Αγίου Βερνάρδου

Αξιολόγηση φυλής
Πιθανή διάρκεια ζωής8 χρόνια
’σκησηΜέτρια
ΠεριποίησηΠολύ
ΘόρυβοςΟμιλητικός
Προβλήματα ΥγείαςΣυνιστάται εξέταση της κατ' ισχίον άρθρωσης και καρδιάς
Ύψος65-70 εκατοστά
Γενικά
Μεγαλόσωμη φυλή που αναπαράχθηκε αρχικά στις Ελβετικές ’λπεις στο μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου όπου οι μοναχοί με τη βοήθεια του σκύλου έβρισκαν τους χαμένους ταξιδιώτες. Διάσημο για το βαρελάκι με το μπράντι έχει σώσει αμέτρητες ζωές. Πιστεύεται ότι κατάγεται από σκύλους τύπου μαστίφ. Είναι δημοφιλές κατοικίδιο, χρειάζεται όμως άφθονο χώρο...
Συμπεριφορά και γνωρίσματα
Είναι ένας από τους μολοσσοειδείς σκύλους, ένας ευγενικός γίγαντας εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το μέγεθος και την τάση του για σιελόρροια. Έχει καλή και ήρεμη διάθεση αρκεί να έχει αρκετό χώρο. Πρόκειται για έναν σταθερό και ευφυή σκύλο που εκπαιδεύεται εύκολα και γίνεται πιστός. Τέλος είναι τρυφερός και αφοσιωμένος στα παιδιά.
Περιγραφή
Συναντώνται δύο τύποι τριχώματος: ο συνηθέστερος είναι τραχύ τρίχωμα, πυκνό και άφθονο γύρω από το λαιμό και τους μηρούς. Ο λειότριχος σκύλος έχει σφιχτό τρίχωμα με ελαφριά πλουσιότερο τρίχωμα στην ουρά και περιοχές λευκού χρώματος σε τρίχωμα πορτοκαλί, ερυθρό-καστανό ραβδωτό ή κόκκινο ραβδωτό. Το μεγάλο κεφάλι τονίζεται από λαμπερά ήρεμα μάτια σε σχήμα διαμαντιού. Τα μετρίου μεγέθους αυτιά πρέπει να πέφτουν κοντά στα μάγουλα. Έχει ευρύ και μυώδη κορμό με βαθύ θώρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου