Πρόστιμα για τους σκύλους, στο Δήμο Αθηναίων..


«Τσουχτερά» πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς τα οποία δεν ελέγχουν ή κακομεταχειρίζονται, θα επιβάλει από τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία. Ετσι, στο εξής οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις που θα κυμαίνονται από 100 έως 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου.

Αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά σιγά θα επεκταθούν. «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες - ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους».

Υπάρχουν καταγγελίες για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του σκύλου τους, και κυρίως για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων. Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού». Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ, σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου