τετοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γειας..έχω ένα terrier ημίαιμο και είναι πολύ επιθετικό ειδικά με τα μικρά παιδιά έχει δαγκώσει πολλές φορές κάθε φορά σε επαφή με παιδιά ακόμα και σε αγνώστους πολλές φορές το κάνει ακόμα εδώ και 1 χρόνο μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα σας. Έχω υιοθετήσει ενα ημιαιμο θηλυκο λυκόσκυλο από την φιλοζωικη απο ενάμιση μηνων. Τωρα ειναι 17 μηνων. Είναι πολύ φιλική με τα παιδιά μου και με όλους μας. Το μεγάλο μας πρόβλημα ειναι οτι μολις μας βλέπει προσπαθει κανοντας σαν τρελη απο την χαρα της να ανεβει πανω μας για να παιξει με αποτελεσμα να μας γρατζουνάει πολυ ασχημα. Αυτο φυσικα προκαλεί τον φοβο τον παιδιών μου ξαι πρεπει καθε φορα που έρχονται στο σπιτι τα παιδια απο το σχολείο να την απομονωσω στην βεραντα να μπουν τα παιδια μεσα στο σπίτι και μετα να την αφησω και αυτη να ερθει σε επαφη με τα παιδια. Αμα περάσει λιγη ωρα ηρσμει και δεν ξαναεπιχειρει να ανεβει πανω μας. Τι μπορω να κάνω για να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Να σας ενημερώσω οτι της έχουμε κάνει την βασική εκπαίδευση και ειναι πολύ υπάκουη σε ολες της εντολές περα απο την εντολη " κατω" ώστε να μην ανέβαινει πάνω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. καλημερα εχω ενα pitbull αρσενικο 15 μηνων, ενω ειναι αρκετα κοινονικος με ανθρωπους και αλλα ζωα που γνωριζει,ειναι πολυ φοβικος με αλλα σκυλια και δηλωνει συνεχως υποταγη με αποτελεσμα τα αλλα σκυλια να κυριαρχουν παντα επανω του τι μπορω να κανω για να το ξεπερασω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. καλημερα σας..θελω να παρω ενα pitbull, γνωριζω οτι ειναι πολυ δυνατα σκυλια αλλα περισσοτερο ανυσηχω λιγο για ολα αυτα που ακουγονται...ο πατερας μου δεν συνφωνει και λεει πως τα pitbull το εχουν στο αιμα τους να γινονται επιθετικα!! δεν το πιστευω αυτο και γνωριζω πως ολα εξαρτιουνται απο το αφεντικο και την εκπαιδευση.....μενω σε διαμερισμα και εχω αρκετο χρονο για να ασχοληθω με ενα σκυλο, τι λετε μπορω να παρω; ποια ειναι η γνωμη σας;
    επισης η κοπη των αφτιων ειναι κατι επικινδυνο? μπορει να προκαλεσει σοβαρους τραυματισμους στο ζωο;
    ελπιζω να με βοηθησετε και ευχαριστω για την κατανοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κοπή αυτιών/ουράς είναι παράνομη και θεωρείται κακοποίηση....Αλλά γιατί να τα κόψετε ούτως ή άλλως??

      Διαγραφή
  73. gia me lene maria kai "exw" ena likoskilo pou twra einai 6 minon,einai paneksipno kai apo ta 3tou ipakoui se oti entoli exw epixirisi ne tou mathw,menw stin mesi tou pouthena kai skeftome oti aksizei na paei se ekpedefth.esu ti les?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΙΑΛΕΓΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΠΑΝΙΕΛ 9 ΕΤΩΝ ΣΚΥΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΑΖΙΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΠΑΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ?ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΜΙΑ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ?ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα φίλε black. Κάνεις πραγματικά εξαιρετική δουλειά.
    Δύο είναι τα δεδομένα της περίπτωσής μου : 1) Αν και αγαπώ όλα τα σκυλιά, είμαι πραγματικά παθιασμένος με τους γερμανικούς ποιμενικούς, οπότε εφόσον σκέφτομαι να πάρω σκυλί, θα ήθελα να είναι αυτό που θέλω περισσότερο. 2) Δυστυχώς μένω σε διαμέρισμα (3άρι με μικρές βεράντες). Το θετικό είναι ότι δίπλα από το σπίτι μου υπάρχει μεγάλο πάρκο.
    Πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να πάρω κάποιο άλλο, πιο μικρόσωμο ? Θα "παγιδευτεί" ένα λυκόσκυλο στο διαμέρισμα? Και επίσης, ποια είναι η ιδανική ηλικία που πρέπει να έχει το κουτάβι που θα πάρω ?

    Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Γεια σας έχω ένα ροτβάιλερ το οποίο από την φύση του είναι άγριο σκυλί την Ρότυ, η Ρότυ από μικρό μασούλαγε τα πάντα και τους πάντες μας έχει χαλάσει έπιπλα και παπούτσια στο σπίτι αλλά δεν το μαλώναμε. Ζει με την οικογένεια μου - τώρα μετακομήσαμε σε μονοκατοικία- και μπαίνει και μέσα στο σπίτι. Καθημερινά το πάμε βόλτες και όταν ζητάει τα χάδια του τα έχει. Συνήθως ξαπλώνει μόνο του στην αυλή αλλά όποτε θέλει παρέα μπαίνει μόνο του μέσα στο σπίτι. Δεν το έχουμε μαλώσει ποτέ για τίποτα και δεν το έχουμε δείρει. Παρόλα αυτά είναι επιθετικό προς τις γάτες και προς τα άλλα σκυλιά. Μικρό όταν ήτανε ήθελε να παίξει με μία γάτα αλλά αυτή μόλις το είδε έφυγε φοβισμένη από τότε έγινε θανάσιμος εχθρός τους , μάλιστα πρόλαβε και σκότωσε μία μια μέρα που δεν είμασταν στο σπιτι. Σκυλιά του έχουνε επιτεθεί πολλές φορές και το γάβγιζαν και από τότε άρχησε να κάνει και αυτό τα ίδια. Πόσες πιθανότητες δίνετε στο να γίνει αυτό το σκυλί επιθετικό ως προς το αφεντικό του και ως προς τους τρίτους; Επίσης, το σκυλί μου έμεινε έγκυος και έκανε κουτάβια τα οποία τα δαγκώνει όταν γαβγίζουν και την ενοχλούν γιατί το κάνει αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. kalispera sas, ithela na kanw mia erwtish.exw ena dogo argentino thiliko 7 minon.auto pou ithela na rwtisw einai pia tha htan h katalhlh ilikia gia na thn ekpedeusw san filaka kai poios tha htan o kataliloteros tropos na arxisw?kai kati akoma.skylia ratsa dogo pitbull ktl vgazoun apo mona tous tetoia enstikta fylaka h opws to mathei kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia na kaneis enan skilo filaka prepei prwta na peraseis apo to stadio vasikhs ipakohs pou ayto mporeis na to ksekiniseis k apo 2 mhnwn,meta gia ekpedeush fila h swmatofilaka meta ton 1,5 xrono ua htan h kalyterh ilika oso gia ta estinkta pou les pezedi megalo rolo to oikogeniako dentro tou skilou ektos thn ratsa pou einai

      Διαγραφή
  78. kalispera!!! xreiazomai tin sumvouli sas. den exw idea apo skulous kai mou ekanan dwro rottweiler ..einai akomi mikrouli...thelw omws na to ekpaideysw oxi gia fulaka! thelw na einai hremo kai pote agrio , uparxei periptwsi i epeidi einai rottweiler apo tin fysi t einai agrio??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. kalispera!!! xreiazomai tin sumvouli sas. den exw idea apo skulous kai mou ekanan dwro rottweiler ..einai akomi mikrouli...thelw omws na to ekpaideysw oxi gia fulaka! thelw na einai hremo kai pote agrio , uparxei periptwsi i epeidi einai rottweiler apo tin fysi t einai agrio??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλας με εναν κτηνιατρο η καποιον εκπαιδευτη και βγαζεις ακρη μην ακους το τι σου λεει ο καθενας εγω θα σου προτεινα αν εχεις την ανεση να το πας σε εκπαιδευτη για να μην εχεις τραβαλα μετα αφου ειναι και ο πρωτος σου σκυλος

      Διαγραφή
  80. pedia pira ena staffordshire pitbull terier ... einai 6 minwn to rxw demeno k otan kapoios benei stin ayli gaygizei k ormaei opws ta alla 2 kinigoskila pou exw... to staffordshire einai kalos fylakas ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα δεμένο σκυλί δεν είναι φύλακας...τα σκυλιά δεν είναι για να τα δένεις...Κατά πάσα πιθανότητα γαυγίζει επειδή δεν έχει κοινωνικοποιηθεί και φοβάται όποιον μπαίνει στην αυλή.Ένας σκύλος φύλακας δεν πρέπει να "φυλάει" από φόβο...

      Διαγραφή
  81. paidia exw ena rottweiler pou molis pige 5 mhnwn kai einai 25 kila giati eixe terastious goneis pateras 75kg kai mana 55 me 60 k epidi i ktiniatros m eipe oti tha ginei 70kg anhsuxhsa dioti einai poli agrio k dn tha borw na to elnksw exei idi dagwsei ena pitbena boxer kai ena doberman sthn volta kai sto spiti eixe dagwsei to labrador enos filou mou pou to ferame spiti m kai den thn exw ksanadei toso agriemenh to labrador matwse kai giauto anhsuxw exete tipota na prwteinete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Έχω ένα γερμανικό ποιμενικό θηλυκό 18 μηνών είναι τόσο άγριο που όποιος μπαίνει στο σπίτι του απλώνει το πόδι και χαίρομαι γι αυτό πάρα πολύ που είναι τόσο πρόβατο την έχω για παρέα και όταν είμαι στο δρόμο την αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά της γειτονιάς ελπίζω να παραμείνει έτσι για πάντα και σκασίλα μου που δεν είναι φύλακας και ίσως να μην γίνει ποτέ. Αλλά επειδή είναι ζώο προσέχω πάντα όταν την χαϊδεύει κάποιος ξένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KALIMERA SE OLI TIN SKILO PAREA thema germaniko hiliko 18 minon ,onomazome vandeppaps genimenos kai megalomenos nuernberg w,germany to skilaki sou mpori na ine filiko me ton kosmo kai ine poli kali simperifora ,kai min ksexnas pos exis mia ratsa ergasias na min ksexname pos exi doulepsi ston 2pangosio polemo me apoliti epitixia, ine ipakoua filika kai dinata skilia theli ektonosi 2-3 xiliometra imerisios. kai pou aploni ta podia kai kani xares den ine kako ota esthani kanoniki isvoli apo agnosto pistepseme alazi epitopou xaraktira ine poimenas kai den afisi pote to mantri aprostateut(spiti-meli ikogenias) . orea simperifora pou paizi me ta paidaki auto to kataferes me ton xaraktira sou , gnomi prosopiki kai empiria 35xronia katoxos germanikou poimena .Tora me tous ksenous sto dromo tha imoun arnitkos os pros to xaidema i gnomi mou kai min pareksigitho tin gnomi mou leo exo megalosi apo 9 eton me germanikous poimenes tora exo to tetarto . ta skilia emis ta ftiaxnoume me kopo pitharxia ipomoni agapi kai oxi timories xondres p.x vasanismou pines kai ksilo proton ine poli gako na xtipas ton 4podo fili sou na iste sigouri auto tha litourgisi arnitika . auta pou lete skilopare omorfi

      Διαγραφή
  83. Aυτο ειναι το καλυτερο να παιζει με ολους αμα βγει εξω να μην φαει κανενα παιδακι και οσο για φυλακας το εχουν στο αιμα τους, αμα ερθει καποιος κρυφα το βραδυ μην στεναχωριεστε το ενστικτο του θα κανει αυτο που πρεπει,εδω κανις και κυνηγοσκυλα λυσσανε αμα ακουσουν περιεργους θορυβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. geia sou black.prin apo 10 meres peripou m edwsan ena koytabi gia groenedeal.alla den kserw an einai katharoaimo.pws tha to katalabw?einai mayro me aspra podia ta 2 mprostina apo ta gonata k katw k aspro uwraka einai??k ta aytia t einai 1,5 mhnwn k den exoyn shkwthei..ti kanw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. τα καλυτερα σκυλια φυλαξης ειναι τα ροτβαιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. 5 μηνών είναι αργά για να αγοράσω ένα κουτάβι? (amstaff)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ti einai kalitero thiliko h arseniko likoskilo na apokthsw?to thelo gia sydrofia+fylaxh otan xreiazete se monokatoikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
    Σήμερα ανακάλυψα το site και ενθουσιάστηκα με όλες τις αναρτήσεις σας.
    Το όνομά μου, Χρήστος από Πάτρα.
    Ανήκω στην κατηγορία των πολλών χρόνων συμβίωσης με σκύλο και είχα κατά καιρούς, Γερμ.ποιμενικό, Γκρένενταλ, Ροτβάϊλερ.
    Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα.....
    Εδώ και ενάμισυ χρόνο, απέκτησα ένα Black Russian Terrier, αρσενικό.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει εμπειρία κτηνιάτρων στην ράτσα και θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την διατροφή του.
    Σήμερα είναι 19 μηνών και 38 κιλά (έχει ήδη ξεπεράσει το μέσο ύψος της φυλής του, 75cm) αλλά θα έπρεπε όπως μου λέει και η εκτροφέας του από την Ρωσία, να ήταν ήδη στα +55 κιλά.
    Τον ταΐζω από δυο μηνών που τον έφερα με Royal Canin και προσφάτως του άλλαξα τροφή με την Britt.
    Γενικά δεν είναι λιχούδης και τρώει με το ζόρι.....
    Εξυπακούεται, ότι είναι υγειής και με όλη την κτηνιατρική φροντίδα που απαιτείται....

    Ευχαριστώ για την φιλοξενεία στο site σας και αναμένω συμβουλές σας.
    Χρήστος Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους, λεγομαι σταυρος και εχω ενα αρσενικο μαλινουα 8 μηνων, θελω να ρωτησω ποσες πιθανοτητες εχω οτι θα φυλαξει και αν πηραζει που τον βγαζω 3 με4 μεγαλες βολτες την ημερα και παιζω αρκετα μαζι του, ειναι πολυ δεμενος μαζι μου αλλα ακομα δεν γαυγιζει αν καποιος μπει στο χωρο του. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. re paidia mou eipan oti ama dino sto skulo mou alati h tsoflia apo augo 8a agriepsi isxiei ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Καλησπέρα με λένε Παύλο και θαήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε αν μπορείτε.Θα ήθελα αν μάθω αν μπορώ να πάρω τη θυληκιά pittbullina(9μην.)που μου χαρίζει ο κολητός μου επειδή θα φύγει για Αμερική,ΑΛΛΑ έχω ένα γιο (4χρ.)που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το σκύλο.Κ όπως καταλαβατε δεν ξέρω τι να κάνω,δεν είχα σκύλο όμως το συγκεκριμένο το λατρεύω, δεν θα ήθελα να ρισκάρω οτι αφορά τη συμβίωση με το παιδί γιατι έχω ακούσει τόσα για αυτη την ράτσα.Συγνώνη αν σας κούρασα κ Ευχαριστω πολύ προκαταβολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλύτερα να μην το πάρεις το σκυλί και μάλιστα σε αυτή την ηλικία καθώς θα είναι δύσκολο μία τέτοια φυλή να εναρμονιστεί και να συμβιώσει με το παιδί σου.
      Εγώ τουλάχιστον δεν θα το εμπιστευόμουνα με τίποτα.
      Καλή τύχη σου εύχομαι!

      Διαγραφή
    2. ime arnitikos... an ontos file paulo thelis skilo kita gia ali ratsa
      na xaris esi o mikroulis kai oli i ikogenia den kani to koutavi auto
      xilies fores ena bull terrier pou lei o logos ,oxi oxi pittbull me mora paidia exis skeuti kala ti rotas. pisteuo pos tha praksis o sosto kitazontas gia kapia ali ratsa ,kai kapii isos na isxiristoun to anditheto apo tin gnomi mou kai as me graksoun arnitikos os ta mpounia ,min to paris den kani paulo einai ala skilia litourgoun perierga kai anekselekta gnorizo poles periptosi pou exou dakosi ta idia ta afendika i ala meli ikogenias xondres zimies poli rama kai aima .pare kai ales gnomes apo pio empirous ego prosopika mono 35 xronia asxoloume me skilous

      Διαγραφή
  93. kalispera..tha hthela na sas rwthsw kai na mou peite thn gnwmh sas..psaxnw gia skulo fulakshs gia spiti me oikogenoia kai me khpo opou tha vrisketai o skulo.eimai metaksu germanikou poimenikou kai ellhnikou poimenikou,,poio tha htan to katallhlo kai an nai arseniko h thyluko kai apo poio ektrofeio na agorasw..efxaristw..giannhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταποκριση στην απορία μου.Παρόλα αυτά λόγω της ταχύτατης απάντησης που έπρεπε να δώσω στο κολλητό μου.Και εγώ αποφάσισα ΟΧΙ λόγω του πιτσιρικά μου.(Τέτοια ρίσκα ίσως και να με έφερναν αντιμέτωπο με μη αναστρέψιμες καταστάσεις.)
    Ευχαριστώ και πάλι.Και συνεχίστε έτσι.Αν και δεν έχω ακόμα σκύλο ενημερώνομαι σε ικανότατο βαθμό.Πάρα πολύ καλή δουλεία.ΠΑΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για τα dogo argentino,και το αναφέρω γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικα της ράτσας καθώς και τι χρόνο διαθέτω και εγώ απέναντι του.Δεν γνωρίζω όμως κάποιον που να το έχει με παιδιά μαζί.Εννοείται πως θα του κάνω τα μαθήματα βασικής υπακοής ή καλύτερα θα ήταν να πω να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ εγώ.Ευχαριστώ πολύ.Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλησπέρα, με λένε Αναστασία και εχω ενα ελληνικο ποιμενικο,το πηρα για φυλαξη, τον εχω στην πιλοτη μου. είναι 5 μηνων και είναι ήδη 27 κιλά. Σωματικα δηλαδη ειναι ηδη επιβλητικος. τον πηρα οταν ηταν 1 μηνων γιατι πεθανε η μανα του και δυστυχως δεν εχει ζησει καθολου με τα αδερφια του και τη μανα του. εχει παρουσιασει σημαδια φυλαξης.γαυγιζει οταν ειναι μονος του και μερικες φορες οταν τοβ βγαζω βολτα αγριευει σε συγκεκριμενους. εδω κ 10 μερες καποιος πηδαει τη μαντρα παρανομα και τον λυνει ομως απο την αλυσιδα. δεν καταλαβαινω για ποιο σκοπο.δεν θα επρεπε να ειναι επιθετικος? μηπωσ ειναι πολυ μικρος ακομη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σκύλος είναι πολύ μικρός για να αρχίσει να βγάζει φύλαξη από τώρα! Να είσαι σίγουρη ότι μετά τους 8-9 μήνες θα αρχίσει να αλλάζει η εν γένει συμπεριφορά του και να γίνεται πιο επιφυλακτικός και καχύποπτος με τους ξένους!
      Πρόσεχε όμως γιατί αυτός ο....εισβολέας που του λύνει την αλυσίδα αύριο μεθαύριο μπορεί και να στο κλέψει το κουτάβι τώρα που είναι μικρός! Μήπως είναι καλύτερα τα βράδια να τον παίρνεις μαζί σου να κοιμάται μαζί σου μέσα στο σπίτι? Να είσαι σίγουρη πως θα βγάλει αποτελεσματικότερη φύλαξη όπως και όλα τα σκυλιά!

      Διαγραφή
  97. *** η αλυσιδα του είναι 3 μετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπέρα, με λένε Κατερίνα και θέλω να ασχοληθώ για πρώτη φορά με ένα κάνε κόρσο. Είναι μια "δύσκολη" ράτσα. Αρσενικό ή θηλυκό; Μαθαίνω πως το θηλυκό ωριμάζει πιο γρήγορα και δεν είναι το ίδιο ατίθασο όπως το αρσενικό. Όμως το αρσενικό δεν μπλέκει με γέννες και περιόδους-πράγμα πολύ σημαντικό. Το σκυλί αυτό το θέλω για παρέα, να ακούει κάθε εντολή μου για αποφυγή ζημιών και ατυχημάτων και εν μέρει για προστασία. Εννοείται όχι "Δολοφόνο". Παραθέτω τις εξής ερωτήσεις:
    1) Τί εκπαίδευση είναι απαραίτητη;
    2)Πόσο περίπου θα κοστίσει;
    3)Πόσο κοστίζουν το μήνα/χρόνο εμβόλια, τροφή κλπ,για ένα τέτοιο σκυλί;
    4)Μπορεί να ζήσει σε ένα διαμέρισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Θα ήθελα σε κάτι την γνώμη σας τι μου προτείνετε να αγοράσω
    1)Boxer
    2)Γερμανικό ποιμενικό
    3)Doperman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξερεις απο σκυλια και ειχες στο παρελθον παρε γερμανικο ποιμενικο εργασιακο(γριζο). ειναι η ferrari των σκυλων...

      Διαγραφή
  100. καλησπερα σας! Προκειται να μεινω σε μονοκατοικια και σκεφτομαι να παρω εναν σκυλο φυλακα, κατα προτιμηση rottwailer! Μπορει καποιος να μου δωσει μια εικονα για τα εξοδα τροφης στην αρχη αλλα και για τι αλλο θα χρειαστει εκτος εμβολιων/γιατρων κλπ? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥΛΥΣΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΙ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΘΥΛΙΚΟ Κ ΕΙΝΑΙ 16 ΜΗΝΩΝ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ:ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ 2 ΦΕΡΜΑΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ 3 Φ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΕΙΑΣ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΛΟ,Κ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΑΤΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΣΙΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ?ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΑΛΛΑ ΑΝΙΣΥΧΩ ΛΙΓΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Παιδιά καλησπέρα , υπάρχει κάποιος που να χαρίζει οποιαδήποτε φυλή σκύλου για φύλαξη μέχρι 2 μηνών? Δίνω και ένα συμβολικό ποσό μέχρι 50 ευρώ.
    Το κουτάβι το χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ!
    Αν ναι επικοινωνήστε μαζί μου στο locpatr@yahoo.gr
    Thanks :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Πολύ καλησπέρα σας!~ Πριν από ένα περίπου μήνα,απέκτησα μια πανεμορφη pitbull blue nose. Τώρα είναι περίπου 3 μηνών και αν εξαιρέσουμε την πρώτη εβδομάδα, είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Το θέμα όμως που αντιμετωπίζω είναι ότι μου φαίνεται ιδιαίτερα πεισματάρα . Όταν δαγκώνει κάτι που δεν πρέπει, για παράδειγμα και επιχειρώ να της το πάρω, δεν το αφήνει με τίποτα και καταλήγουμε να τραβάει αυτή από τη μία, εγώ από την άλλη και να μαλώνουμε. Δεν καταλαβαίνει ότι τη μαλώνω και μου γαυγίζει. Όταν τελεικά καταφέρνω να της το πάρω, θυμώνει και γαυγίζει (κουνώντας βέβαια την ουρά). Θα πρέπει να με αγχώνει αυτή η συμπεριφορά της ή οφείλεται καθαρά και μόνο στο ότι είναι μικρή και την ενοχλούν τα δόντια της;;Δε θέλω να γίνει άγρια σε καμία περίπτωση. Θέλω να βγαίνει ήρεμα και ωραία τη βόλτα της και να συναναστρέφεται με κόσμο και άλλα ζώα. Την έχω σε σπίτι, μέσα και έξω στο μπαλκόνι. Δεν ξέρω αν είναι πολύ μικρή και απλά παίζει ή αν είναι ο χαρακτήρας της τέτοιος και θα μου δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον. ΥΓ. δεν την χτυπάω και φαίνεται σα να μη με φοβάται-σέβεται. Βέβαια, καταλαβαίνει ότι τη φροντίζω και την αγαπώ...ΥΓ2. Σπάνια γλύφει χέρια, δε γαυγίζει ιδιαίτερα και θέλει να δαγκώνει. ...

    Ειλικρινά, θα εκτιμούσα μία συμβουλή ή γνώμη από κάποιον αν γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) εγω έχω 1 Ακιτα....! πολυ καλο σκυλι, παρα πολυ εξυπνο και πολυ καλος φυλακας.. Δεν το εκπαιδευσα για φυλακα. απλα αν μπει κανενας μεσα στο σπιτι.... Δεν του αρεσει και πολυ ;)

      Διαγραφή
  104. Geia sas thelw voitheia..exw parei 4 pitbull thelw kyriolektika na ginoyn poly agria me ta panta..exw terastio provlima se ena ktima poy exw einai perifragmeno..twra einai 7 minwn exoyn to enstikto tis fylaksis gaygizoyn me alla skylia mia agrieyoyn mia den kanoyn tipota k einai poly filika me toys anthropous ayto einai to thema moy..mporei na ftaiei oti einai koytavia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Καλησπέρα!! Πήρα ένα cane corso το οποίο ειναι θηλυκό κ ειναι 11 μηνών!! Δεν ήθελα κουτάβι γιατί θέλω άμεσα φύλακα λόγω του ότι πήγαν να μπουν σπίτι μου!! Θα αρχίσω κατευθείαν την εκπαίδευση της με κάποιον ειδικό!! Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι ότι στο σπίτι εχω ένα θηλυκό πολυ μικρόσωμο μαλτεζακι!! Με τρομοκρατησαν ότι μπορεί να μου το σκοτώσει!! Ισχύει κάτι τέτοιο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, το μαλτεζάκι δεν το βλέπω καλά !! Δεν μεγάλωσαν μαζί και το πιο πιθανό είναι ......... να έχουμε στεναχώριες σύντομα. Έχω και 'γω ένα cane corso (αρσενικό) 17 μηνών.

      Διαγραφή
  106. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΜΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Γεια σας. Το ονομα μου ειναι Ρομπερτ. Εχω ενα κουταβι 8 μηνων Siberian Husky. Τον ειδε ενας εκπαιδευτης και μου ειπε πως για σωματοφυλακη δεν κανει ακομα. Τα παιρνει πολυ ολα στο παιχνιδι! Μου ειπε να τον αφησουμε μεχρι 10-12 μηνων και βλεπουμε. Εσας ποια ειναι η αποψη σας? Υπαρχει περιπτωση να τον κανουμε φυλακα?
    Υ.Γ. εχω ξανα-ακουσει απο πολυ κοσμο που ειχε husky πως τα ειχαν κανει καλους "σωματοφυλακες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Exo ena rottweiler ekpedevmeno. To problima moy einai oti ton skilo ton ithela panta glikoyli kaloyli alla... nomizo oti paraegine glikoyli ti mporo na kano gia na to kano pio agrio ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Exo ena setter 2 minon Kai me dagose, evgala aima kai eixe ligo aima sti mousouda tou. Enas filos mou eipe na to diokso . Ti na nano ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Καλησπερα, εχω μια πιτμπουλιτσα 8 μηνων, αριστα εκπαιδευμενη στη βασικη υπακοη, εχει κανει τα πρωτα βηματα στη σωματοφυλακη και εχει βγαλει ηδη ενστικτα φυλαξεις.. θα πρεπει ομως να την αποχωριστω! Οποιος ενδιαφερεται πωλειται! Τηλ. 6945634269

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Υγ. Η πιτμπουλιτσα βρισκεται στην Αθηνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Γεια σας, έχω αγοράσει ενα αρσενικό πιτπουλ και είναι ενός μηνου,θα ηθελα να τον εκπαιδευσω για φυλακα γιατι τον εχω στο σπίτι... ποια είναι η καταληλη ηλικια για να του παρεχω την βασικη εκπαίδευση ,και ποία ηλικία για την φύλαξη;
    Αν και μικρουλης ακομα εχει στον χαρακτήρα του στοιχεία επιθετικοτητας... δηλαδή οταν παιζουμε μερικες φορές επιτίθεται και δαγκωνει οταν του παίρνω το παιχνίδι του ακομα και την ωρα που του παίρνω το μπιμπερο, ειναι πολυ έξυπνο και ενεργητικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Καλησπερα,σκεφτομαι να αγορασω σκυλακι μπουλμαστιφ απο εκτροφεα,αλλα ειναι εκτροφεας εξωτερικου κ σκεφτομαι μηπως με φερει τιποτα ημιαιμο...μπορει καποιος που ξερει να με πει ποια ειναι τα στανταρ των μπουλμαστιφ?
    Γιατι τωρα που θα ειναι μωρακι μπορει να με φερει τιποτα που να μοιαζει με μπουλμαστιφ κ οταν μεγαλωσει να με βγει κατι αλλο.
    Θα ηθελα οταν το δω να μπορεσω απο 2-3 πραγματα να καταλαβω οτι ειναι καθαροαιμο.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. καλησπέρα,
    προκειται να μετακομισω σε μονοκατοικια εντος αγροκτηματος και σκεφτομουν για ενα σκυλο φυλακα που παραλληλα να ειναι φιλικος με παιδια καθως εχω ενα παιδι 2 ετων. Σε ποια ρατσα σκυλου θα ηταν καλυτερο να κατευθυνθω?

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. cane corso φιλε αριστος φυλακας και υπερπροστατευτικος με τα παιδια και γενικοσ ενας απο τους καλητερους φιλακες προστατευει το χwρο που μεγαλοσε καθος και τα ατομα που το φροντιζουν και εχει μεγαλη αδυναμια στα μικρα παιδια....

      Διαγραφή
    2. καλος φυλακας.εχω δει πολλα κανε κορσο.ολα φοβουνται τα σκυλια.και τα μικρα και τα μεγαλα..γιατι?

      Διαγραφή
  115. καλησπέρα σας,
    περιμένω απο μέρα σε μέρα ένα ντοπερμαν θυληκό από άριστους γονείς κ θα το πάρω στο σπίτι με τους γονείς κ τα αδερφια μου. Είναι 2 μηνών κ δε θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει σκύλος φύλακας πέρα απ τα ένστικτά της. Εχω ήδη ένα golden retriever εκεί κ 3 γάτες κ φοβάμαι την αντίδραση της μικρής σε ένα σπίτι με τόσο κόσμο κ ζώα..Απ τη μία κοινωνικοποίηση αλλά απ την άλλη πολύς κόσμος για την αλλαγή περιβάλλοντος . Τι να κάνω για να συνυπάρξουν ? σκέφτομαι να την έχω μέσα στο δωματιο μου . Πότε να τη δείξω στον σκύλο ? Είναι 11 ετών , δε φαντάζομαι μεγάλη αντίδραση αλλά κ μόνο που θα με μυρίσει θα καταλάβει οτι έχω φέρει νέο μέλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. καλημερα σας ...
    εχω ενα ροτβαιλερ διασταβρομενο με λυκο , το οποιο ειναι θυλικο και εχει υλικια 6 μηνων θελω να το εκπεδευσω στην σωματοφυλακη και φυλαξη χωρου λογο αυξημενης εγκληματικοτητας στην περιοχη που μενω , και θα ηθελα να παρω γνωμες απο καποιους πιο εμπηρους για το τι ακριβος να κανω διωτι ιναι ο πρωτος μου σκυλος και δεν εχω πυρα σε αυτο το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Καλησπερα παιδια .Θα ηθελα την βοηθεια σασ- συμβουλη σασ.Αγορασα ενα γερμανικο ποιμενικο πριν 1 μηνα απο εκτροφειο.ειναι 2 ετων αριστοσ χαρακτηρασ υπακουοσ πολυ με τα παιδια και γενικα με ολουσ ειναι κυριοσ.Αυτο που με προβληματιζει ειναι 1 οτι οταν βλεπει ξενουσ δεν γαυγιζει γενικα γαυγιζει σπανια και καθεται να τον χαιδεψουν ολοι αν τον αφησω.2 Οταν του κανω δαγκωματα με τον εκπαιδευτη ειναι αλλοσ σκυλοσ εντελωσ ορμαει σαν λυσασμενοσ δαγνωνει τελεια αφηνει οταν του πω κτλ κλτ.οταν ειναι σε κατασταση ηρεμιασ ομωσ ειναι φοβιτσιαρησ με θορυβουσκ γενικα ηχουσ η αν κραταω κατι στο χερι μου.πωσ το εξηγηται αυτο;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ποιο σκυλι ειναι καταληλο ν προσεχει νυχτα σπιτι και οικογενεια αλλα την μερα ν μην πειραζει ανθρωπουσ...ποια ρατσα προτεινετε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ειμαι παιδη 16 χρονων και θελω ενα ντοπερμαν εσεισ τι λετε ζω σε χωριο ειναι σκυλει για φυλαξει και για βολτα η θα εχω προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΙΤΡΙΒΕΡ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΣΤΑΛΙΤΣΑ ΤΕΣΠΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΩ ΣΤΟ ΣΗΚΩ ,ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΘΕΛΩ ΣΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Καλησπερα σας ! Ηθελα και εγω την γνωμη σας , θελω να παρω σκυλο/φυλακα θα τον εχω στον κηπο μου σκεφτομαι να παρω ημιαιμο ελ.ποιμενικο με καυκασου τι μεγεθος λετε να γινει ?μου ειπαν 20 κιλα περιπου αλλα δεν νομιζω αφου και τα καυκασου και τα ελ ποιμενικα ειναι μεγαλωσωμα σκυλια εσεις τι λετε? η να παρω ημιαιμο Ημίαιμο Μαλινουά? η καλητερα καθαροαιμο ελ ποιμενικο? εσεις τι γνωμη εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου, ενδιαφερεσαι ακομη για ημιαιμο ελλ.ποιμενικο?χαριζω το δικο μου γιατι μενω σε διαμερισμα και του ειναι δυσκολο να ζει στην πολη.ειναι εξαιρετικος φυλακας, 35 κιλα 2 χρονων εμβολιασμενος και στειρωμενος.αν θελεις μπορεις να με παρεις ενα τηλ. 6971585164

      Διαγραφή
  122. και ποια ειναι η ιδανικη τροφη για τετοια σκυλια?σκυλοτροφη φανταζομαι δν θα χορτενουν? και απο μεγειρευτο φαγητο τι προτινετε να του δινω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. egw exo to kalitero filaka apo olous american pitbull kai filakas kai pexnidiaris me to moro mou den iparxi kaliteros meto sosto ekpaidefti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. θελω να σας κανω μια ερωτηση
    εχω ενα ντομπερμαν , και πριν 3-4 μερες ενας κλεφτης δοκιμασε να μπει στο σπιτι μου βασικα μπηκε αλλα δεν βγηκε νομιθκα ειμαι καλημενος η ο νομος παει υπερ του κλεφτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Σκέφτομαι να αγοράσω σκύλο φύλακα . Είμαι μεταξύ ροτβαιλερ Καυκάσου και κανγκαλ Τι μου προτείνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. καλησπερα. με λενε μακη και εχω ενα pitbull 11 μηνων. το πρόβλημα μου ειναι οτι στην βολτα του την ωρα που βλεπει καποιο αλλο σκυλι να έρχεται προς το μερος του ξαπλωνει και απλα κοιταει. τον σκυλο τον πηρα για φυλακα και για συντροφια. θα ηθελα να τον κανω φυλακα αλλα και να γαβγιζει οταν υπάρχει κίνδυνος. οποιον και να βλέπει στον δρομο κανει σαν τρελος και θέλει να παει πανω του και αυτο ειναι προσβολη για το αφεντικο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. (ΜΑΚΗΣ) και οταν καποιο αλλο σκυλι τον γαβγιζει αυτος δεν ανταποδιδει το γαβγιζμα απλα κανει σαν τρελος. δεν θέλω να μου βγει παιχνιδιαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Είσαι άρρωστος. Τα σκυλιά αυτά πρέπει να απαγορευτούν, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες, γιατί στα χέρια κομπλεξικών φασιστόμουτρων είναι επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. εχω ενα pitbull...staffordshire,einai 5 mhnwn ειναι πολυ φιλικο αλλα αυτο με φοβιζει λγ γτ δεν ξερω τι θα κανει σε μια δυσκολη στιγμη,ειναι φιλικο και σε σκυλια και σε ανθρωπουσ αλλα εαν αγριεψει καποιο αλλο σκυλι η το χτυπησει καποιος δεν ξερω αν θα αντιδρασει,βεβαια ειναι μικρο αλλα εχετε κατι να μοθ προτεινετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. εχω ενα pitbull...staffordshire,einai 5 mhnwn ειναι πολυ φιλικο αλλα αυτο με φοβιζει λγ γτ δεν ξερω τι θα κανει σε μια δυσκολη στιγμη,ειναι φιλικο και σε σκυλια και σε ανθρωπουσ αλλα εαν αγριεψει καποιο αλλο σκυλι η το χτυπησει καποιος δεν ξερω αν θα αντιδρασει,βεβαια ειναι μικρο αλλα εχετε κατι να μοθ προτεινετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Εγώ έχω ένα σκυλί-ΦΥΛΑΚΑ,με τον φοβερό συνδυασμό των 2 καλύτερων φυλών.....του Ελληνικού και του Γερμανικού ποιμενικού!!!Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ!!!Τα αυτιά της τα έχει όρθια και τα δύο!!!Κούκλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Εγω εχω ενα κουταβι μιξη με πιτμπουλ αμερικανικο και ντοπερμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. επειδη διαβασα το κειμενο που αναρτησατε ενα εχω να πω φυσικα ο σκυλος φυλακας και μπορει και να φυλαει και να παιζει με παιδια τρανο παραδειγμα ενα cane korso απο www.molossergate.org που παει για μπανιο στη θαλασσα παιζει τρεχερι με παιδια ακινδυνο τελειως ..αλαλ μολις παρι εντολη απο τον εκπαιδευτη και ιδιοκτητη του κο τσικουδη παναγιωτη γινεται killer ο τελειος φυλακας ...αν δεν πιστευεται δειτε στο ιντερνετ τη μοναδικη εκπαιδευση που λαμβανουν τα σκυλια χωρις τρυκ χωρις δωρα χωρις απειλες η στερησεις μια σχεση φιλιας εμπιστοσυνης συνηπαρξης υπακοης λογω σεβασμου και οχι λογω αλλων αιτιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Παιδια που μπορω να βρω κουταβη πρεσα καναριο για τη ψαχνο ποσο καιρο τορα και δεν εχω βρει ολο πανω απο 2μηνων βρεισκο και δεν θελω τοσο μεγαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. exo ena chow chow mporo na ton kano filaka? kai mou protinee eliniko poimeniko i amerikaniko pitbul i na to sindiaso thelo tin gnomi apo olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Γειά σας θέλω να μου δώσετε μερικές συμβουλές. Έχω ένα κανγκαλ 1,5 ετών περίπου και τον προοριζω για φύλακα ζώων σε σταυλο. Όταν περνάνε αμάξια μπορεί να γαυγισει λίγο αλλά από και πέρα όχι πολλά πράγματα. Πως μπορώ να τον αγριέψω λίγο??. Τι είναι καλύτερο να είναι δεμένος η απόλυτος??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Γειά σας θέλω να μου δώσετε μερικές συμβουλές. Έχω ένα κανγκαλ 1,5 ετών περίπου και τον προοριζω για φύλακα ζώων σε σταυλο. Όταν περνάνε αμάξια μπορεί να γαυγισει λίγο αλλά από και πέρα όχι πολλά πράγματα. Πως μπορώ να τον αγριέψω λίγο??. Τι είναι καλύτερο να είναι δεμένος η απόλυτος??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Καλημερα έχω ένα pit bull είναι 1 έτους με πολύ κόπο και φροντίδα έχει γίνει ένα πολύ καλό και υπακουω σκυλι..ποτε δεν νευριάζει μέχρι σήμερα τελευταία άρχισε λίγο μα γαβγιζει με βοήθεια από εμένα που του δίνω αυτοπεποίθηση..επειδη έχω θέμα στο σπίτι έχουν μπει κλέφτες στο παρελθόν θα ήθελα τουλάχιστον στο χώρο αυτό να μπορεί να αντίδραση δεν υπάρχουν λεφτά για εκπαιδευτές έχω όμως χρόνο και διάθεση να του μάθω εγώ ότι μπορώ και ότι χρειάζεται μια μικρή βοηθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Καλησπέρα σας,
    Πριν ακριβώς μια βδομάδα απόκτησα ένα αρσενικό cane corso 8,5 μηνών. Το σκυλί ζούσε σε εκτροφείο, σε μεγάλο χώρο, με άλλα σκυλία και στην εξοχή. Εγώ μένω σε μεγαλο διαμέρισμα. Το βγάζω βόλτα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα παραπάνω από μισή ώρα την φορά. Το πρόβλημα που έχω και χρειάζομαι την βοήθεια σας είναι:
    1) Το έχω μια βδομάδα, είμαι σχεδόν όλη μέρα μαζί του και ακόμα με φοβάται. Ενώ δεν του έχω φωνάξει. Εννοείται ότι δεν έχει κουνήσει την ουρά του και δεν κανει γλύκες ούτε παίζει με παιχνίδια.
    2) Όταν το βγάζω βόλτες προσπαθώ πιο πολύ να το πηγαίνω σε πάρκα για να πατάει χώμα και να μυρίζει. Κάτι που ακόμα δεν το βλέπω να μυρίζει ούτε εκεί που έχουν κατουρήσει τα άλλα σκυλιά.
    3) Τρίτον και τελευταίο όταν περνάει δίπλα μας (στη βόλτα σχετικά περπατάει άνετα) άνθρωπος φοβάται αρκετά όπως και όταν ακούει εναν δυνατό ήχο κ προσπαθεί να φύγει.
    Είναι η τρίτη φορά που έχω αρσενικό σκύλο αλλά τά είχα πάρει από μικρή ηλικία και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Αυτο που με προβληματίζει και θέλω να σας ρωτήσω είναι αν τα παραπάνω συμβαίνουν 1) λόγω της ράτσας που έχω ακούσει ότι είναι επιφυλακτικά προς τους ανθρώπους τα cane corso ή 2) να το χτυπάγανε στο εκτροφείο που προσωπικά δεν πιστεύω ότι ισχύει ή 3) να μην το είχαν κοινωνικοποιήσει αρκετά. Λόγω της ηλικίας του 8,5 μηνών θα κοινωνικοποιηθεί τώρα;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή